Geen B2B maar K2K

Geen B2B maar K2K

B2B wil zeggen Business to Business of zaken onder elkaar. K2K wil Klant to Klant zeggen of Koi to Koi, zoals je het wil. Klanten onder elkaar dus

Het is een dienstverlening die ik enkel in bepaalde gevallen doe, en onder bepaalde voorwaaren. Dit houdt het volgende in: soms zijn er klanten van Interkoi die hun koi willen verkopen onder bepaalde voorwaarden. Het is soms moeilijk om dit via de gewone kanalen te doen, want dan kom je in een circuit terecht waar een ander soort mensen hun ding doen.

De reden van verkoop is iets wat je ze zelf moet vragen, maar ik waak over dat de klanten bij wie ze vandaag komen . Ik moet ze kennen en ik moet er het predikaat 100% vertrouwbaarheid aan geven. Bovendien moeten de meeste koi door mij gekend zijn.

Het schept mogelijkheden voor mensen die niet het kapitaal hebben om grote koi te kopen, omdat ze te duur zijn. Ik bied dus in principe enkel grote koi aan die aan deze eisen voldoen en die eigenlijk voor een habbekrats weg mogen van de respectievelijke eigenaars. K2K dus....

Ik heb deze koibemiddeling reeds voor meerdere mensen gedaan, en telkens met zeer grote tevredenheid van beide kanten. Bovendien krijg ik geen commissieloon of andere, ik wil dit zelfs niet. Het enige voordeel is dat de klanten zo fair zijn om hun koi bij Interkoi aan te kopen. Is dit niet zo, dan zal ik deze dienstverlening niet toepassen.

Ik handel dus ook enkel als tussenpersoon, en de koi komen ook niet in Arendonk te zitten. Er zijn 2 mogelijkheden. Ofwel ga je de koi bij de klant ophalen na onderlinge afspraak, ofwel spreek je onderling af om de koi in Arendonk op te halen. Ik maak dan een quarantainebak in gereedheid waar de koi tijdelijk in opgevangen wordt, om nadien getransporteert te worden naar de nieuwe eigenaar.

Indien je interesse hebt, geef ik jou informatie door aan de verkoper, die op zijn beurt contact met je zal opnemen. Je geeft dus in principe toestemming om je emailadres aan de betrokkene door te geven. In dit geval is het een meerwaarde als je je facebookprofiel ook doorgeeft, zodat de verkoper een indruk kan krijgen van de koper. De aangeboden koi bevinden zich ongeveer 120 km oostelijk van Arendonk.

Er worden op dit ogenblik 2 koi aangeboden. Indien je interesse hebt, moet je met mij in contact komen via mail ...NIET via facebook.... Ik sta op het punt om te vertrekken naar Japan, maar zal de mails zo goed als het kan opvolgen. Hou er rekening mee dat dit tijdelijk op onregelmatige ogenblikken kan gebeuren.

Het eerste aanbod gaat over een meerstaps kohaku van Momotaro. Ik ga de koi niet beoordelen, ik ga enkel zeggen dat ze 2 hi schubjes heeft achteraan die storend zijn. De koi is 3 jaar en 62 cm. Bekijk het filmpje en oordeel zelf.

Prijs: 350 euro

Het tweede aanbod is een 5-jarige kohaku van Yamatoya met een bijzonder hoge huidkwaliteit. Helaas zit ze vol met eieren, die eraf zouden moeten komen. Dit kan gebeuren door een behandeling van een vakbekwame dierenarts, of misschien krijg je resultaat door ze zonder eten te zetten gedurende de winter, zodat ze haar eieren kan verteren. Ik denk in dit geval dat de tussenkomst van een vakbekwame dierenarts de beste remedie is. De kohaku is 75 cm en zoals je kan zien op dit filmpje van een bijzonder hoge huidkwaliteit.

Prijs: 950 euro

Er zijn geen prijsonderhandelingen mogelijk. Handelaars gelieve zich te onthouden.

De voorkeur gaat er naar uit dat de koi nog dit najaar worden opgehaald, maar de mogelijkheid kan onderling afgesproken worden dat de koi nog tot het voorjaar kan blijven zitten tegen een vergoeding van 100 euro. De betaling dient wel onmiddellijk te gebeuren. Het is trouwens nu de beste periode om koi te verplaatsen. Ze zijn gezond en zijn doorvoed na een goede zomerperiode.

Tenslotte wil ik nog een filmpje laten zien van een Taniguchi sanke die ik in november 2012 heb verkocht als nisai. Ze was 56 cm bij aankoop en is een kleine 2 jaar later uitgegroeid tot een schoonheid van 70 cm.

Bekijk het filmpje en zeg nu zelf dat tsubo sumi geen noodzakelijkheid is om een mooie sanke te zien. Kasane sumi heeft ook zijn charme.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137