Een aantal updates op een rijtje

Een aantal updates op een rijtje

Het was gezellig gisteren ondanks het minder goede weer, maar de interesse was duidelijk aanwezig.

Helaas kon ik slechts 1 verkoop realiseren, dat viel wat tegen, maar je mag ook niet alles verwachten. Het plezier kon echter niet op en dat is ook al iets waard. Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik toch respect hebt voor die Nederlanders en Belgen die dikwijls van zover moeten komen, en ik ben er ook bijzonder dankbaar voor, geloof me.

Ik had wat geexpirementeert met de gopro, maar de resultaten zijn niet echt om aan te zien. Het ding is verschrikkelijk klein, en mijn vingers zijn bijna zo breed als het toestel. Leuk speelgoed en het zal nog wel eens van pas komen, maar volgende keer zal ik toch maar weer mijn gewone camera in de aanslag houden.

Ik krijg momenteel redelijk wat updates binnen van koi, en je kan me geen groter plezier doen. Het is niet alleen van koi die het goed gedaan hebben, maar ook van koi die niet of nog niet helemaal aan de verwachtingen voldoen.

Persoonlijk vind ik dat je alles moet laten zien, want alleen het mooie tonen is te makkelijk. Het hoeven ook niet altijd de grote kleppers te zijn, maar het betaalbare spul mag ook zijn plaats krijgen.

Ik begin vandaag met een enthousiaste klant, waar ik verder niets aan toe moet voegen. Niels kocht begin dit jaar na veel aarzeling een tosai showa van de veiling uit de Mako bloedlijn. Enkele dagen geleden kreeg ik een update, met de volgende woorden:

Hallo luc, hierbij een kort filmpje van de momotaro showa. Uit de zelfde lichting als de 4 stapper van afgelopen zaterdag. De groei valt absoluut niet tegen. Ondanks de slechte start toch nog tussen de 41 en 42 cm. Ben er erg mee in mijn nopjes.

Het water is hier nu nog 22 graden, dus ze groeit ook nog wel wat. Van de huidkwaliteit is nog niets verloren gegaan, ondanks dat ze al zo af was. En het beni is nog steeds zo sterk. Als je mijn gezicht kon zien toen ze in de blauwe bak kwam dan wist je genoeg... Echt top.

Deze glimlach zal de hele dag niet meer van mijn gezicht te krijgen zijn. Ik dacht dat ze een cm of 36 zou zijn als je haar zo zag zwemmen. Als het goed is heb je nu het filmpje ook binnen via transfer. Dankjewel voor deze prachtige eye catcher. Ps ik zou niet weten welk nummer ze had toen ze bij jou zwom. Gr Niels en veel succes in Japan

Thx voor deze hartverwarmende mail Niels. Het codenummer is inmiddels bekend, namelijk SH-V14-04205 of koi 205 van de veiling van april 2014, en een filmpje van toen je haar aankocht krijg je er ook nog bij.

Dan heb ik ook nog een paar filmpjes ontvangen van mijn trouwe vriend Jack. Koi minded tot in zijn kleinste vezels. Hier een overzicht van zijn bevindingen.

Hoi Luc , kleine update van de 1212010. Inmiddels 42 cm groot, geen echte groeier dus. Vorig jaar toch wel twijfels over de huid ,dit jaar een positieve verbetering.

Beni word dikker , op een groot aantal plaatsen komt het sumi aan de oppervlakte wat de slechtere plekken in de pigmetering afdekt.Komt het patroon ook ten goede. Bouw is typisch mannelijk , dat de 60 cm een niet haalbare lengte is wel duidelijk. Maar als de verbeteringen in de huid langzaam doorzetten word het toch een aangename Showa.

Bedankt voor de mooie commentaar Jack, moest men meer doen....of durven. Dat 60 niet haalbaar is zou kunnen, maar hij is nu ocharme 25 maanden, en is zo goed als aan het puberen. Toch nog even tijd geven. Als je even bekijkt waar ze vandaan komt.... Als ik men niet vergis heb je ze trouwens gekocht om de ontwikkeling te kunnen opvolgen nietwaar ?

Dan over naar de volgende patiënt:

Hoi Luc , update van het illustere duo Bonnie en Clyde. Qua groei hadden de heren, want dames zijn het zeker niet, een plus 10 voor Bonnie en een plus 6 voor Clyde. En dit in de laatste 2 maanden, niet gek...

Duidelijk was wel dat bij Bonnie het Sumi hier onder leed, bij Clyde speelt dit, daar het er bijna niet is. De buik bij Bonnie is aan het opklaren, de rare verkleuring verdwijnt langzaam. Toch Algen....Clyde begint van onder wit te worden.Hopelijk trekt dit door naar boven. Hoe dan ook zijn bouw is niks, word ook niks. Bonnie laat hier gewoon een positieve ontwikkeling zien.

Aankomende winter maar wat koude , kijken hoe het sumi zich dan manifisteert. Blijf stil hopen op een wat positieve omslag bij Clyde , vrees dat het toch echt een bagger Utsuri word. Bonnie wat positiever , maar overtuigend ....nee niet echt.

Ik kan hier weinig aan toevoegen Jack. Ik heb reeds meerdere malen geprobeerd om shiro aan te kopen van Omosako, en ben nooit echt begeesterd geweest van de ontwikkelingen. Als je dan bovendien nog de kashira van de serie volgens Omosako hebt gekocht, dan zou je moeten hopen dat het sumi nog zal komen. Zo zie je maar....en bovendien nog een pluimpje voor Corina, want tot hiertoe staat zij aan de leiding volgens mij.

De kohaku van SFF

Hoi Luc , de SFF Kohaku. Deze had natuurlijk bij aankoop wel een beni probleempje . We kunnen concluderen dat na een zomer vol alg en waterverversing en zonlicht dit geheel tot het verleden behoort. Het beni ligt er lekker dik op , en zoals je kan zien is er ook aan de body gewerkt. Groei viel mij tegen, dat de zuster van deze Seven star meer groei aanleg bezat was wel duidelijk maar dat ze maar 4 cm zou doen ...

Technisch moeten we er blij mee zijn , had het beni zich anders bij een sterke groei zich zo kunnen herstellen ? En bovendien wat zie je liever, ik deze mooi herstelde beni platen ! Strak velletje zo , en een aangename Kohaku om te zien. Wat alg toch wel niet doet ! Volgend jaar weer nieuws over deze dame , want ze is nog vast niet klaar !

Tja Jack, dan is het spreekwoord, "liever ne kleine plezante, dan ne grote ambetante" misschien wel van toepassing. Maar volgens mijn berekeningen is ze dan toch al boven de 60 cm, en dat op haar 27 maanden...ik zou iets voorzichtiger zijn met deze uitspraken.

Tenslotte nog de bijzonder mooie Sekiguchi showa !

Hoi Luc , Double Dot....wat een topper in de dop!

Met avonturen als de Utsuri's twijfel je weleens aan alles. Zie ik het nou wel goed, kennis ,kunde ,allemaal gelul of niet....Double Dot geeft me elke keer weer wat zelfvertrouwen terug dat het toch wel goed gaat allemaal in de vijver. Doet gewoon weer 6 cm in twee maanden en is nu gewoon 40 cm groot.

Mooi aan de body / bouw gewerkt. Klopt gewoon helemaal, behoud van huid. Fijn volop in ontwikkeling , en een zeer aangenaam karakter. Voor sommige misschien slappe praat maar deze Sekiquichi hebben een zeer rustig karakter en geintresseerd in alles wat er om de vijver gebeurd.

Deze bloedlijn geeft geen grote koi , 65 cm dan word het al wat. Kijkend naar het totaal plaatje compenseren deze koi dat ruimschoots !

Tja Jack, mooi, maar ik heb er nog een groot aantal zitten en de verkoop wil gewoon niet gaan...de mensen zien het niet en gaan voor GROOT. Alleen wil men het GROTE geld niet altijd betalen. Ik vind ze opmerkelijk goed en de moeite om er je tijd in te steken.

En ja hoor, een filmpje van bij aankoop heb ik ook nog, en dan nog een filmpje van toen hij werd opgehaald. We moeten er eerlijkheidshalve wel bij vertellen dat hier een hoger prijskaartje aanhing, omdat ze uit de "speciale bak" van de gebroeders Sekiguchi kwam.

Op de getoonde foto zie je onze inmiddels bekende KO de kat die graag met KOI speelt...

Meer afbeeldingen

Een aantal updates op een rijtje: afbeelding 1
Een aantal updates op een rijtje: afbeelding 2
Een aantal updates op een rijtje: afbeelding 3
Een aantal updates op een rijtje: afbeelding 4
Een aantal updates op een rijtje: afbeelding 5
Een aantal updates op een rijtje: afbeelding 6
Een aantal updates op een rijtje: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137