Respect man

Respect man

Ik heb nog een nieuwsitem voorbereid voor de tijd dat ik onderweg ben naar Japan.

Ik heb me veel goede ideëen eigen gemaakt en in mijn hoofd gestoken, maar gewoonlijk moet je je aanpassen aan de sitatuatie en de mogelijkheden. We zien wel, hier de mail van Jack.

Hoi Luc, Bekijk het filmpje van de TM kohaku van de veiling dit jaar. Die heeft het in mijn ogen zeer goed gedaan. Bij 36 cm binnenkomst naar 55 cm nu. De punten waarom de Kohaku geen tweede jaar kreeg in Japan zijn wel duidelijk, daar hoef je niet goed voor te kijken. Toch als je de huid ziet en de body ben ik er tevreden mee. (red.: nou Jack....tevreden, ik zou dit tevreden zijn)

Als het Kiwa en Sashi ooit goed inklaart, en de koi groter is, komt het patroon er ook beter uit. Het wordt een impossante dame, en vooral dat groeivermogen is toch wel behoorlijk. Het beni heeft er totaal niet ondergeleden, dat ligt er zo dik op, gewoonweg fantastisch en het shiroji is ook goed voor elkaar.

Jammer dat er secundair -Hi op het linker kieuwdeksel zit, het is wel wat minder geworden trouwens. Volgend jaar zeker weer een update van deze dame !

Het was een pittige prijs voor tosai maar elke cent meer dan waard. Kijkend naar alle Koi afgelopen seizoen is het goed gelopen allemaal. Alleen die Utsuri’s das jammer....

De grote Sanke en Mako Showa passen niet meer echt in het schepnet , allebei ruimschoots de 75 cm voorbij. Ik wou ze netten voor een filmpje maar ze zijn hierachter damwand de grond in aan het trillen voor het verbreden van de sloot.

Er moet een nieuwbouw wijk gerealiseerd worden, de koi zijn gestrest door het trillen en ik nog veel meer. Hoop maar dat het goed blijft gaan met de gezondheid want het is de koi aan te zien....

Dus neem aan de je begrijpt dat ik de koi verder met rust laat. Volgend jaar zeker en vast een update !

Jack, ik kan helemaal niet zien waarom de koi geen tweede keer Japan kreeg. Als je doelt op het rode oogje of het secundair hi op de kieuwplaat, dan zit je volledig fout, tenzij ik iets over het hooft gezien heb.

Het hi op de kieuwplaat is in een wip en een zucht verdwenen, dat doen ze bij alle, en let wel op bijna ALLE koi. Helaas voor de tegenstanders, maar het is niet anders, en het zijn jullie, kopers tenslotte die het willen. Het is een heel eenvoudige ingreep...

Als je het rode oogje bedoelt, dan zit je ook fout, want daar geven de Japanners ook niets om. Hoeveel GC's zijn er wel niet met rode oogjes of secundair hi, of dik sashi dat nog niet ingeklaard is ? Bewerkt via fotoshop ja....maar je moet ze eens in het echt zien.

Ik kan maar één ding zeggen. Dit resultaat mag gezien worden, want in Japan doen ze een ietsjepietsje beter, maar zeker niet veel. Nog iets meer kleur, maar dat geheim kennen wij niet, en ietsje meer body misschien. Deze kohaku zou vermoedelijk tegen de 60 of juist erover gegaan zijn, maar zeker niet meer.

Chapeau man....ik ben trots op jou...

Meer afbeeldingen

Respect man: afbeelding 1
Respect man: afbeelding 2
Respect man: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137