Alibaba en de eenzame rover

Alibaba en de eenzame rover

Het is hier nu avond, en ik ben al van gisterenmorgen op reis, maar ik heb nog niet geslapen. Toch heb ik al wat nieuws te melden.

Eerst en vooral denk ik dat ik weinig kans van slagen zal hebben op de veiling om die koi te pakken te krijgen die er anders tussendoor glippen. Alle directeuren van Alibaba zijn al aanwezig...je weet wel...Daarom ook die titel....ik ben helaas de rover...

Vooraleer ik het hier verder uit de doeken doe, moet je er rekening mee houden dat de koi nog maar pas uit de mudpond kwamen, en ze op dit ogenblik dan ook nog verschrikkellijk geel zien. De kenners kunnen er wel doorkijken, en weten wat er aan de hand is, maar de niet kenners kunnen misschien wat verschieten. Maak je echter niet ongerust, binnen enkele weken zien ze spierwit.

Ze zitten nu in de 100 Ton vijver op 25° en hier blijven ze nog zitten totdat ze ofwel naar huis kunnen, ofwel dat ze nog blijven overwinteren in Japan, tot april of mei.

Een tweede punt waar je rekening mee moet houden is dat het nog vroeg in het voorjaar is, zodat de groei nog niet helemaal ten einde is. Voor allen geld, dat er nog zeker 2-3 cm bijkomen vooraleer ze naar huis komen, en als ze in Japan blijven, dan durf ik beweren dat ze in totaal nog wel 5-8 cm durven nemen.

Ik zet ze allen even op een rijtje. Ik heb niet alle koi kunnen te pakken krijgen, want de sansai zitten in de 1500 Ton vijver. Je beseft dat het pas medio oktober wordt vooraleer ze afgevangen worden.

Ik heb geprobeerd om de koi te vinden, maar het is enkel De sanke van Guido die ik even in het vizier heb gekregen. Vraag me niet hoe groot, want dat is absoluut niet in te schatten. Ze lijkt goed te hebben gedaan, dat zeker. De SA-V13-1162 en de KO-V13-1134 heb ik niet kunnen vinden, het is eigenlijk ook onbegonnen werk, maar ik ga morgen terug om nog eens te proberen.

De koi die ik te pakken heb gekregen zet ik hier op een rijtje, dan kan je het zelf bekijken.

De showa van Filip. Nu 54 eind dit jaar vermoedelijk 57, en indien overwinteren in Japan, vermoedelijk om en bij de 60 of erover.

De showa van Marc. Nu 49 eind dit jaar vermoedelijk 52, en indien overwinteren in Japan, vermoedelijk om en bij de 56 of erover. Niet de grootste, maar wel bijzonder goede huidkwaliteit en stevige body.

De showa SH-V14-0491 . Nu 52 eind dit jaar vermoedelijk 55, en indien overwinteren in Japan, vermoedelijk om en bij de 58 of erover.

De showa SH-V14-0427 . Nu 55 eind dit jaar vermoedelijk 58, en indien overwinteren in Japan, vermoedelijk over de 60.

Ik heb nog een filmpje gemaakt van het grote koihuis waar de meeste koi zitten. Hier zitten ook de veilingvissen voor overmorgen, maar die kon ik niet netjes op film zetten, want die waren ze aan het behandelen.

De oyakoi zwommen allemaal mooi samen. Het is alleen spijtig dat ge de grote en de massa niet kunt inschatten door ze zo te filmen. Red Lion, Lion Queen, white Tiger, ze waren allemaal present.

Bij het wegrijden heb ik nog even de mudponds buiten gefilmd zodat je een idee hebt hoe die mudponds eruit zien.

Morgen ga ik proberen voor de veiling nog iets te pakken te krijgen. Daisuke leek me goed gezind, en ik heb mijn voorbereidende vragen al gesteld...hij moest ermee lachen....en nu ga ik slapen, want ik val bijna op mijne laptop in slaap...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137