Geen baanbrekend nieuws

Geen baanbrekend nieuws

Vermits er niets spectaculair te melden is, heb ik me voorgenomen om af en toe een tosai te bowlen uit de Sakai Co reeks en deze even apart te filmen en te promoten. Deze koi krijgen te weinig aandacht, terwijl het bijzonder goede en interessante koi zijn, vooral als je de prijs/kwaliteit vergelijkt.

Maar vooraleer ik deze sanke presenteer wil ik nog even wijzen op een filmpje dat mij doorgestuurt werd door Hessel. Hij zei me, Luc je moet dit filmpje eens even bekijken, dat is interessant. En inderdaad, het was een interessant filmpje. Je kan het hier bekijken

Nu ben ik daar zelf al dikwijls geweest, en ik ken de koifarm vrij goed, dus ik kan me dit levendig voorstellen. De informatie die Kentaro mij doorgeeft is zeker en vast interessant, maar het mooie van het verhaal is, dat ik ongeveer dezelfde taktiek toepas voor de verzorging van de koi.

Het enige waar we natuurlijk niet aan kunnen rieken zijn de omstandigheden. Daarmee bedoel ik de enorme ruimte mogelijkheden voor de opgroei van de koi. Voor ons of tenminste voor mij is het onmogelijk om deze ruimte te voorzien voor de jumbo koi. We hebben hier dan ook te doen met de Nr. 1 kweker in de wereld.

Om even te vergelijken. Hij zegt 5 voerbeurten per dag te geven aan zijn belangrijkste koi. Raar maar waar, ik geef 6 voerbeurten per dag aan de grotere koi. Ik geef momenteel wel 10 voerbeurten aan de tosai. Dan zegt hij een pauze in te lassen van 2 dagen om de vertering van de koi rust te geven. Ik doe dit gewoonlijk 1 dag, dus er is redelijk veel overeenkomst. Dat de temperatuur om de 14 dagen aangepast wordt  van 22° naar 25° is nieuw voor mij, dus dat ga ik ook nog even toepassen bij de tosai.

Nu wil ik mij niet gaan vergelijken hoor, want die vlieger gaat niet op, maar ik ben toch blij dat ik zowat hetzelfde systeem toepas zonder dat ik hiervan op de hoogte was. Het zal dan vermoedelijk een gevoelsmatig iets zijn. Fijn om te weten natuurlijk. Het enige wat ik mis is dan de ruimte en de rust, want ik moet de koi af en toe stressen door te bowlen, alhoewel ik het momenteel zoveel mogelijik probeer te vermijden.

En dat zie je aan de koi. Ik heb gisteren een filmpje gemaakt van de tosai en je ziet een opmerkelijk verschil. Je ziet ze veranderen en dat beloofd voor de toekomst. Nu zijn de tosai gewoonlijk heef actief als ik ze een voerbeurt geeft tussendoor, maar in dit filmpje heb ik een statief boven  hun eetplek gezet, en dat verontrust ze blijkbaar. Ze hebben het in de gaten en daardoor zijn ze wat terughoudender. Maar je ziet in dit filmpje in ieder geval dat ze flink veranderen. Mooi om te zien. Het filmpje duurt wel meer dan 5 minuten.

DIT IS WEL EEN PRACHTCOLLECTIE HOOR ?


De sanke die ik dan vandaag even presenteer is van Sakai Co en krijgt niet dezelfde groei mogelijkheid als de andere tosai. Je moet keuzes maken, maar dit wil wel zeggen dat ze éénmaal in jullie vijver meer positief zullen veranderen, vermits ze een betere leefomgeving zullen krijgen. Het is een geweldige reeks koi die ik hier aanbied, maar volgens mij onderschat wordt omdat ze niet "niche gevoelig zijn."

Niche gevoelig kan je als volgt uitleggen: Het is niche gevoelig als het zich voornamelijk richt op het bedienen van een specifieke en gespecialiseerde doelgroep, in plaats van te streven naar een breder marktbereik. Dit kan betekenen dat het bedrijf producten, diensten of marketingstrategieën ontwikkelt die specifiek zijn afgestemd op de behoeften en voorkeuren van die niche, en minder gericht zijn op het aantrekken van een algemeen publiek.

Met andere woorden behoort deze sanke voor het algemene bredere publiek en daar is totaal niets mis mee. Weet je wat ? Ik zal haar eventjes laten zien, dan begrijp je wat ik bedoel. Ik kan je garanderen dat dit een bijzonder goede vijverkoi is, die misschien tot het hogere doel kan uitgroeien. Bekijk hem maar eens goed. Ik heb me voorgenomen om deze prijstechnisch niet te hoog te zetten. Als je bij Interkoi komt, en je zou deze selecteren zou ik er 595 euro voor vragen, terwijl ze in mijn ogen zeker minstens 795 tot 895 euro waard is. Indien iemand ze zonder te komen kijken koopt, vandaag dus, ben ik tevreden met 495 euro en je doet een gouden zaak.

Dat wat betreft de sanke van Sakai Co. Nu nog even een filmpje laten zien van een paar koi die ik naar buiten overbreng. Ik ben volop bezig om de binnenvijvers te poetsen, iets wat ik ieder jaar eigenlijk doe. Nu moeten er volgende week nog enkele koi opgehaald worden en dan kan ik beginnen te poetsen. Deze mensen waren op vakantie, dus ik hoop dat ze niet te lang wachten om hun koi op te halen.

De koi die ik naar buiten bracht zijn wel verkochte koi op eentje na. Ik heb ze nog even gemeten en de sanke met de donkere sumi patronen is toch van 22 naar 27 cm doorgegroeid, de kohaku van Dainichi van 23 naar 28 cm. Dit is wel zonder speciale begeleiding, dus gewoon in de binnenvijvers zonder extra verwarming en extra voerregime. Gewoon zoals het eigenlijk moet ! Beide koi moeten nog opgehaald worden, maar dat zal nog even duren, daarom nu naar buiten gebracht.

De wat grotere sanke wordt voor mij meer een prestige zaak. Ik heb een zwak voor deze sanke, maar hij is niet goed ontwikkeld. Ik ga proberen er extra meer werk in te steken om hem de kans te geven beter te ontwikkelen. Daarom in een grote vijver met veel algen zodat hij kan aandikken en verder ontwikkelen op een normale manier. Om de één of andere reden heb ik een goed gevoel bij deze sanke. Misschien heb ik het wel fout....wie weet.

Het wordt vandaag een bijzonder warme dag. Ik ben begenadigt met een aantal kleinkinderen, dus ik ga me vandaag bij het zwembad amuseren ! Ik hoop dat jullie ook van deze warme dagen kunnen genieten.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml