Genieten is het woord

Genieten is het woord

Vandaag was het, voor ons althans, een dag waarop we reeds lang zaten te wachten. 48 koi hadden zich klaar gemaakt om ingepakt te worden.

Er zijn van die dagen dat alles klopt. We hadden de ganse dag tijd, de zon scheen, de sfeer was goed en de vissen zagen er verrassend goed uit. Dat het een hels karwei was, wisten we. We hadden ons echter goed voorbereid, en stilaan zijn we ook prof geworden in het vervoeren van koi. Eerst alle dozen op de grond gezet, dan alle zakken in de dozen gedaan en gevuld met 25 liter water, de zuurstof en de rekskes (elastiekjes) klaargezet en het vangen kon beginnen.

Geen stress, rustig naar boven halen, en per drie in een doos. Ondertussen was het gewoon smikkelen en bewonderend genieten van al het moois dat naar boven kwam. Ongeveer 2 uur hadden we er over gedaan, en tevreden konden we terug naar Arendonk rijden. Nu was het een kwestie van alle koi op te meten, te fotograferen en er een filmpje van te maken. We konden ze dan ook één voor één rustig bekijken, de goede en de minder goede punten bespreken, en ze dan in hun nieuwe habitat zetten. Ik geloof niet dat er één koi tussenzat die het slecht gedaan heeft, en dat zijn geen loze woorden. De gemiddelde groei, en dat kan je zien op de voorgaande metingen, ligt tussen de 15 en de 20 cm, maar wat nog veel belangrijker was, is het behoud van kwaliteit. Sommige veranderingen waren gewoon enorm te noemen, en nu pas kon je zien hoe het sumi bepaalde koi kon ondersteunen. Zelden hebben we zo een plezier gehad om koi op te halen en te bekijken. Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat dit koi zijn die nog veel toekomst voor zich hebben, en we zijn erop gebrand om jullie deze koi te laten zien, te laten beoordelen en jullie een koi met veel toekomstpotentieel te laten zien.

Nadat alle koi hun moment van aandacht had gekregen, besloten we om een aantal tosai, nisai en sansai opnieuw in onze groeivijver te zetten. Het werden voorlopig 14 tosai van ± 30 cm en 3 nisai en 4 sansai van 55-65 cm. Er zijn enkele proefdieren voor ons bij, waarvan vooral "de spikkel" moet bewijzen dat we het bij het rechte eind hebben. Deze willen we immers boven de 80 cm krijgen, in de eerste plaats om te zien of we ook de body kunnen aankweken, een jumbo waardig, maar ook om het sumi een plaats te geven. De spikkels zouden plaats moeten maken voor indrukwekkende sumiplekken. Hopen maar dat we het goed voor hebben. Er zal in de loop van de volgende weken, regelmatig informatie van op de website komen. Je kan deze vissen kopen, tegen speciale condities die je even moet aanvragen. Ze zullen allemaal onder de knop "onze mudpond" komen te staan. Ze zullen tot in oktober/november in deze mudpond verblijven, en tijdens de winter komen ze naar Arendonk.

Met een voldaan gevoel reden we terug naar huis. Het werk is dan echter niet gedaan, want dan moet ik nog alle foto's en filmpjes op de site zetten met de nodige informatie. Zoals je misschien opgemerkt hebt, is er één nieuwigheid gekoppeld aan de info van de koi. Op aanvraag van Arie, heb ik mijn jongens een systeem laten inbouwen, zodat ik de geboortedatum kan invullen bij het inbrengen van de gegevens. De koi zal dan voortaan automatisch de leeftijd in de vorm van het aantal maanden weergeven. Ik hoef het dan zelf nooit meer bij te werken telkens als ze van tosai naar nisai gaan, maar de leeftijd zal altijd automatisch van 20 maanden naar 21 maanden gaan enzoverder. In de loop van de volgende weken zal ik dit bij alle vissen aanpassen....De geboortedatum staan ook op de certificaten vermeld.

Het was in ieder geval een hels werkje om de informatie op de site te zetten, en op dit ogenblik staan er 24 koi op vermeld of de helft van alle vissen. De rest komt in de loop van de volgende dagen. Vandaag is het echter weer een drukke dag, want deze avond moet ik de koi van Japan gaan ophalen. Het zal dus weer nachtwerk worden.

De tosai van december die naar onze mudpond gaan

Twee sterk ondergewaardeerde tategoi

2 Sanke om van te watertanden

De spikkel en nog een enorm goede sanke

2x Torazo en de Yozen Showa als leersproces

Wens je deze vissen aan te kopen, dan kan dit onder speciale conditities. We even meegeven dat, buiten de tosai, dit vrij prijzige koi zijn.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137