Gewilde plant voor vijvers

Gewilde plant voor vijvers

Het was een plezier om opnieuw op de zaak te komen, en mijn koi terug te zien.

Ze zwommen rustig rond, en knabbelden genoegzaam aan de kantjes. Terwijl ik weg ben, wordt het eten op rantsoen gezet, en dat zie je eraan. Het lijkt zelfs zo dat ze blij zijn om me terug te zien, maar noppes hoor, ze weten dat ze van mij eten krijgen....en zeg me niet meer dat koi dom zijn, want ze weten verdomd goed wat er gebeurd.

Bekijk hier het filmpje want ik heb geen koi gebowld vandaag. Dat er weinig verkopen zijn is normaal, we zijn immers aan het einde van het seizoen, maar gelukkig zat ik niet de ganse middag alleen.

Verschillende klanten kwamen het voer ophalen dat ik besteld had, met als exclusief introductievoer, de sinking pellets voor herfst en lente. Even geprobeerd en ze voldoen bijzonder goed aan de eisen. Het voer zinkt langzaam, niet te snel, maar het zinkt wel, waardoor de vissen het voer kunnen opnemen terwijl het nog naar de bodem zinkt. De korrel is redelijk klein, ik denk een 3-4 mm.

Ik ga het voer ook zelf gebruiken, want ik erger me te dikwijls aan het verdwijnen in de skimmer van het drijvend voer. Nu kan ik wel van alle truucjes verzinnen om dit tegen te gaan, maar als ik meermaals per dag de skimmers moet afsluiten, of de vijvers stopzetten om te voeren, dan is het verloren tijd, en enerverender dan het voer dat verdwijnt in de skimmers.

Bovendien geven de vissen de voorkeur aan zinkend voer. Probeer maar eens zinkend en drijvend voer samen te geven, dan zal je zien dat de koi automatisch het zinkend voer eerst gaan benutten. Het zinkend voer is momenteel dan ook al volledig uitverkocht, het drijvend voer is nog ter beschikking in zakken van 10 kg.

Martin heeft ook 2 grote zakken grote waternavel meegebracht die hij ter beschikking stelde voor mensen die deze plant graag in hun vijvers hebben. Wie graag in het bezit komt van deze plant, ik heb alles in een grote bowl met water gezet, en laat deze zitten tot volgende week zaterdag. Je kan deze komen ophalen als je wenst, en ja het is gratis. Na zaterdag zal ik de plant verwijderen. Geef me een seintje als je deze plant wil.

De eerste Sakai koi is ondertussen verkocht, dus alle prijzen van de Sakai zijn met 100 euro/koi naar beneden gegaan, zoals ik beloofd heb. Begrijp wel dat dit systeem stopgezet wordt, eens de koi binnen zijn.

Zoals gezegd ben ik vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur. Wie nog graag wil praten over koi is alijd welkom.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137