Voorbereidingen voor volgend jaar

Voorbereidingen voor volgend jaar

Een 30 tal tosai zitten momenteel nog binnen om zich voor te bereiden op het volgend seizoen.

Het zijn niet de goedkoopste, en ondertussen jonge nisai, die tussen de 45 en 50 cm zijn op dit moment. De bedoeling is, dat ze binnenkort als, de nieuwe koi van Japan binnenkomen, naar de grote buitenvijver gaan van 40 kuub, om hun winterperiode door te komen. Deze zal op een constante temperatuur van 18° gehouden worden, zodat ze veilig de winter doorgeloodst worden tijdens hun eerste Europa jaar.

De rust en de aangename temperatuur zal er voor zorgen dat ze geen opgefokte groei zullen doormaken, maar op een normale manier hun jonge leven kunnen verder zetten. Je leest het goed, want ik ben stilaan teruggekomen van het forceren tijdens de eerste levensjaren, ondanks het feit dat velen enkel naar die jumbo eyecatchers hunkeren.

John had in het begin van het jaar een mooie sanke aangekocht, en had zijn huiswerk gedaan op de website. De codenummertjes in de aanslag, en ik kon beginnen te zoeken naar de bijhorende koi. De eerste twee zaten op dit moment binnen en waren beide Dainichi tosai van begin dit jaar. Vooral de kohaku bevalt me uitstekend, maar het filmpje geeft niet voldoende uitsluitsel over de schoonheid van deze koi. Slecht gefilmd Luc...

De showa van Dainichi daarentegen heeft een zo ontzettend hoge huidkwaliteit, dat je ogen er pijn van doen. Zelden heb ik een showa gezien die schittert tijdens iedere gelegenheid. Ze is niet groot, maar ze heeft wel alle verhoudingen op de juiste plaats. Ja hoor, ik zie ook het lichtroze patroontje midden op zijn rug. Is het storend ? Ja het is storend, maar niet storend genoeg om haar niet graag te zien. De schubjes liggen erop geschilderd, maar dan met de fijnste hand gedaan, en niet met de grove borstel....het lijkt wel een doitsu zo fijn.

De imposante sandan kohaku van Momotaro heeft niets nodig om zijn brute kracht ten toon te spreiden. Een veilingtosai van begin dit jaar. Niets op aan te merken, en met een bijzonder sterk hi patroon, een blikvanger in iedere vijver. Duur ? Volgens mij niet. Voor 895 euro is het de jouwe, en ga ze maar zoeken, deze koi van 50 cm+ met deze uitstraling.

Deze kohaku van Momotaro heb ik verleden jaar in mei als tosai binnengehaald. Ik zeg 56 cm, maar ik was er 5 cm naast, want onlangs heb ik hem of haar gemeten op 61 cm, een groeikanon dus, zonder speciale behandeling. Verschrikkelijk goede body....dat wel.

Zet er een kohaku van Taniguchi bij en daarna nog een tweede Taniguchi en je hebt een bowl met mooie kohaku, volop in ontwikkeling. Zet dan nog de jongere versie van deze Taniguchi kohaku samen in een bowl, en je zult zien dat het alleen maar moeilijker wordt om je keuze te maken. Damned wat heb ik mooie vissen om naar te kijken....

Deze kohaku heb ik begin dit jaar allemaal aangekocht op 25-28 cm en zijn nu zowat 45-53 cm. Zeer aangename koi om naar te kijken, nog aangenamer om verder te zien ontwikkelen. Zij zullen samen met de showa van Dainichi en de sanke van Marudo de winter in de grote vijver op constante temperatuur verder kunnen ontwikkelen.

Het was weer een opwindende zondagmorgen. Het heeft me plezier gedaan om nog eens enkele koi te laten zien, want het was weeral een poosje geleden. Het voer van Nedkoi bracht ook het nodige werk mee om te verpakken. Vooral het zinkend voer vind ik persoonlijk een meerwaarde. Goede korrel, langzaam zinkend, het bevalt me uitstekend. Alleen heb ik er niet genoeg van besteld, want ik hou niets voor mezelf over, en Mike heeft er niet voldoende van gemaakt. Zeker iets dat ik volgend jaar opnieuw wil proberen, zodat ik me niet telkens moet ergeren aan de korrels die in de skimmer verdwijnen. Het kost tenslotte zo duur als biefsteak, en dat krijgen we ook niet iedere dag op onze tafel voorgeschoteld.

Meer afbeeldingen

Voorbereidingen voor volgend jaar: afbeelding 1
Voorbereidingen voor volgend jaar: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240