Update Mako showa en ginrin Showa

Update Mako showa en ginrin Showa

Kleine tosai selecteren is geen sinecure en moeilijk.... heel moeilijk.

Het is gewoonlijk ook niet mijn ding, dat moet ik helaas eerlijk toegeven. Ik doe dit in principe voor sommige klanten, omdat ik weet dat ze graag een bepaalde ontwikkeling volgen om van te leren.

Ondanks het feit dat het niet mijn ding is, durf ik echter toch zeggen, dat mijn selecties over het algemeen voor 70% geslaagd zijn, en dat is een vrij hoge score. In dit nieuwsitem heb ik het over de 42 reeks van december vorig jaar uit de mako bloedlijn, en over de ginrin showa selectie begin dit jaar van Taniguchi.

Het is een intensief gebeuren om een selectie te maken van kleine tosai, en het neemt ontzettend veel tijd en energie in beslag. Bovendien zijn de prijzen altijd heel diplomatisch, rekening houdende met het feit dat het geen volgestouwde boxen zijn waar geen onderscheid wordt gemaakt met goed en slecht, gezond of niet, maar puur commerciële transshipping.

Hier moet je wel een kanttekening bijzetten, want transshipping is ook veel goedkoper dan datgene wat ik doe. Het ligt dus aan mijn selectiekwaliteiten of je een goede deal maakt of niet. Bovendien laat ik me altijd bijstaan door mensen die een eigen mening hebben, en ook door de kweker zelf. Nu kan je bedenken dat het een kweker niet uitmaakt welke visjes hij selecteert, maar niets is minder waar.

Door de opgebouwde relatie mag je vertrouwen op een bepaalde voorkeursbehandeling, en hij zal zeker en vast een eerlijk oordeel over een tosai geven. Bovendien zal ik altijd de laatste beslissing nemen, vermits ik beter op de hoogte ben van de in onze landen geldende wensen en voorkeuren.

Ik heb zowel de 42 reeks showa selectie van Momotaro, als de ginrin Showa reeks van Taniguchi zoveel mogelijk proberen op te volgen, en ik overdrijf niet als ik zeg dat 70 tot 80% van deze selectie goed uit de bus is gekomen, prijs/kwaliteit in aanmerking genomen.

In de loop van de week heb ik weer enkele updates van klanten gekregen, die ik eventjes hieronder op een rijtje zet. De eerste showa die ik laat zien, was één van de meest begeerde showa uit deze 42 serie, en werd tevens als eerste geselecteerd. Het was de keuze van Frank, Linda en de ondertussen nieuwe tategoi Jayvi. Ik heb helaas enkel een foto gekregen en geen filmpje, maar ik heb nog filmpjes van voorheen, die ik je kan laten zien. Dit was de mail van Frank:

Hierbij een update van de Momotaro mako showa van december. De showa heeft nu een lengte van 41 cm (in mei 28 cm). Ik ben hierover toch best tevreden aangezien hij/zij niet veel voer pakt,heeft nogal schrik van de grotere koi's. Dit is misschien een leuke vergelijking voor de mensen die ook een showa uit deze reeks hebben gekocht.

De foto kan je in de fotoreeks bekijken, en de filmpjes die ik nog in mijn bezit heb, vind je hieronder.

1212020 op 4 december 2012

1212020 op 26 februari 2013

1212020 op 5 mei 2013

Wat ik van foto kan beoordelen, is dat de showa mij een goed en zuiver gevoel geeft. De kwaliteit van het hi kan ik op foto niet beoordelen, maar het is geel egaal en goed verdeelt. Als je het eerste filmpje hieronder bekijkt, en dit vergelijkt met de foto, dan weet je dat je je niet ongerust moet maken als het hi nog niet in orde is als ze klein zijn.....het komt zienderogen. De body is symetrisch zonder inval achteraan. Het motoguru is perfect evenwichtig, en het sumi onvoorspelbaar interessant. Ik denk al bij al een zeer goede keuze die zijn populariteit alleen maar bevestigt. Well done Frank...

Een andere foto die ik binnenkreeg, (weer geen filmpje), is van Peter die van de gelegenheid gebruik maakte om de eerste keuze te selecteren uit het aanbod van de ginrin showa begin dit jaar. Nogmaals wil ik bevestigen dat ik zeer goede reacties gekregen heb op deze selectie, ondanks het feit dat ginrin niet bij favorietenlijst behoort van de meeste mensen. Dat is ook één van de redenen dat ik geen selectie heb gemaakt van ginrin sanke die Taniguchi San deze reis voorstelde. En geloof me, mijn vingers jeuken om toch dit soort koi aan te kopen...Hier de mail van Peter:

Update voor je. Foto rechts is vandaag genomen, is nu 38cm. Laat ons zeggen 6 maanden ertussen, dat is à rato van ongeveer 3cm per maand. Voor een ginrin zeer acceptabel. Als ik die met behoud of zelfs ietsje verbetering op 70 à 75cm moest krijgen zou dat wel een prachtig resultaat zijn.

Hieronder vind je nog wat filmpjes met deze koi bij aankomst en even daarna:

29 maart 2013

25 mei 2013

Een mooi vergelijkingspunt is het filmpje van deze showa 1305002 die een seizoen in Japan is gebleven. Ze is in ieder geval vrouwelijk en iets over de 40 cm. Het was de enige koi die in een betonvijver is gebleven dit jaar. Gewoonlijk gaat dit ten koste van de lengte, maar heeft dan weer zijn voordeel in de huidkwaliteit.

Een extra element, en geen onbelangrijk, is het feit dat ik nu de nieuwe selectie van de tosai showa van Taniguchi tot april in de groeivijver in Japan laat, wat dadelijk te vertalen is in optimale conditie. Ik heb er 22 geselecteerd, waarvan er nu 13 zijn verkocht. Ik heb er veel vertrouwen in, en ben benieuwd hoe deze zullen evolueren.

Meer afbeeldingen

Update Mako showa en ginrin Showa: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240