Een fifty-fifty voorstel

Een fifty-fifty voorstel

Deze week heb ik de tosai van dit voorjaar in de binnenbakken gezet, en onderverdeeld in Showa, kohaku en sanke.

De bedoeling is om de binnenvijvers voor te bereiden voor de komst van de nieuw aangekochte vissen in Japan, zodat deze goed gerijpt blijven. De koi heb ik onder de knop "veilingkoi Interkoi" gezet, gewoon om ze even afzonderlijk te laten zien.

Deze jonge nisai zijn de moeite om te bekijken, en zijn stuk voor stuk koi die volgend jaar grote ogen gaan gooien. Er zijn nog 10 showa, waarvan 9 van Dainishi en eentje van Momotaro, nog 11 kohaku, waarvan 10 van Taniguchi, en één bijzonder fraai exemplaar van Dainishi, en tenslotte nog 6 sanke, waarvan 4 van Marudo en 2 van Okawa.

Ze worden nu voorbereid om de grote verwarmde vijver buiten te gaan bevolken, waardoor ze een 5-tal maanden rust en ontwikkelingsvoordeel zullen genieten. Het is een project dat ik eigenlijk nooit eerder heb gedaan. Ik wil ze bewust niet op 26° zetten tijdens de winter, want ik geloof stellig dat deze manier van verwarmen ook het leven van deze koi verkort.

Het zijn nu allemaal jonge nisai van ± 50 cm, en het is de bedoeling dat ze tegen april goed in de verf zitten, en de groei zal er ook zonder verwarming bijkomen. Een constante van 18° is dan ook mijn visie tijdens de winter, waardoor ze toch blijven zwemmen, rustig kunnen eten, zonder overvoederd te worden, maar waarvan ik vooral hoop dat de huidkwaliteit gepaard gaat met een normale groei, waardoor de koi sterker en volwassener uit de winter zullen komen.

Mijn voorstel, indien er nog mensen zijn die zich willen oriënteren op het aanschaffen van een koi voor de winter is het volgende: Je koopt je koi van je keuze, je betaalt 50% bij aankoop en je betaalt het saldo voor 5 april 2014. Het ophalen van de koi is afhankelijk van de buitentemperaturen die we helaas nog niet onder controle hebben.

Bij technisch mankement of sterfte van de koi, mag je het betaalde bedrag gebruiken voor een andere aankoop. Het is niet plezierig, maar het kan gebeuren, en op deze manier ben je toch ingedekt voor het eventuele risico.

Deze deal is geldig tijdens dit weekeinde van zaterdag 12-10-13 tot en met zondag 13-10-12 tot 12.00 uur.

Toevallig heb ik gisteren een update gekregen van een Taniguchi kohaku uit deze serie, en ook van een sandan kohaku van Matsue. Dit is het commentaar van Matthijs:

Dag Luc, bij deze een update van de Taniguchi [nu 45 cm en het beni weer top" target="_blank" rel="noopener"> En mijn Matsue Kohaku [nu 67 cm en formidabele body" target="_blank" rel="noopener"> tevens nog even een plaatje van de vijver zoals deze er vandaag bij ligt! Ben zelf erg tevreden over beide vissen, de Taniguchi is misschien niet veel gegroeid [5cm" target="_blank" rel="noopener"> maar heeft qua body wel wat gedaan en is enorm massief van bouw, de matsue is een vis waarmee ik een enorme klik mee heb, straalt power uit en is tegelijkertijd ook een vis die je kan aankijken zoals Clarissa van Rini dat ook kon!

Wie de koi Clarissa niet gekend heeft, heb ik hier nog een filmpje uit de oude doos getoverd. Dit was een kohaku van Takeda die ik voor Rini op de kop had getikt. Deze was 89 cm en zwemt nog steeds statig rond, een bijzonder dankbare koi....(zie ook de bijgevoegde foto's)

Ik heb nog een filmpje van de kohaku van Taniguchi van mei dit jaar. Zo zie je dat het wat sobere hi omgetoverd wordt in deugdzaam rood...

Meer afbeeldingen

Een fifty-fifty voorstel: afbeelding 1
Een fifty-fifty voorstel: afbeelding 2
Een fifty-fifty voorstel: afbeelding 3
Een fifty-fifty voorstel: afbeelding 4
Een fifty-fifty voorstel: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240