Gezellig, leerzaam en interessant

Gezellig, leerzaam en interessant

Ik denk dat je zo de dag van gisteren kan omschrijven, en tel daarbij nog het aangename weertje, en je kan van een geslaagde dag spreken.

Koi kennis kan je niet leren, koikennis heb je of heb je niet. Je kan uit de boekjes veel aanwijzingen vinden van hoe een koi eruit moet komen te zien, maar dan vind je bijna nooit wat je zoekt.

Ik ben niet iemand die specifiek die koi koopt die beantwoorden aan de gouden regeltjes, en ik heb hier ook geen behoefte aan. Ik probeer koi te kopen die ik zelf mooi vind, en waarvan ik denk dat het voor de meeste mensen een betaalbare meerwaarde is.

De koi die gisteren gebowld werden, heb ik door de mensen zelf laten uitkiezen. Ze waren vrij om een aantal koi uit eender welk segment aan te duiden, en deze hebben we dan ook allemaal even gebowld om te bekijken.

Voorheen echter kwam mijn goede vriend Kurt nog een kohaku meepikken die hij toch weer gespot had. De meeste mensen zouden deze niet kopen, maar wat hebben ze in mijn ogen een vergissing gemaakt.

Ik ga hier niet in discussie over het patroon, maar over de kwaliteit van de koi. Bekijk het filmpje en misschien begrijp je wat ik bedoel. Als deze nisai nog eens 15 cm groter is en body heeft gemaakt, dan ben ik bijna zeker dat iedereen deze rustgevende kohaku in zijn vijver wil zien rondzwemmen.

Vooraleer de andere bezoekers kwamen nog even een wat kleiner showaatje gebowld. Met zijn 51 cm is dit een showa die menig vijver kan verrijken, en die de eigenaar nog eens gelukkige dagen kan bezorgen. Alleen ernaar kijken is al plezierig genoeg.

Toen allen aanwezig waren, kon de beoordeling beginnen. Of we het nu weten of niet, doet niets ter zake. Wij geven onze waarheid openbaar en willen onze waarheid doorgeven. Het is aan jullie om te zien of je er iets mee doet of niet. Wij hebben niet alle kennis in pacht, maar wel een boel ervaring die je niet zomaar kan wegcijferen.

Sanke Momotaro 1504006 werd gekozen door Peter. Geniet van het verhaal, en filter eruit hetgeen je kan gebruiken.

Showa Momotaro 1503034 is duidelijk een showa die Ben zelf hoog incalculeert, dat hoor je aan zijn enthousiasme, en dat wordt door mij gedeeld. Dit is wel een koi die bijzonder interessant is voor de toekomst.

Sanke Sakai 1506019. Een sanke die niet dadelijk beantwoord aan de geldende normen, maar toch een bepaalde uitstraling heeft. Hier wordt ook even de kenmerken van een mannelijke koi uitgelegd.

Showa Dainichi SH-V14-1013 . Een showa waar ik nu eens een goed gevoel bij heb, en die ik heel graag verder laat ontwikkelen, en dat is ooit wel eens anders met Dainichi koi…Een spannende showa in ieder geval waar je veel plezier aan zou kunnen beleven.

Sakai kohaku 1506001. Je hoort dat er ook alle punten worden besproken die misschien niet altijd positief zijn.

Sanke van Momotaro 1503503 is van een heel ander kaliber. Dit zijn koi die geld kosten, dat mag gerust geweten zijn, en misschien zie je waarom. Bij deze sanke is de discussie vooral over het kata sumi, ofwel het sumi op de schouder, dat op dit ogenblik niet aanwezig is. Voor sommigen een must, voor anderen niet nodig...

Er zijn echter tekenen dat er iets zou kunnen komen, en dat is even afwachten, maar persoonlijk vind ik dat een kata sumi vlek bij deze sanke niet nodig is. Ze heeft sowieso al uitstraling genoeg, maar dat is mijn bescheiden mening, en dat hoeft de jouwe niet te zijn…

Last but not least liet ik zelf een kohaku van Momotaro KO-V13-1134 beoordelen. Als deze niet verkocht wordt, hoop ik dat mijn vijver voldoende goed is om deze nog 20 cm groter te krijgen, en dan praten we wel verder….

Tussendoor kwamen er ook nog bezoekers naar koi kijken, en die moet je natuurlijk ook te woord staan. Ik zet alle filmpjes hier willekeurig onder elkaar, zodat iedereen die filmpjes op prijs stelt, ook nog kan kijken naar het huidige aanbod.

Tancho Sakai

Tancho Sakai

Tenslotte namen Jef en Marleen deze tancho mee naar huis.

De sanke van Taniguchi

De sanke van Taniguchi

Een topsanke van Momotaro 1503020

De groten uit de koiwereld samen met name sanke van Momotaro, showa van Dainishi en een kohaku van Sakai FF, toeval of niet, maar het is een prachtig trio voor het groeiproject van Johan.

Voila, dit zijn zowat alle filmpjes die gemaakt werden, en ik hoop dat jullie evenveel ervan kan genieten als wij ervan hebben genoten. Als je in de toekomst nog eens een vrijblijvende koibeoordeling wil maken, dan hoor ik het graag.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137