Gezellig samen een koi komen kiezen

Gezellig samen een koi komen kiezen

Als man en vrouw een koi komen uitkiezen, dan ontstaat er gewoonlijk een groot probleem.

Het gebeurd zelden dat ze dezelfde keuze hebben, en in dit geval was het niet anders. Pieter wou de kohaku, Arlette wou de showa, en gezellig liggend op de grond maakten ze hun keuze.. Als dit niet mooi is ?

Maar welke is het tenslotte geworden ? Wat denk je ? De kohaku heeft het tenslotte gewonnen, en zoals je op de bijgaande foto kan zien...de man kiest, de vrouw poseert...zeg nu zelf, als je de bijgaande foto bekijkt en je ziet de kohaku voor Arletten in de bowl is het dan geen indrukwekkende kohaku geworden ? Ik zou willen dat ze zo allemaal zouden evolueren !

Pieter en Arlette hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om van de eindejaarsprijzen te profiteren en geef ze maar eens ongelijk. Met zijn 67 cm, flinke body en toch nog een bijzonder mooie uitstraling is deze kohaku als tosai binnengekomen. Ik herinner me deze nog heel goed, want ik kocht ze met 3 samen aan. dit was de tweede uit het trio en dit was nummerke 3.

In dit filmpje heb ik ze alle 3 samen in een bowl, geflankeerd door een showa en nog een 4de kohaku. De showa is naar Jos en Lisette gegaan en doet het nog altijd bijzonder goed heb ik begrepen. Hier zal ik één van de weken nog wel eens een update van krijgen.

De kohaku die als laatste uit de bowl gaat, is een kohaku die me altijd is bijgebleven omdat ik haar zelf zo mooi vond. Ik ken de klant nog als ik de naam tegenkom, maar ik ben de naam op dit moment vergeten. Helaas heb ik zowel van de klant, noch van de kohaku nooit meer iets gehoord en dat vind ik zonde, want als je de body en de kwaliteit bekijkt zou deze het zeker niet minder moeten gedaan hebben. Hier heb je nog een filmpje dat ik een maand later gemaakt had.

Wat mij vooral plezier doet is dat deze kohaku, ondanks het feit dat hij bij mij zat en dus ook niet de beste ontwikkelingsmogelijkhedenhad, toch een forse bouw heeft geproduceerd. Eerlijk gezegd verschoot ik ervan dat hij nog maar pas 4 jaar is geworden. Het is dus een kohaku die al 3 jaar bij mij rondzwemt, en dat zijn er niet veel. Het doet me bijzonder veel plezier dat hij naar deze 2 heel aardige mensen is gegaan.

Bovendien vind het ook altijd bijzonder plezierig dat ik de koi kan laten zien als tosai en daarna hoe ze geëvolueerd zijn. Over het algemeen kan ik dat met bijna al mijn koi, en niet met zomaar eentje, en daar ben ik trots op. Hoe ouder mijn bibliotheek, hoe trotser ik ben.

Een goede raad voor mensen die koi bij Interkoi kopen, onthou de codenummer van de koi, en ik kan je altijd informeren met een heleboel filmpjes, en vergeet het niet, het zijn enkel de koi die hier een nummer dragen, nooit mijn klanten….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240