De Taniguchi aanbieding

De Taniguchi aanbieding

Gisteren heb ik even de overblijvende Taniguchi sanke bekeken en besproken.

Ik ben er nog altijd van overtuigd dat dit deugdelijke sanke zullen worden. Wel moet je hier geen appelen met peren gaan vergelijken. Niet vergeten dat deze verleden jaar aangeboden werden voor een bodemprijs, en onnodig dan om een link te leggen met de kanonnen die je normaal bij mij ziet rondzwemmen.

Ik blijf er echter bij dat deze sanke nog meer dan goed zijn, en daarom wil ik een actie proberen op touw te zetten waarbij ik kan bewijzen dat we hier met een goede kwaliteit koi te maken hebben die bovendien tegen eind volgend jaar een behoorlijke ontwikkeling zullen hebben ondergaan.

Ik heb ze gisteren allemaal gemeten en de kleinste was 30 cm, de 3 middelste allen 35 cm en de grootste 40 cm. De normale verkoopprijs die ik nu hanteer legt tussen de 495 en 795 euro, afhankelijk van de sanke.

Je kan er mee lachen, maar de kleinste van 30 cm is mijn favorietje, daar heb ik iets mee…Maar om een lang verhaal kort te maken, zoek ik nu 5 liefhebbers die over een geschikte vijver en wat kennis beschikken om een sanke van Taniguchi een jaartje verder te begeleiden.

Ik vind het zonde dat ze bij mij moeten blijven rondzwemmen en wil deze dan ook aanbieden voor een prijs van 250 euro, maar wel met de volgende voorwaarden.In het najaar 2015 (medio oktober) zal ik vragen om een update te maken met een foto en een filmpje. In het voorjaar 2016 (april-mei) zal ik een volgende update vragen en dan nog eens einde 2016. Dan laat ik Taniguchi San vragen om deze koi te bekijken en te vragen om er een rangschikking aan te geven.

Onafhankelijk van Taniguchi San, zal ik ook een rondvraag doen via de website om een rangorde te geven, zodat we nadien kunnen vergelijken of ons zicht gelijk is aan een Japans zicht zeg maar…Ik weet zeker dat hij dat interessant zal vinden. Bijkomende voorwaarde is ook dat ik ze alle 5 geplaatst krijg, en dat het niet doorgaat als ik voor slecht 2-3 of 4 van de koi een liefhebber vind.

Alle 5 de sanke hebben een zeer goede huidkwaliteit, een goed hi en het patroon vind ik niet belangrijk, vermits dit voor iedereen verschillend is. Als je in aanmerking wil komen om je best te doen om een sanke van Taniguchi een jaar te begeleiden en er 250 euro voor uit te geven, stuur me dan een mailtje zodat ik de kandidaten op een rijtje kan zetten.

Als ik deze week 5 kandidaten samenkrijg, dan zal me dat zeker plezier doen. Zijn er meer dan 5 kandidaten, dan zal ik een keuze moeten maken en deze zaterdag bekendmaken.

Ook niet vergeten dat er uit deze serie nog een 8 sanke in de mudpond verblijven bij Taniguchi San. Ik weet ook zeker dat je zult versteld staan van de ontwikkeling van deze sanke en je dit niet kunt vergelijken met de sanke die hier aangeboden worden. Op langere termijn zullen ze elkaar misschien tegemoet treden, maar ik verwacht dat de sanke die nog in Japan zitten rond of over de 50 cm zullen gaan.

Tenslotte nog even de koi in de klei..., mooier dan je denkt...en let vooral op de ontspannenheid...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240