Plat achterover

Plat achterover

Zie je de vijver op de foto ? Dat is de vijver die vanaf volgende week zaterdag gebruikt wordt om speciale koi te tonen en te presenteren.

Ik heb deze nu volledig zuiver gemaakt, maar als deze nog niet gereinigd is, dan is een vijver zoals deze zo glad als een paling. Bovendien lopen deze vijvers schuin af van 120 cm naar 180 cm, zodat het erger is dan een glijbaan.

Het is dan ook levensgevaarlijk om de eerste stappen te zetten in een vijver zoals deze. En na mijn eerste voorzichtige schreden op de bodem van de vijver ging ik gisteren plat achterover, platter kon het niet gaan...Met mijn rug op de grond en dan nog eens met mijn hoofd keihard tegen de grond. Ik wist de eerste minuten niet wat er er loos was....

Het gebeurd niet dikwijls, maar ditmaal moest ik 5 minuten bekomen van de smak…ik zei op dat ogenblik niet veel, maar na 5 minuten was ik bekomen en heb de hele buurt bij elkaar gevloekt. Kan je je voorstellen…er stond nog een 10-tal cm water in, veel algen die al losgekomen waren….een echte modderpoel...

Maar de vijver was niet beschadigd en is nu helemaal gereinigd. Ik laat deze nog een dag of 2 uitdrogen, dan terug water erin, ontsmetten en terug opstarten. Mijn idee is om er iedere week op zaterdag tussen 11 en 14.00 uur er 5 interessante koi in te zetten en aan te bieden. Telkens zullen er de bijhorende certificaten bij getoond worden en de eindejaarsprijzen van deze koi.

Het zullen stuk voor stuk koi zijn van 60 cm of meer, en allen geschikt voor iedere ordentelijke koikeeper. Ik ga mijn fantasie de vrije loop laten, en op zaterdagmorgen willekeurig enkele nisai selecteren die in deze vijver worden aangeboden.

Vooral volgende week zaterdag zal ik iets speciaal doen, maar daar moet je voor langskomen tussen 11.00 en 14.00 ur.

Ik ga deze presentatie iedere zaterdag doen tot en met mijn eerste najaarstrip naar Japan, die zal plaatsvinden op 3 oktober. De reis is nu geboekt en de volgende trip staat op het programma:

Aankomst zondag: indien mogelijk een update te verzorgen van de koi die nog bij Momotaro zitten.

Maandag: opensales Momotaro

Dinsdag: veiling Momotaro

Woensdag: opensales Sakai FF

Donderdag: veiling Sakai FF

Vrijdag: bezoek Taniguchi.

Zaterdag ben ik s'avonds terug thuis.

Een blitzbezoek, waarbij de meeste koi vermoedelijk nog niet uit de mudpond zijn, en die dus moeten wachten tot mijn volgende trip in het najaar. Ik weet nooit vooraf wat een reis zal opbrengen, en vooraf plannen is uit den boze, maar ik ga ditmaal mijn aandacht iets meer vestigen op Sakai FF.

Niet dat ik Momotaro op een zijspoor zet, maar sinds zijn titel van GC is het prijsbeleid voor goede vissen met enorme schreden de hoogte in gegaan, en zijn de voorwaarden voor goede vissen iets te machtig geworden voor ons, arme Europeanen !

Ik kan een reis echter nooit vooraf plannen, want je weet niet wat je tegenkomt, en je weet nooit wat een reis opbrengt…vind ik mijn gading bij Momotaro, dan zal ik daar als eerste mijn slag slaan. Ik koop echter geen koi die ik zelf niet graag zie, en waar ik niet achter sta.

Bovendien heb ik een heleboel klanten die gecharmeerd zijn van de Taniguchi kohaku en sanke. Ik heb wat gefacebooked met Taniguchi San. Ondanks het feit dat zijn Engels wat beperkt is, en na wat vraagwerk over zijn kohaku, was dit zijn antwoord: I understood it! I wait! I am confident of kohaku of this year! . Dus dat beloofd... Bovendien heb ik gehoord dat hij dit jaar een kweek van kujaku heeft.

Op dit ogenblik zitten een 15-tal tosai binnen op 22°. Hier zullen ze nog blijven zitten tot en met oktober. Op deze manier kan je de tosai iets beter selecteren. De prijzen liggen tussen de 500 en 1000 euro. Hier een overzicht van het aanbod

Tenslotte nog even melden dat ik morgen ook open zal zijn van 10.00 tot 12.00 uur.

Meer afbeeldingen

Plat achterover: afbeelding 1
Plat achterover: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240