Gezellige ouderwetse zaterdag

Gezellige ouderwetse zaterdag

Het heeft me deugd gedaan om nog eens van een gezellige zaterdag te genieten na een roemloze stilte die toch littekens nalaat. Er kwamen enkele interessante koikichi op bezoek, en de sfeer was dadelijk gezet.

Het weer was dan ook nog eens bijzonder gunstig, altijd een pluspunt. Jan was met zijn familie op bezoek. Hij kon even zijn aankopen bewonderen, en geniet er iedere keer van. Zijn enthousiasme is altijd aanstekelijk, je moet blij zijn met klanten zoals Jan.

Gerard en Paul kwamen hun showa even onder de loupe nemen, want die hadden ze nog niet live gezien, en dan is het toch altijd spannend. Gelukkig was Polleke ook langsgekomen met zijn camera, en daar kan ik van profiteren om filmpjes te laten maken. Sorry Polleke, maar ik ben af en toe blij dat ik niet met mijn camera in de aanslag moet staan.

showa van kibiDe showa in kwestie was van de kweker Kibi, (Sakai FF x Isa)  een redelijk onbekende in de koiwereld in het Zuiden. Hij timmert aan de weg, ik heb een aantal showa van Kibi aangekocht om uit te testen, want showa in het Zuiden zijn moeilijker en moeilijker te bemachtigen. Tenminste de showa die ik graag heb.

De showa van Kibi zitten zowat tussen de traditionele en de moderne showa, maar toch met overwegend grote partijen sumi die diep en indringend zijn. De showa van Gerard is nog volop in ontwikkeling en het sumi heeft zich nog altijd niet gestabileseerd in mijn ogen. Aan de motoguru kan je zien dat het nog  uitdeint en nog niet samentrekt, zodat de ontwikkeling nog niet volledig voltooid is.

Ik kan niet in de toekomst kijken, dat kunnen alleen de "kenners", maar als deze showa toch een respectabele grootte kunnen ontwikkelen en dan nog wat aan de body werken, dan zie ik hier toch wel positieve pluspunten.

Ik vroeg de mening van de kweker ondertussen over deze showa, en dit is zijn antwoord: "This showa was of good quality and stood out when it was small. The pattern is quiet, but I think it's a Koi that can be enjoyed for a long time as its personality changes as it grows. It depends on the environment, but I think the sumi will gradually stabilize. I think it's the Showa era where the more you chew, the more it tastes."

We mogen al blij zijn als de kweker zich de tijd permiteert om een antwoord te geven op mijn vragen. Complimenten aan de kweker Yoshiaki Okada van de Kibi koi farm.

Om enkele soortgenoten van deze showa te laten zien, heb ik een filmpje laten maken van een bowl met een drietal showa van Kibi. Ik kan me toch niet van de indruk onttrekken dat dit toch bijzonder mooie showa zijn met een redelijk moderne look. Zelf kan ik nog altijd echt genieten van deze patroontjes! Bovendien blijven ze betaalbaar. 

Polleke had echter een andere koi in gedachten. Hij houdt van mannen, want zijn mond valt open over één bepaalde mannelijke koi ! Ik weet dat Polleke hem niet zal kopen, maar zijn vriend Rudy zou wel eens kandidaat koper kunnen zijn, dus toch maar het schepnet bovengehaald en 2 potentieel verkoopbare koi gebowld.

Van de eerste maak ik geen tekening, dat is een massaal stevige showa van Hoshikin van 75 cm, waarvan ik denk dat iedereen deze wel kan pruimen. Natuurlijk zal iedereen zijn mening hebben en kritiek...Och, het kost niets....

Als je met een showa zoals deze voor deze prijs nog poblemen hebt, dan moet je eens in de spiegel kijken ! Ik kan nog altijd niet begrijpen dat dit monster geen koper heeft gevonden. Ik weet het,  ik ben een zeurpiet als ik dit zeg, maar leg jij het dan maar eens uit. Een prachtshowa die ik zonder problemen op iedere koishow durf inzetten, en het zou me verwonderen als ze geen dikke prijs pakt. 

Natuurlijk zijn er dingen die je kan afkeuren, ik ben  het volledig met je eens, maar de perfectie, daar kan je alleen maar van dromen....dit is een geweldige showa die iedere vijver zal verrijken met haar aanwezigheid. Probeer ze maar eens te pakken te krijgen in Japan....

De koi die bijna wel aan de perfectie grenst is de lievelingskoi van Polleke. Een sandan kohaku van Momotaro, maar ocharme....het is een man. Als ik aan eventuele gegadigden zeg dat het een vrouw is, weet ik dat ze het altijd zullen geloven. De tijd van de mannen is stilaan aangebroken.

Kan je je de mannen van vroeger nog voorstellen ? Slanke lijven met geel uitslaande huidkwaliteit ? Dat is toch achterhaald als je dit fenomeen van een kohaku bekijkt. Polleke heeft gelijk als hij deze kohaku als één van de mooiste koi koi aanstipt, ik ben  het volledig met hem eens.

Bovendien heb ik in deze vijver nog tal van grootheden zwemmen die gegarandeerd de moeite zijn om te bekijken. Ik weet dat het een jaar wordt van wikken en wegen, maar naar mooie koi kijken kan nooit geen kwaad. 

Ondertussen is de veiling van Momotaro aan de gang, en mijn collega Michael heeft zich laten verleiden om een groot aantal kohaku aan te kopen voor haalbare prijzen. Ik ga er vandaag nog geen informatie over geven, want de veiling is nog altijd bezig, maar morgen zal ik hier de nodige info over geven.

Een laatste filmpje mag ook niet ontbreken. Gewoon een filmpje van vijver 8 met enkele bewoners. Bedankt Polleke voor de filmpjes....Vandaag ben ik aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur. De koffie staat altijd klaar.

 

Meer afbeeldingen

Gezellige ouderwetse zaterdag: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml