Dainichi veiling januari

Dainichi veiling januari

Even melden dat op dit ogenblik zowel de Momotaro veiling bezig is tot morgen, en dat ondertussen de veiling van Dainichi is gestart voor de volgende 2-4 dagen. 

De veiling van Dainichi kan je bekijken op deze link. Het aanbod is bijzonder groot, ik tel om en bij de 900 tosai. De veiling van Momotaro kan je volgen op deze link. Het aanbod is minder groot, ongeveer 300 tosai.  De veiling van Momotaro zal in de loop van vandaag al gedeeltelijk beëindigt worden, terwijl de overige tosai in de loop van zondag aan bod zullen komen.

Wie interesse heeft kan zich melden voor informatie over de reëele kostenfaktor inclusief alle bijhorende kosten. Het is bijzonder moeilijk om een indicatie te geven over de prijzen. Dat is afhankelijk van de personen die deelnemen aan de veiling.

Staar je niet blind op de beginprijzen, die worden gewoonlijk serieus overschreden. Het nadeel van deze veilingen is dat het hier over ongesexte tosai gaat, dus de kans dat het vrouwelijke koi zijn is 50%, tenzij de Japanners slimmer zijn dan wij !

Om je een serieuze prijsindicatie te geven, zul je moeten rekenen tussen de 100 000 en 200 000 yen,  maar dan niet voor de beste koi, want dan kom je bedrogen uit; Die zullen hier nog ver boven gaan. Probeer die koi uit te kiezen die juist niet het van het zijn, dan maak je kans en vang je bot !

Op verzoek stuur ik je een overzicht van de totale kostprijs voor de aankoop van een tosai vanaf 100 000 yen. De berekening is altijd gebaseerd op de koers van de yen van dit ogenblik. Het transport is niet inbegrepen en wordt berekend op het ogenblik van transport. Hiervoor moet je tussen de 70 en 100 euro rekening houden. Het transport is afhankelijk van de hoeveelheid koi in een box wat vooraf niet geweten is.

Overweeg wel verstandig de aankoop van een tosai. Aankopen is één ding, maar dan moeten ze nog goed opgevangen worden gedurende een 6-tal weken. Dit is een hele verantwoordelijkheid die je niet mag onderschatten. 

De veilingen die 100% garantie geven voor vrouwelijke koi beginnen pas in maart, en dan is er nog geen 100% zekerheid. Dat is gewoonlijk pas in april. De prijzen liggen dan ook veel hoger. 

Ik ben vandaag aanwezig van 11.00 tot 14.00 uur.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Peter De Clercq

555

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml