Gezellige zondagen

Gezellige zondagen

Arjan kwam eventjes uit regio Hengelo om zogezegd een zakje voer op te halen, maar volgens mij speciaal om mij nog eens te zien. Respect man…Ditmaal was hij in het gezelschap van zijn zoon Lazarro, die ik ondertussen al ken van zijn geboorte…hoe snel gaat de tijd.

Johnny kwam met zijn familie ondertussen ook gedag zeggen en eventjes naar wat koi kijken, zodat de zondagmorgen flink gevuld was. Polleke kwam op zijn motor aangereden, het was er weer voor.

Er moesten natuurlijk een paar koi gebowld worden, want daar is het tenslotte om te doen. een sanke van Taniguchi en een ginrin kohaku beten de spits af. De kinderen vonden het in ieder geval leuk om te doen, en na ontsmetten van de handjes mochten ze de koi ook eens aanraken…shame on you Luc…maar ik ben niet zo flauw….

Daarna kozen ik en Polleke 5 koi uit om te zien of er na een maand kleien verschil zou optreden in het sumi na toevoeging van klei. Is het geen verandering in het sumi, dan zou het verandering in de algemene uitstraling moeten teweegbrengen. Laat ons de proef op de som nemen, en in de loop van de augustus zal ik iedere dag 1/2 kg klei per vijver toevoegen.

Klei heeft unieke kwaliteiten: droog is het zo hard als steen en kan je er letterlijk huizen mee bouwen. Nat is het een kleffe substantie, waarmee je potten kan vormen en bakken of het gezicht van je vrouw een schoonheidsmasker geven! In het water opgelost is het een fijne, troebele substantie en lijkt het wel gel als het water heeft opgezogen.

Klei heeft een grote diversiteit in geneeskrachtige en therapeutische werkingen.

Het staat bol van de minerale zouten, enzymen en sporenelementen en heeft een enorm absorberend vermogen. De fijne, microscopisch kleine kleideeltjes zijn overwegend negatief geladen en de ionenuitwisseling zorgt ervoor dat de klei een opslagplaats wordt voor allerlei onzuiverheden in het water, zoals metalen, allerlei organische stoffen, gifstoffen en zelfs ammonium. Klei trekt dus vuil- en gifdeeltjes aan en absorbeert het; klei is een waterzuiveraar van de eerste orde ! Na toevoeging van de klei is het water binnen 12 uur zuiver.

Klei doet nog meer:

Het verrijkt het water met mineralen, met name calcium. Die waterverrijking met klei is nodig, omdat vijverwater langzaam uitgeput raakt door allerlei organismen, variërend van bacteriën tot aan uw vissen. Die mineralen, sporenelementen en enzymen zitten vaak niet of onvoldoende in kraanwater, maar de koi heeft ze wel nodig! Niet voor niets worden sommige koivoeders verrijkt met klei in zijn puurste vorm.

Mineralen zijn de bouwstenen van het lichaam.

Ze handhaven samen met de vitaminen de weerstand tegen ziekten en stimuleren het immuunsysteem. Enzymen hebben een belangrijk aandeel in de spijsvertering en het bestrijden van virusaanvallen, tumoren en ontstekingen. Sporenelementen helpen bij het voorkomen van inwendige beschadigingen door de enzymprocessen op gang te brengen.

Zo zie je maar dat klei niet zomaar wat geld in het water smijten is. Persoonlijk hou ik er niet van om iedere week wat klei toe te voegen. Mijn leermeester vertelde me dat het beter is om iedere dag wat minder klei toe te voegen dan iedere week een grotere hoeveelheid. Wat is waarheid ? De klei die ik gebruik en die goed oplost is de klei van Probites, breeders secret. Deze kan ik het beste vergelijken met de klei van Refresh, die helaas moeilijk te krijgen is, en veel te duur...

Waarheid is wat je zelf ondervind en waar je resultaten mee ziet. Maar in de plaats van kleine hoeveelheden klei, ga ik nu grote hoeveelheden klei toevoegen, ondanks het feit dat ik vind dat mijn koi er nu al bijzonder goed uitzien. Maar dat kan je zelf beoordelen na het zien van deze 5 uitverkorenen.

Ik heb ze wat willekeurig uitgekozen, met allemaal verschillende sumi ontwikkelingen. Deze showa 1503037 was één van de verkorenen, en het sumi is in mijn ogen nog volop in ontwikkeling. Zal dit nog samentrekken en mooie zwarte zones vormen ? Op 1 maand zal dit niet gebeuren, maar hij maakte toch indruk.

Een kanjer van een sanke was deze sanke van Momotaro 1503028. Oeps geen kata sumi vlek, dus geen goede sanke…hahahaha….maar wel een beauty die nog veel harten kan stelen. Waarom zwemt deze nog bij mij ?

Mijn tategoi 1403006 van Isa kan niet veel meer verbeteren in het sumi. Het enige wat ik hoop is dat het sumi op het hoofd nog iets doortrekt naar achter, zodat er een magische menware achtige tekening te voorschijn komt. Dat zal het hoofd nog spannender maken.

En wat te zeggen van deze sanke van Momtaro 1503503. Oeps, weer geen kata sumi, dus weer geen goede sanke….Maar ik koop ze graag hoor, deze sanke die nu nog niet goed zijn. Ik durf er bijna om te wedden, maar hou deze sanke maar eens in de gaten en we zullen binnen 1 of 2 jaar nog wel eens zien.

Tenslotte een showa die tijd nodig heeft.. Ik heb deze showa al enkele malen laten zien, dus het is een redelijk bekende. Totaal GEEN sumi op het hoofd of op de vinnen bij aankoop. We shall wait and see.

De kinderen hebben zich geamuseerd, het weer was perfect, de koi zagen er super uit, wat wil je nu nog meer ? Ah ja, nog wat koi verkopen, want het is wat rustig geworden…

Meer afbeeldingen

Gezellige zondagen: afbeelding 1
Gezellige zondagen: afbeelding 2
Gezellige zondagen: afbeelding 3
Gezellige zondagen: afbeelding 4
Gezellige zondagen: afbeelding 5
Gezellige zondagen: afbeelding 6
Gezellige zondagen: afbeelding 7
Gezellige zondagen: afbeelding 8
Gezellige zondagen: afbeelding 9
Gezellige zondagen: afbeelding 10
Gezellige zondagen: afbeelding 11
Gezellige zondagen: afbeelding 12
Gezellige zondagen: afbeelding 13
Gezellige zondagen: afbeelding 14
Gezellige zondagen: afbeelding 15
Gezellige zondagen: afbeelding 16
Gezellige zondagen: afbeelding 17
Gezellige zondagen: afbeelding 18
Gezellige zondagen: afbeelding 19
Gezellige zondagen: afbeelding 20

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240