Ondankbaar, maar misschien noodzakelijk

Ondankbaar, maar misschien noodzakelijk

Deze week ben ik begonnen met het reinigen van de binnenvijvers, een werkje dat ik ieder jaar doe.

Ondanks het feit dat er niet veel beweging was en dat ik al vreesde dat ik de dag alleen zou moeten doorbrengen, kwamen er een aantal jongens naar de koi kijken. Deze brachten me op een idee dat ik nadien verder uitwerkte.

Meestal verkoop ik het meeste koi via de website. Raar zul je misschien denken, maar toch is dat niet. De meeste klanten informeren eerst naar de koi en komen dan kijken om geen onnodige afstanden te moeten rijden.

Over het algemeen beantwoord de koi aan de verwachtingen en het gebeurd zelden dat er een koop niet doorgaat. Momenteel zijn er echter al veel mensen die je kan klasseren als koihunters, en gaan op zoek naar de koopjes die erover blijven.

Gisteren had een een groep koihunters op bezoek, en na de koi gezien te hebben begrepen ze wel dat er niet veel te rapen was, buiten één vijver waar ik de minder bedeelden in onderbreng.

Na veel onderhandelingen kwam ik eigenlijk op een lumineus idee dat ik vroeger nog wel eens uitgewerkt en uitgeprobeerd had, maar dat me nadien ontschoten is. Ik maakte de vijver leeg, en de achterliggende gedachte was om ze koi te laten kiezen op een onorthodoxe manier, namelijk door een prijs per centimeter te vragen. Er waren tosai bij, nisai, sansai, kortom koi die niet uitverkoren zijn, en die je toch op de één of andere manier moet slijten. Het is zoals ik het in de titel zeg….heel ondankbaar.

Ik bepaalde de prijs per centimeter op 4 euro. De grootste was niet groter dan 55, en de kleinste niet kleiner dan 30 centimeter. Dit lieten ze zich geen tweede keer zeggen en een groot aantal koi werden gebowld, ingepakt en meegenomen.

Omdat ik de koi toch allemaal in een grote bowl had gedaan , besloot ik deze in mijn binnenvijver te zetten, zodat ik de buitenvijver in de loop van volgende week ook kan reinigen en klaarmaken voor volgend jaar. Bovendien heb ik besloten om in de loop van volgende week ook alle overblijvende tosai van dit jaar, die nog allen waardevol zijn ook in de binnenvijver te zetten.

Wie dus interesse heeft om interessante vijvervissen op te kopen die bijzonder goedkoop zijn kan vanaf vandaag terecht om koopjes te doen. Je kijkt, je meet en je vermenigvuldigt met 4 en je hebt de prijs. Het zijn allemaal nog leuke vijvervissen voor mensen die tussen de 120 en 220 euro willen uitgeven voor koi van 30 tot maximaal 55 cm. En het zijn zeker nog niet de slechtste.

Vanaf volgende week kan je ook nog naar de tosai komen kijken die vrij waardevol zijn, en waar je misschien naar op zoek bent. Er zitten nog kanjers tussen, maar helaas ga ik hier het 4 euro systeem niet op toepassen…

Als laatste nog even melden dat ik begonnen ben met het toedienen van heel veel klei op de 2 belangrijkste vijvers. Ik wil eens zien of je veranderingen ziet op de koi in de vorm van sumi door het toedienen van 1/2 kg klei per dag. Je kan wel van alles zeggen, maar het lijkt me nog beter om proefondervindelijk vast te stellen of klei enige vorm van ontwikkeling teweeg brengt. Nadeel is wel dat je vijvers behoorlijk "kleiïg" zijn zoals je in dit filmpje kan zien.

De klei dit ik gebruik is breeders secret van probites. De koi zelf hebben er geen last van zoals je kan zien. Ik weet hoe de meeste vissen eruitzien, en zal dit gedurende de ganse maand augustus doen. Dan zal ik evalueren of er veranderingen zijn opgetreden.

Belangrijke info

Ik ben ondertussen mijn volgende reis naar Japan aan het organiseren. Ik heb besproken dat ik in de eerste week van oktober zal vertrekken. Wat zal ik gaan zien ? Ik zal de veiling van Momotaro bijwonen op 6 en 7 oktober, en de veiling van Sakai op 8 en 9 oktober. Bovendien wil ik een bezoek brengen aan Taniguchi en Takigawa.

Bij Momotaro zullen er in de opensales ook een groot aantal tosai aangeboden worden. Over het algemeen koop ik hier geen tosai, maar misschien is het interessant voor andere dealers dat ik hier een box uit selecteer.

Ik weet ongeveer hoe het in zijn werk gaat op de opensales van de tosai en normaal kan ik een inschatting maken van de prijzen. Wie eventueel interesse heeft om een doos te laten samenstellen kan me contacteren zodat ik beperkte info kan geven.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240