Goed en slecht nieuws is de boodschap

Goed en slecht nieuws is de boodschap

Gisteren kreeg ik nieuws uit Japan. De 2 sakai koi die ik bij Narita aankocht en nog bij Sakai in de mudpond zaten zouden te voorschijn moeten komen.

Het was een heerlijk weerzien met nidan kohaku die ik aankocht. Zware body, rustgevend patroon, een echte Sakai kop erop, maar bovenal het gewenste beni op een kohaku dat je de adem benemen door zijn eenvoud.

Het sashi is nog wat zwaar aan het 2de patroon, maar de kohaku is nog heel jong. Het is een jonge nisai en met haar 56 cm zie ik een waardige jumbo in de maak, waarbij het sashi nog zou kunnen inklaren, alhoewel het geen garantie is. Maar laat ons de meer positieve punten benadrukken en blij zijn met een kohaku zoals deze.

Ik was ontzettend blij toen ik dit filmpje en deze foto zag verschijnen. Minder blij was ik met de sanke. Zoals het al meerdere keren gebeurd bij de koi van Sakai, kwam deze zogezegd niet uit de mudpond.

Het kan gebeuren, het gebeurd meer, maar nooit zo dikwijls als bij Sakai. Het is nu al de zoveelste keer dat dit gebeurd, dat ik er de pleuris van krijg.

Met alle respect voor de grootste, de beste en de bekendste koidealer ter wereld, maar dit gebeurd iets te dikwijls. Ik moet nu gaan rekenen op de goodwill van de kweker, maar ik zit met een tussenpersoon Narita, want tenslotte heb ik ze van Narita gekocht, en ik vrees het ergste.

Dit is ook één van de redenen waarom ik vooraf mensen waarschuw als ze een koi azukari willen houden. Het kan prachtig zijn, een droom, maar denk eraan dromen kunnen ook een nachtmerrie worden.

Het is één van de redenen dat ik een beter gevoel heb bij Momotaro die 100% garantie geeft het 1ste jaar dat de veilingkoi azukari blijven. Klaar en duidelijk. Het 2de jaar krijg je nog 30% garantie. Nu is het zo dat garantie geen omruiling met een andere koi betekent bij Momotaro, maar dat je het geïnvesteerde kapitaal opnieuw mag gebruiken voor een andere aankoop.

Dat is bij sommige kwekers wel anders, want die geven soms een koi in de plaats, en geloof me, je komt bedrogen uit. Alles heeft zijn goede en zijn slechte kanten, maar als je azukari wenst, spreek dan vooraf duidelijk af wat de voorwaarden zijn.

Ik heb nu de vreselijke taak om een nieuwe klant die me veel plezier deed, de boodschap te brengen dat zijn koi niet uit de mudpond is gekomen. Ik vraag dan voor een foto, maar die zal ik niet krijgen, dat weet ik nu al, het geeft bedenkingen….

Ondertussen gaat het leven verder en Ludo en zijn vrouw kwamen om een ginrin benigoi mee te nemen. Vrouwen en koi, het is een zeldzame combinatie die niet altijd opgaat, maar in dit geval wou zijn vrouw graag een asagi uitkiezen die ik in promotie had gezet deze week.

Ondertussen ben ik er 2 van de 3 kwijtgeraakt door deze promotie, dus blijkbaar heeft een promotie ook impact en zijn mensen er gevoelig voor, alhoewel ik het liever niet doe dan wel. We zijn als dealer echter soms gedwongen om eieren voor ons geld te kiezen, daarom zal ik morgen een bijzonder sterke promotiecampagne zal lanceren, die kant noch wal zal raken.

Maar nu een asagi kiezen. Ik heb niet de pretentie te zeggen dat ik asagi specialist ben, maar als ik nu zeg dat deze 3 asagi die je ziet, propere asagi zijn, zeg ik dan iets verkeerd ?

Het netpatroon is goed, het beni langs beide zijden mooi geflankeerd, de kleur nog vrij licht voor deze periode van het jaar, slechts enkele wezenlijke foutjes, en die zul je er toch bij moeten nemen, want de perfectie moet betaald worden, dat is nu éénmaal de wet…

Maar ondanks de twijfel heeft ze gekozen, want ik kan enkel maar de voor- en nadelen uitleggen van de koi, totdat de uiteindelijke beslissing bij de kopers ligt, want op een bepaald moment moet de koper kiezen welke koi ze wensen.

Zowel de ginrin benigoi als een asagi vertrekken richting kinrooi.

ZEG HET VOORT – ZEG HET VOORT

Ik maak van mijn hart een steen en lanceer morgen een verschrikkelijke actie om mensen de kans te geven de overblijvende koi uit vijver 1 aan te kopen. De actie heeft zijn gelijke niet, en bovendien zijn de koi die er rondzwemmen nog BEREgoed. Lees morgen verder….

Extra informatie

Deze karashi van hoge kwaliteit is maar liefst 97 cm, en wordt aangeboden. Ik koop deze zelf niet in, het riscio is te hoog voor de verkoop, maar als iemand interesse heeft kan hij me altijd contacteren voor de voorwaarden.

Meer afbeeldingen

Goed en slecht nieuws is de boodschap: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240