Grow out Challenge 2021

Grow out Challenge 2021

De selectie is doorgevoerd, de vijver is in orde gemaakt, het is een lust om ze te zien zwemmen. Ryuki vroeg of ik tevreden was van de Izumiya showa, want hij zelf vind ze buitengewoon goed.

Uiteraard is het niet de bedoeling dat de ze allen hier nog blijven zwemmen, daarom doe ik nog een laatste krachtinspanning om er een goede thuis voor te zoeken. Ditmaal heb ik gekozen om te proberen een grow out wedstrijd te organiseren.

Ik zet alles even op een rijtje. Ik zal alle aanwezige showa die je hier in de vijver ziet rondzwemmen één voor één presenteren. Je hebt verschillende mogelijkheden. Je kan de showa kopen tijdens een bezoekje en mee naar huis nemen. Je kan de showa kopen en ze laten overwinteren in deze vijver die hiervoor bestemd is, en die ik op temperatuur zal houden, of je kan meedoen aan een grow out wedstrijd. Ik leg alle 3 de mogelijkheden even uit.

Mogelijkheid 1: Kies je koi en neem hem/haar mee.

Alle Showa zijn meer dan goed, prijs/kwaliteit in acht genomen. Het zijn dankbare showa. De prijs voor deze showa is 595 euro/stuk, kies maar uit. Dit heb ik persoonlijk het liefste i

Mogelijkheid 2: Kies je koi en laat hem/haar overwinteren.

Kies je showa en laat deze tot begin volgend jaar in deze vijver rondzwemmen. De vijver wordt gecontroleerd van temperatuur en zal tijdens de winter rond de 15° worden gehouden. Een verstandige overwintering zonder het forceringsproces. Je betaalt 595 euro/stuk + 200 euro voor de overwinteringsperiode, in totaal dus 795 euro. 

Mogelijkheid 3: de grow out 2021.

Het zou fijn zijn om te weten hoe koi het bij een koikichi zou doen na een periode van 1 jaar. Wil je hieraan meedoen, dan zijn er enkele voorwaarden aan verbonden. Wat betreft de prijs, wil ik hierin meedenken. In plaats van 595 euro, betaal je 495 euro en is er nog een hoofdprijs voor de beste ontwikkelde showa die je moet tonen rond oktober 2021. De prijs die ik eraan wil verbinden is een waardebon van 600 euro voor de showa die als beste wordt geselecteerd. 

Ik zal een jury proberen samen te stellen van 5 mensen die nauw met de koihobby verbonden zijn, klanten van Interkoi en waarvan ik weet dat ze een goede beoordeling kunnen maken. De samenstelling van de jury moet nog gebeuren, daar is nog tijd genoeg voor. De voorwaarde voor de hoofdprijs is wel dat er minimum 10 mensen deelnemen aan de grow out, anders vervalt deze hoofdprijs. 

Wat zijn dan de voorwaarden ?

In de loop van de voormiddag zet ik alle foto's en filmpjes onder de knop grow out challenge 2021 onder het koiaanbod. De filmpjes zijn goed, de foto's heb ik zelf gemaakt en zijn niet van topkwaliteit. Ik heb mijn best gedaan, maar beschik niet over de beste skills en de camera voor het maken van de foto's. Dus focus je op de filmpjes. Het beste is dat je je showa persoonlijk komt uitkiezen uit de 18 genomineerden. Tot en met volgende week zondag 27 september kan je een showa komen uitkiezen. Als je meedoet aan de grow out 2021 moet je de showa uiteraard dadelijk meenemen. 

Bij aankomst thuis maak je een kort filmpje van het overzetten van de showa, zodat we kunnen zien waar de showa terechtkomt met een korte informatie over de de nieuwe verblijfplaats van de showa.

Einde maart/begin april maak je een degelijk filmpje van de showa zoals hij er op dat ogenblik uitziet. Dit is enkel ter informatie en heeft geen gevolg voor het oordeel van de juryleden, het is enkel om te zien hoe ze er na de winter uitzien. Tegelijktijd maak je weer een kort filmpje van een minuutje met een uitleg van de vijver waar ze naartoe gaan en je meet even de showa. 

Belangrijk: Alle filmpjes dienen "landscape" gemaakt te worden. Dit voor het tonen van de films op een degelijke manier. Dus hou je telefoon horizontaal.

Eind september zal ik je opnieuw contacteren met het verzoek om voor 1 oktober een nieuw verslag te maken van je showa. Dit moet gepaard gaan met een degelijk filmpje van je koi in een blauwe bowl, inclusief een meting van de showa. Deze filmpjes zullen aan de 5 juryleden worden getoond zonder vermelding van de naam van de eigenaar die hieruit een keuze zullen maken als winnaar.

Indien er zich minimaal 10 personen aanmelden om mee te doen met de grow out is de hoofdprijs van kracht, indien er geen 10 personen zich aanmelden voor de grow out, dan zal alles gewoon doorgaan, maar dan zonder de hoofdprijs van 600 euro.

TENSLOTTE:

 Als je alle 18 koi bekeken hebt, dan wil ik de showa die als MINST GOEDE gekozen wordt uit deze selectie zelf in de grow out steken, zonder mee te doen aan de wedstrijd natuurlijk. Hoe wordt dat bepaald ? Je geeft in de reacties hieronder door welke showa je het minst goede vind. Ook hier wil ik meer zien dan één reactie. De showa die als minst goede gekozen wordt wil ik zelf laten evolueren tot een zo goed mogelijke showa. Dus kies, selecteer de minst goede en schrijf de codenummer van de koi in de reacties hieronder. DOE MEE !

Als er vragen zijn dan hoor ik het graag !

PETER ZIJN NACHTHENGST IS VOORBIJ

Ik wil nog even laten weten dat de miserie van Peterken beëindigd is met dank aan de mannen van Zenkoi. Zijn vijver heeft een volledige makeover ondergaan en hij is nu bezig met de vijver te vullen. Enkele foto's van de laatste werken zijn toegevoegd....ik zou wel meedoen nu met de grow out Challenge 2021 Peter ! Dat ben je moreel verplicht vind ik !

 

Meer afbeeldingen

Grow out Challenge 2021: afbeelding 1
Grow out Challenge 2021: afbeelding 2
Grow out Challenge 2021: afbeelding 3
Grow out Challenge 2021: afbeelding 4
Grow out Challenge 2021: afbeelding 5
Grow out Challenge 2021: afbeelding 6
Grow out Challenge 2021: afbeelding 7
Grow out Challenge 2021: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Ronny V

Luc, de film bij 2003023 is van een andere koi. Idem 2002035


Ronny V

Je kan terug op beide oren slapen Peter. 😉


jack

Heel fraai geworden Peter. Je kan weer jaren vooruit ! De mannen van Zenkoi verstaan duidelijk hun vak.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74