Wie verslaat Hilde en Michel

Wie verslaat Hilde en Michel

Vermits Hilde en Michel ook 3 koi  uit deze serie meenamen zondag, vroegen ze me om ook mee te doen aan de grow out challenge 2021. Dit kan je toch niet weigeren, of wel ? Ik ben zelfs blij dat ze mee doen.

Maar wie neemt de uitdaging aan ? Er zit nog meer dan fatsoenlijk materiaal in en ik hoop nog een aantal mensen te triggeren om mee te doen met deze kleine wedstrijd. Ik kreeg al dadelijk de mededeling dat ze de 3 showa middenvijver hebben gezet.

Laat zien wat je kan en doe mee ! Bovendien hebben zich al enkele mensen gemeld voor jurering, maar ik heb nog niet voldoende kandidaten gevonden die meedoen. Ik ben van plan om Ryuki te vragen om mee te jureren, en misschien kan ik ook Maeda San of Daisuke vragen om een jurering te doen ! We wachten af.

Ondertussen blijven we in 'lopende zaken' zoals ze het hier in ons België zo mooi kunnen zeggen. Peter kwam gisteren zijn koi ophalen, en zoals hij altijd doet heeft hij een compilatie gemaakt van zijn koi in combinatie met zijn vijver, waar ondertussen enkele van onze koi rondzwemmen ! Het is altijd plezierig om filmpjes te ontvangen waar de koi naartoe gaan, dan zie je de habitat en het bestand van de eigenaar.

Zelf heb ik natuurlijk ook een filmpje gemaakt, en geniet van deze prachtsanke van Sakai FF en de zo goed als perfecte tancho van Momotaro. De sanke werd 65 cm gemeten en aangekocht op de veiling van Sakai in oktober 2018. Ik zie hier nog veel toekomst in. 

De Tancho kohaku werd dit jaar aangekocht tijdens mijn enigste reis dit jaar naar Japan. Hij was 38 cm bij aankoop en heeft flink wat lengte gemaakt, namelijk 49 cm. Ik ben benieuwd hoe die andere tancho het er ondertussen vanaf hebben gebracht. Er zitten er nog 2 in de opgroei serre, die moet ik binnen kort ook nog gaan controleren !

In de loop van de namiddag kwamen Andrée en Rudy naar een ginrin kohaku kijken van Momotaro die ze in optie hadden genomen. Voor mij blijft deze ginrin de moeite om te bekijken. Helaas had hij een kleine shimi ontwikkeld in de rugvin. Dat zou kunnen weggehaald worden, maar ze oordeelden dat dat niet nodig was.

Hij blijft wel zitten tot begin oktober, zodat ze hem samen met een showa van Momotaro kunnen komen ophalen. Deze selectie doet het trouwens voorbeeldig, maar stilaan komt er een eind aan. Zondag ga ik de temperaturen al 2° lager zetten en dit iedere week aanpassen tot buitentemperatuur. Dan zouden al deze koi moeten opgehaald worden tussen 1 en 10 oktober, want er moet plaats gemaakt worden voor de nieuwelingen. Spannend vooruitzicht en hopelijk brengt het wat meer animo !

Wie gaat de Grow Out Challenge 2021 aan ?

Het foutje in de presentatie van het filmpje van showa 2003023 werd ondertussen rechtgezet. Bedankt aan diegenen die het melden. Blijkbaar een populaire showa want ik kreeg veel commentaartjes binnen ! Kom morgen langs dan kan je de kandidaat Grow out Challengers rustig bekijken....oerdegelijke showa...

Alle deelnemers van de Grow Out Challenge 2021 of kortweg de GOC 2021 genoemd zullen opgenomen worden onder de link van koi evolutie.

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Andrée

Hé  Luc, ik kan het filmpje van de ginrin niet openen, het staat privé.

interkoi

Probeer nog eens Andrée, het zou nu in orde moeten zijn.

Andrée en Ludo

@interkoi Het is in orde nu, en het is dik in orde! Mooi mooi mooi


David

Het filmpje bij de 2003035 is ook niet correcte Luc.

interkoi

Aangepast David...tja, de ouderdom, dislectie, dementie......je ontkomt er niet aan.... Code blind geworden denk ik, dat komt van al die nummertjes. Maar het werkt wel éénmaal goed geplaatst 😂


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74