Lucky number Seven

Lucky number Seven

Of het een geluksnummer is weet ik niet. Dat ik 7 kohaku afzonderlijk samen in een leegstaande vijver heb geplaatst weet ik wel. En het zijn niet van de minste. Bovendien zijn ze allen tussen de 60-70 cm wat een bijzonder mooi aanzicht biedt.

Het heeft wel iets, enkel kohaku in een vijver. Het is eens wat anders dan éénkleurige koi in een vijver. Het zijn stuk voor stuk kohaku die mogen gezien worden. In totaal heb ik gisteren 25 filmpjes van koi gemaakt, een heel werkje, je moet er wat voor over hebben om up to date te blijven.

Naast de 7 kohaku heb ik nog 18 showa gefilmd. Die ga ik morgen presenteren. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik het ga doen, maar het idee zal morgen wel gerijpt zijn, zodat ik misschien nog wat mensen blij kan maken.Laat me eerst beginnen met de kohaku te presenteren.

Bekijk even de huidkwaliteit van deze Taniguchi Kohaku 1805001.Toen ik ze in Japan bowlde wees Taniguchi San reeds op de kwaliteit van deze kohaku. Ze is aan het floreren. Het is een evenwichtig patroon op een spierwitte huid. Het beni is nog niet perfect, maar het is wel in sterkte toe aan het nemen.

De foutjes die ze heeft, tenminste wat als een minpuntje wordt aangezien is bij deze kohaku niet aan de orde. De 2 rode oogjes geven zelfs een bepaald karakter aan de koi. Het beni is aan het verbeteren, en ik heb het gevoel dat deze kohaku wel eens een mooie toekomst tegemoet zal gaan.

Neen Richard, deze wordt geen 90 cm ! Weet je wel goed wat 90 cm is ? Zellfs in Japan zijn het uitzonderingen die deze regel bepalen ! Wil je deze kohaku nog zien toen ik ze aankocht op 34 cm grootte ? Dat kan,  kijk maar !

Kohaku nummer 2 is een product van Takigawa. Ik kocht ze verleden jaar eind februari. Ik dacht dat er snel een klant voor zou zijn, maar blijkbaar was ik mis. Ondanks het feit dat ik weinig foutjes zie aan deze kohaku, geen kandidaat kopers. En toch blijf ik erbij dat ze een prachtige kohaku is die iedere vijver zal verfraaien. Ze staat nog even in promotie, en als ik geen koper vind dan zal ik een andere oplossing moeten zoeken.

Kohaku nummer 3 wordt dik onderschat, een kohaku van Matsue 1910012. Helaas een verlieslatende koi, want ik kreeg deze ter vervanging van één van mijn lievelingsbeestjes die de mudpond niet overleefde. Altijd een kwalijke zaak en een koi wordt alleen maar mooier en mooier in je verbeelding als je deze verliest. 

Wat ik wel moet beamen is de sterke verbetering van deze kohaku, en misschien heb ik haar wel onderschat. Het beni is zelfs op een korte periode sterker geworden, maar wat vooral opvalt is de explosie van groei, nu 62 cm. Niet abnormaal als je het hoofd bekijkt, want dat zegt veel over de groeipotentie. Goed in de gaten houden deze sloeber.

Een kohaku die je goed in de gaten moet houden is dit voorbeeld van elegantie, een kohaku van Momotaro KO-V18-1129. Velen zullen opperen, hij is veel te slank, en ik kan ze geen ongelijk geven. Maar toen ik 18 jaar was, was ik ook nog slank. Ik ben het ondertussen vergeten, maar ouderdom brengt nu éénmaal massa en gewicht op de been ! Dit zou bij koi ook zo kunnen zijn.

Patroontechnisch een hebbeding, beni en shiroji in orde, en ik weet dat ze veel mensen kan bekoren. Ze behoorde tot de reeks dure tosai die ik aankocht in november 2018, en dit filmpje laat ze zien bij aankoop, slechts 25 cm, maar peperduur ! Nu is ze 25 maanden en 64 cm...wat is nu het belangrijkste ? Dat ze groot wordt en nadien breed, of dat ze nu breed is, maar niet groter wordt. Zoek het maar uit !

Nog één van die kleppers die geen eigenaar hebben gevonden ! Ik snap het soms zelf niet ! Een kohaku van Momotaro KO V19 4341, die ik aankocht op de veiling in april 2019 ! 24 maanden jong momenteel en 62 cm. Moet er nog zand zijn ? Ja hoor, een filmpje bij aankoop, dat kan niet mankeren.

Een brutaal geweld is  KO V19 10132, die ik aankocht in oktober 2019. Pure kracht in combinatie met eenvoud. Dit is massa, dit is gewicht als je ze in de hand neemt. Het eenvoudige patroon geeft verademing en rust in je vijver. Ook 24 maanden, en van 51 toch naar 57 doorgeploeterd...

De laatste beauty heb ik eventjes als 7de op de lijst gezet. Als je hier geen toekomstige showkandidaat in ziet, dan snap ik het niet meer. Ik had gehoopt dat het een vrouwelijke koi zou zijn geweest maar ik moet je teleurstellen. Het is een perfecte man, en dat is ook niet te misprijzen. Bekijk die body, aanschouw die kwaliteit en geniet van dit patroon ! Nagashimi san gunde me deze tosai op de veiling van weleer. Ik geniet er nog iedere dag van !

Ook dit specimen zal verlieslatend worden, want hij kostte me een fortuin. Ik ga hier echter niet om rouwen, maar van genieten. Ik doe nog een laatste poging om ze aan de man te brengen, en lukt het niet, dan is het zo maar. Schoonheid verveelt niet, en eerlijk, een vijver met 7 kohaku is de moeite om te bekijken. Wie echter een showkikker zoekt, ik denk dat er dit eentje is, en als het wat meevalt zal ze tegen de 60 cm zijn als een nieuwe show zich aandient !

Mijn nieuwsitem is geschreven, nu ga ik alle info met nieuwe filmpjes aanpassen op de site, zodat alles weer 100% uptodate is. Daarna komt Facebook aan de beurt en mijn werk s'morgens zit erop. Morgen ga ik stoefen met 18 showa, zeker lezen....

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Jack

Zo , die Matsue word heel positief. Fraaie Kohaku in wording , beetje geduld en het komt dik in orde met deze !


Johan

Weer mooie fraaie exemplaren Luc. De Takigawa is vreemd genoeg nog niet verkocht en dat met zo mooi patroon en kwaliteit. De sterke en gezonde Takigawa doen het hier uitstekend en groeien hard blijft een top kweker die het net wat ouderwetser aanpakt dan de andere zuidelijke kwekers.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74