Happy Birthday to you

Happy Birthday to you

Vandaag wordt deze koi precies 2 jaar. Omdat iemand interesse had om deze aan te kopen, heb ik haar vandaag gebowld.

Deze koi is aangekocht op de veiling verleden jaar en was toen 31 cm. Deze sanke uit de Mako bloedlijn (yondan sanke, momenteel boven de 100 cm) heb ik toen de speer genoemd, vanwege de puntvormige tekening op het hoofd. Van al deze koi die ik toen aangekocht heb is deze tot hiertoe fenomenaal gegroeid.

Alle koi uit deze veilingaankoop weet ik nog zitten, maar de groei van deze sanke is niet te evenaren. Ik weet dat veel mensen deze sanke niet zien zitten vanwege het wat warrelige patroon, maar bekijk die body eens goed als 24 maanden oude koi, en dit zonder een verblijf in de mudpond in Japan. Ik heb ze niet gemeten, maar als je het filmpje bekijkt in de blauwe bowl, en ik bekijk de voorgaande meting, dan zal ik niets fout zeggen als ik 67 cm zeg.

De body is geweldig, en ondanks het feit dat ze qua patroon niet de hoogste score zal krijgen, heeft ze een geweldige uitstraling als vijvervis. Als je het filmpje goed bekijkt, dan zie je ook dat de body stilaan in breedte begint toe te nemen, en dat de fukurin zich langzaam laat gelden. Dit zou een pretttige meerwaarde zijn van deze sanke.

Wat zijn de toekomstmogelijkheden van deze koi ? Haar sterkste kant is de body en de uitstraling. Als ze naar de 85 cm kan doorgroeien, wat ik minimaal verwacht, en als ze daarna in de breedte gaat, dan heb je een echte jumbo zelf grootgebracht. Ik reken op een groei van 7-8 cm het volgende jaar, dan 5-6 cm het jaar daarop en dan ze zit op de magische grens van 80 cm. Alles wat daarboven komt is meegenomen. Wat mij vooral aanspreekt is de opkomende fukurin die deze koi zal doen stralen. Het hi patroon is aannemelijk, en het sumi zal zich nog gaan samentrekken in dikke klonters zwart.

Wat zou ik deze koi graag in een degelijke vijver zien doorgroeien de volgende jaren. Ik weet zeker dat hij niet zal teleurstellen. Als hij bij ons al dit resultaat laat zien, dan weet ik zeker dat hij op een goede vijver 5x beter zal presteren.

Indien er kandidaten zijn voor dit groeikanon, dan mogen ze me altijd contacteren. Ik ga er wel niet mee leuren, want dat is deze koi niet waardig, maar moesten er mensen zijn die interesse hebben: de prijs op dit ogenblik is 2250, en zolang ze positief ontwikkeld, going up...

Een filmpje mag natuurlijk niet ontbreken, en ik heb hier toevallig nog 4 filmpjes van gevonden, zodat je de evolutie van deze sanke volledig kan opvoglen:

8 maanden

10 maanden

14 maanden

24 maanden

Doe ook mee aan de wedstrijd van Nishikigoi Symfonie.

Hoeveel boeken zal Rini verkopen tijdens de show van Arcen lees hier verder.

Volg de inschrijvingen op via deze link.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137