Hard labeur

Hard labeur

14599 Dat is wat ik hier op mijn stappenteller zie staan. Met andere woorden dat is de afstand die ik afgelegd heb om de koi uit de vijver te gaan halen, dan naar Polleke brengen om op de foto te zetten en te filmen, en daarna naar de nieuwe locatie te brengen.

Gelukkig werd ik bijgestaan door Peter die het scheppen van de koi uit de vijver voor zijn rekening nam. Het was een geoliede machine. Bovendien had Peter ook nog eens lekkere koffiekoeken meegebracht om te nuttigen tijdens de pauze.

We namen telkens 20 koi onder handen en lasten dan een rustpauze in om eventjes uit te blazen. De boog moet niet altijd gespannen staan, alhoewel...ik moet precies harder werken dan in mijn vroeger leven sinds ik op pensioen ben.

In ieder geval zitten alle koi nu binnen en gaan we zo dadelijk beginnen met de afbraak van de vijvers. We hadden weeral geen geluk, Bekijk dit filmpje maar en je ziet wat er gebeurt. Poef paf was me dat verschieten! We kunnen nooit eens zonder problemen van start gaan, maar als het goed is zou ze nu gerepareert moeten zijn.

Ik heb helaas de tijd niet om alle foto's en filmpjes te bewerken en online te zetten, het zal vermoedelijk in het weekend moeten gebeuren Ik heb wel een overzichtsfilmpje laten maken éénmaal de koi in de binnenvijvers zwommen en dat wil ik al wel laten zien.

Kom toch kijken naar al dat moois, het is de moeite om te zien. We hebben ook de mogelijkheid gehad om alle koi één voor één te keuren en buiten enkele kleine akkefietjes waren ze allemaal super gezond en in orde. 

In totaal hebben we 65 koi overgeplaatst en met de resterende dagen (188) in het vooruitzicht zou ik om en bij de 3 dagen een koi moeten verkopen om de laatste koi verkocht te krijgen. Hmmm....een onvoorspelbare opgave, maar we zien wel waar het schip strand.

Zoals gezegd zal ik water bij de wijn moeten doen, dus kom zeker al maar een kijkje nemen. Ik zal de volgende dagen druk bezet zijn,maar ik doe mijn best om alles uptodate te houden. Het was een gezellige dag die me aan vroeger deed denken toen de samenhorigheid en het koigevoel stukken beter was. Helaas leven we in een andere tijd en moeten we ons aanpassen. Bedankt Polleke en Peter voor de hulp.

4
4
18
8
4
6
4
12

Meer afbeeldingen

Hard labeur: afbeelding 1
Hard labeur: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

Zal zwaar werken zijn met dit weer maar alles is weer overgezet naar de binnen vijvers.


Eric

Goed bezig geweest drie musketiers .👍🌞😂


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml