Het weekend van Interkoi Ameide

Het weekend van Interkoi Ameide

Vrijdag waren we, zoals gewoonlijk weer geopend en Rob kwam gezellig langs. Rob wil graag mee naar Japan, dus we hebben daar even over zitten babbelen. Van 6 november tot 17 november zijn we in Japan, waar we eerst naar het noorden gaan en daarna afzakken naar het zuiden. Ik kijk ernaar uit om het land van de rijzende zon weer te bezoeken.

Eerst rest mij nog de taak om wat koi te verkopen, en ook daarbij was het fijn dat Rob er was. We hebben diverse koi in de bowl gehad om aan jullie te laten zien en te overtuigen van het moois dat er zwemt bij Interkoi.

De koi Hoogtepunten:

  • Ginrin Sanke: 29 cm 2404040 en waarschijnlijk een vrouwtje. De evolutie van deze koi is al mooi te noemen, met een bredere bouw en een goede huidontwikkeling. Deze Ginrin Sanke zal zich nog verder mooi ontwikkelen.

  • Showa van Danichi SH-V24-011238: Aangekocht op de veiling in januari. Deze Showa wordt geleverd met certificaat, doet het erg goed en is ook gretig op het voer.

  • Showa van Narita: Van de kweker Isa, aangekocht op de laatste tosai-veiling van Narita. Een tosai uit het hoge segment, zeker de moeite waard.

  • Sanke van Sakai Fish Farm SA-V24-0433: Aangekocht tijdens de veiling van mijn Japanreis in het voorjaar. Sakai is een kweker waarbij het steeds moeilijker wordt om goede koi aan te kopen, maar bij Interkoi hebben we toch diverse koi op voorraad. Deze Sanke heeft een mooi hoofd, een goede lichaamsbouw en een mooie huid. Technisch klopt deze koi voor mij helemaal.

Ik heb nog een filmpje voor jullie met een overzicht van enkele koi.

Zaterdag:

De aanloop was ook niet verkeerd en wederom hebben we diverse koi gebowld. In de ochtend hebben mijn maat en ik besloten welke koi zullen verhuizen naar de overkant van de Lek. De Sakai Fish Farm Kohaku Sansai van 70 cm is beschikbaar. Bekijk de film en oordeel zelf  Wie deze prachtige kohaku in zijn bezit wil krijgen van de triple kampioen in Oldenzaal moet dringend contact opnemen, want het aanbod is onweerstaanbaar. 

In de middag kwam Polleke binnen met zijn metgezellen. Zoals altijd begonnen we bij Interkoi met een gezellig bakje koffie, waarna we overgingen tot de koi. De liefde ging uit naar de eenkleurige koi die ik heb zwemmen. Na een rondje langs alle vijvers hebben we 2406007 en 2406008 in de bowl gezet.

Beide koi zijn van Maruhiro en Nissai, 60-63 cm en mooi aan de maat. De Chagoi heeft een bijzonder mooi netpatroon, een lang hoofd en een brede bek, een jumbo koi in wording. De Ginrin Karashi is een plaatje van een koi, met een dikke ginrin en een steeds bredere bouw. Deze koi herken je aan het einde van het seizoen bijna niet meer. Alle koi zijn nog beschikbaar.

Aankomende zaterdag ben ik geopend van 11.00 tot 17.00, een mooie lange dag. Deze week ben ik veel in de buurt. Als jullie langs willen komen, laat het dan weten zodat we klaarstaan voor je.

3
3
15
6
3
6
5
4

Meer afbeeldingen

Het weekend van Interkoi Ameide: afbeelding 1
Het weekend van Interkoi Ameide: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml