Heb ik het nu weer geflikt

Heb ik het nu weer geflikt

Jawel hoor, want na het ontvangen van de informatie over mijn prijzen, moest ik toch weer opgelucht en voldaan glimlachen. Ik heb hem weer te pakken de aartsmoeilijke prijs voor de zoveelste maal...

Het is niet eenvoudig om keer op keer, show na show de tategoi prijs in ontvangst te nemen. Ik vind het een hele eer en een prijs die ik eigenlijk het meeste begeer.

Uiteraard hoop ik er altijd op, maar met hoop koop je niets, je moet er wel de juiste koi voor inzetten. Ik ben dan ook bijzonder tevreden. Welke koi heeft nu eigenlijk de tategoi prijs in de wacht gesleept ?

Wel, de sanke van Momotaro. Het filmpje dat je hier ziet is gemaakt in Japan bij aankoop, november 2018.

Dit is een filmpje gemaakt in juni en let op de verdere ontwikkeling van het sumi. Is dit de reden dat ze tategoi is verklaard ? Ze blijft in ieder geval bekoren en het is een sanke voor de toekomst.

Volgens inside informatie werd ze bij de laatste 4 kanshebbers geselecteerd, maar werd ze uiteindelijk niet verkozen door het sumi dat niet voldoende aanwezig was…het zij zo ! Ik ben er in ieder geval trots op.

Naast de Major award van tategoi, kreeg ik nog een Major award toegekend, namelijk de “Best Young (non) gosanke”, alhoewel ik niet helemaal goed het woord (non) begrijp voor deze prijs. Ik denk dat ik het vandaag wel te weten kom.

Deze prijs werd verdiend door deze mannelijke kohaku van Momotaro. En nu moet je goed begrijpen dat ik nog 4 broers van deze kohaku heb rondzwemmen, en allen van dezelfde kwaliteit.

Voor zover de 2 Major prijzen. Dan kregen nog de volgende koi een dikke prijs te verwerken. De Hikari Muji van Toon nam de hoofdprijs in klasse/size 8.

De onweerstaanbare maruten koromo van Izumya, een koi waar ik jaren naar zocht behaalde een 1ste prijs in klasse/size 5. Ik vind ze zo mooi ! Maar ik hoor achteraf dat hij flink te keer is gegaan in het vat, maar ja wat doe je met al die mooie vrouwen om je heen.…bedenkelijk, ik hoop dat hij geen brokken heeft gemaakt.

De sanke van Sakai FF ging ook met de eerste prijs in haar klasse/size 6 lopen, maar dat is niet verwonderlijk. Ook hier zie ik nog een mogelijke Topper in, maar ik denk dat je altijd je eigen koi het liefste ziet natuurlijk.

De in mijn ogen nog altijd showa met tategoi gehalte, behaalde een 2de prijs in zijn klasse/size 7, maar zoals het woord zegt betekent tategoi, een koi om te houden, een koi die het nog moet maken !

En waar ik dan tenslotte nog heel blij mee ben, is de 1ste prijs van Krista en Benny met hun Asagi in klasse/size 7, die hij vorig jaar aankocht. Een zware niet te onderschatten reeks.

Het was de eerste keer dat Benny en Krista meededen met een show en blijkbaar had het meer impact op hem dan verwacht. Mooi toch….

Als kers op de taart kregen Benny en Krista ook nog eens de friendship award van de Hong Kong Club. Vandaag is het om 11 uur de prijsuitreiking en daarna zal de debenching om 5 uur beginnen.

Einde van een succesrijke show….

Ik was de ganse dag in Arendonk, verwachtte geen volk en bereidde me voor op en lange eenzame dag, want Ben zou ook niet komen. Ik was verkeerd, want het werd een plezierige namiddag met veel ambiance.

Voor één van de Wimmen, moest ik zoeken achter een showa. Ik heb er niet veel meer, dus ik het is echt zoeken naar een showa.

Dit was een bowl met een jonge showa vergezeld van een showa die ik aankocht op de veiling van Momotaro. Beide interessante showa, en zelf heb ik een zwak voor de kleine peuter waar ik nog toekomst in zie, terwijl de grote showa al veel van zijn verwachtingen heeft bloot gegeven.

Natuurlijk kiest iedereen de grote kandidaat…ik ben echter benieuwd wat de kleine gaat doen. Met zijn 35 cm niet de grootste en dat hoeft ook niet. Hij of zij kan doorgaan voor een sanke, maar het is duidelijk een koi uit de showa kweek, en daarom verwacht ik van het sumi nog een duidelijke evolutie…de moeite om op te volgen.

Voor een nieuwe klant….de Fonny heb ik enkele koi in een bowl gezet en hem de eerste lessen van koi gegeven. Een bron van informatie waar hij helaas nog geen kaas van had gegeten, maar wat niet is, kan nog komen.

Altijd plezierig om mensen je doelstelling uit te leggen, want in eerste instantie probeer ik geen koi te verkopen ! Jawel, je leest het goed. Ik vraag ze eerst om op andere plaatsen te gaan kijken en dan terug te komen. Als ze dan terugkomen, weet ik dat het mijn soort klanten zijn, en ze niet opgezadeld worden met de koi commerce in al zijn kleuren en geuren.

Dat was het zo wat voor de zaterdag. Ik zal deze avond een blij man zijn als ik rustig kan debenchen en met een gezonde lading koi thuiskom. Ik heb hun bedje al gespreid…

Meer afbeeldingen

  Heb ik het nu weer geflikt: afbeelding 1
  Heb ik het nu weer geflikt: afbeelding 2
  Heb ik het nu weer geflikt: afbeelding 3
  Heb ik het nu weer geflikt: afbeelding 4
  Heb ik het nu weer geflikt: afbeelding 5
  Heb ik het nu weer geflikt: afbeelding 6
  Heb ik het nu weer geflikt: afbeelding 7
  Heb ik het nu weer geflikt: afbeelding 8
  Heb ik het nu weer geflikt: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240