Heel druk, maar ook heel gezellig

Heel druk, maar ook heel gezellig

Ik had gisteren geen volk verwacht, maar het was drukker dan in de zomermaanden.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het jaar goed is begonnen. Een voorteken misschien ? Laat ons hopen, want iedereen wil 2012 zo snel mogelijk vergeten volgens mij.

Ik heb gisteren ook een groot aantal kois gebowld, maar ik heb helaas weinig foto's en filmpjes kunnen maken. Peter uit Booischot kwam ook op bezoek, hij had één van de karashigoi aangekocht uit de serie van toendertijd, en die had het schijnbaar goed gedaan. Hij moest er toch eens aan denken om een filmpje op te sturen, want daar kan je me altijd een plezier mee doen.

Peter zou in het voorjaar een nieuwe filterlijn aanleggen, en kwam eens informeren wanneer hij dit het beste kan doen. Gelukkig was Rini aanwezig, en die kon hem tegelijkertijd een goed onderbouwd antwoord geven. Het lukt Rini toch altijd om op verklaarbare manier iets moeilijk op een verstaanbare manier uit te leggen. Ik weet niet hoe hij het doet, maar ik kan het alleen maar appreciëren en ik denk velen met mij.

Rudy had 2 van zijn privékoi verkocht, en kon zich de vrijheid permiteren om ook een nieuwe aanschaf te doen. Er werd lang getwijfeld tussen 2 koi, en toch ben ik verschoten van zijn keuze. De 2 koi waar hij tussen twijfelde kan je zien in dit filmpje.

Een shiro utsuri van Momotaro of een showa van Momotaro. Ik moet eerlijk zeggen dat zijn keuze mij verbaasde, want ik had bijna 100% zeker gedacht dat hij voor de showa zou gaan. Deze stak hem al zijn ogen uit vanaf dat hij binnenkwam, maar op de één of andere manier is hij voor de shiro gegaan.

Rini vond deze shiro ook veruit de interessantste vanwege haar enorme body en toekomstperspectief. Op haar 17 maanden, 60 cm en toch al met een loeier van een body kan het enkel als muziek klinken in de oren van Rini. Over het sumi ben ik helemaal niet ongerust. Ik weet hoe de koi ontwikkelen bij Rudy, en dat is zeker niet onverdienstelijk. Ik ben dan ook blij dat hij gekozen heeft voor de shiro, want zo kan ik de verdere ontwikkeling zeker opvolgen, en zeg nu zelf....showa komen er nog voldoende, en shiro's zijn toch iets moeilijker om aan te kopen.

De koi die Rudy van tosai heeft op laten groeien tot nu waren deze 2 koi, een mannelijke kohaku van Momotaro, en een vrouwelijke sanke van Sakai SFF uit Wakashoryu. Ik vind het een hele prestatie om deze resultaten voor te kunnen leggen, en kan enkel chapeau zeggen.

Ondertussen waren er ook enkele klanten binnengekomen die zeker geen onbekenden zijn in de koiwereld. Buiten Chris kende ik ze niet persoonlijk, maar het was plezierig, verrijkend en zeker onderhoudend om een onderonsje met deze mensen te hebben. Uit hun verhalen kon ik afleiden dat ze de site goed opvolgde, weeral een pluspunt voor mij.

Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om toch eens even enkele van mijn grootste pijlen af te schieten, en heb een heel groot aantal koi gebowld, waarvan ik dacht dat deze ze zeker zou bevallen, en ook om even op te scheppen over de kwaliteit die ik heb rondzwemmen. Niet dat ik een vloot GC heb rondzwemmen, maar wel een groot aantal koi van zeer hoge kwaliteit voor een aanvaardbare prijs.

Achteraf heb ik spijt dat ik niet alle koi gefilmd heb, maar het is een hele opgave om uitleg te geven, te filmen en te bowlen, en ik was zelf opgegaan in mijn eigen enthousiasme. Ik hoop dat ze er zelf ook van genoten hebben. Al met al was het een zeer aangename zaterdag met alles erop en eraan, en ik heb er zelf ontzettend van genoten. Laat ze maar komen, mijn zaterdagen 2013...

De filmpjes die ik nog gemaakt heb, zal ik jullie niet onthouden:

Taniguchi kohaku, maar vooral dit filmpje nog eens van de

mannelijke GC van Appeltern 2012

Deze kigoi geeft me een geweldig gevoel, en ik begrijp niet dat ik deze nog rond heb zwemmen. Ik heb de prijs al enkele malen verlaagd, maar dat doe ik nu niet meer. Wie hem wil hebben moet hem maar betalen. Het is een unicum in je vijver.

Deze morgen moet ik helaas ook vermelden dat we de mannelijke kohaku van Momotaro ook niet in onze landen hebben kunnen houden. Zonde om deze kwaliteit te laten verdwijnen. Hij gaat richting Sicilië waar hij zijn mannelijke genen verder zal verspreiden.

Meer afbeeldingen

Heel druk, maar ook heel gezellig: afbeelding 1
Heel druk, maar ook heel gezellig: afbeelding 2
Heel druk, maar ook heel gezellig: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240