Hehe, de lange reis zit erop !

Hehe, de lange reis zit erop !

Wil je weten hoe onze reis is verlopen ? Het is de eerste keer dat ik naar een andere plaats reis, en we zijn juist aangekomen.

Wie mijn faceboek account normaal volgt, heeft al een beetje kunnen zien hoe de reis is verlopen, maar ik zal het voor de niet FB’s nog eens in het kort schetsen.

Vertrek rond 9.00 uur om Ben op te halen. Daarna richting Schiphol. Johan kwam tegelijkertijd aan zodat hier geen oponthoud was en we dadelijk konden boarden. Het ging redelijk vlot en ik had de boarding papers al voorbereid, zodat we dadelijk na de talrijke controles onze tijd konden volpraten over koi.

Het vliegtuig had een lichte vertraging en vertrok pas rond 15.15 als ik me niet vergis. Verstand op nul, filmpje zoeken, spelletje spelen, en na veel koi te hebben bekeken en bestudeerd landen we de volgend dag om 9.00 uur s’morgens in Osaka.

Controles gingen bijzonder vlot dit keer, en we konden al snel de trein nemen naar Shin Osaka waar we over moesten stappen op de Nozomi richting Nagoya. Het is voor de eerste keer van zolang als ik al met de treinen rij in Japan dat er een lichte vertraging was, zodat we de aansluitende trein misten, en we opnieuw een ticket moesten boeken Het was niet zo erg, en het tijdverlies in totaal was slechts 20 minuten. Duurtijd ongeveer een kleine 2 uur alles samen, maar we waren er nog niet.

Toch nog even vermelden dat de totale tijd dat treinen te laat komen over alle treinen in Japan, en dat zijn er bijzonder veel, gedurende een jaar....18 seconden is. Dat schept een ongelooflijk vertrouwen in het treinensysteem, en hier kunnen ze in Europa nog wat van leren !

Van Nagoya met de boemeltrein naar Iwakura. Dat is een ander paar mouwen. Hier werd geen Engels gesproken of weergegeven, dus moesten we maar zien hoe we er kwamen.

Eerste trein verkeerd genomen, maar het was geen ramp, dan maar wat mensen aangesproken totdat er iemand Engels sprak, want dat is ook niet zo evident, en toch nog de juiste trein gevonden.

Met de taxi dan nog naar Narita…ondertussen was het 15.00 uur en waren we in totaal ongeveer 24 uur onderweg. Het werd stilaan tijd.

Bij Narita was het uiteraard een drukke bedoening voor de organisatie, maar op eenvoudige vraag werd ik doorverwezen naar de opvangvijvers die Narita voorzien had voor de opvang van de koi die ik had aangekocht.

In totaal had ik 8 koi aangekocht die de ganse tijd ook op de website hebben gestaan, waarvan er nog 5 bij Narita verbleven. De 4 kohaku van Matsue, en de showa van Ueno. De 2 Sakai en de dure Matsue waren bij de respectievelijke koi in de mudpond en zullen pas in oktober uit de mudpond komen.

Bowlen kon echter niet, want ze werden gevoerd, en dan is het verboden om te bowlen. Natuurlijk heb ik wel een filmpje gemaakt, maar de koi kan je niet zo goed zien. We hebben ze lang bekeken en wat we zagen beviel ons heel erg.

Ik probeer nu te regelen of ik de koi morgen heel vroeg mag bowlen, en hoop dat het mogelijk zal zijn. Ik doe er in ieder geval mijn best voor, maar dat zouden jullie moeten weten.

Ik heb ook het aanbod van de koi bekeken voor morgen en persoonlijk vind ik dat er bijzonder goede koi tussen zitten. Het grote probleem is 2-ledig…ofwel de grootte van de Isa showa en langs de andere kant de mannen van Sakai.

Maar geloof me ze zijn geweldig goed, en ik zal er morgen toch over nadenken of ik er zelf wil aankopen. Ik heb speciaal een foto genomen van de prijzen voor de verblijfskosten bij Narita voor deze selectie en die vallen me eerlijk gezegd niet tegen. Ik heb de prijzen ooit anders gezien…

Mijn handen jeuken om er zoveel mogelijk van aan te kopen, maar dan moet ik me weer inhouden op de veiling. Ik zal het bekijken….

Voor de rest heb ik nog wat informatie speelfilmpjes gemaakt met de live mogelijkheden van de smartphone en die zal ik ook even op een rijtje zetten.

He is ondertussen hier kwart na 8, en de vermoeidheid begint zijn parten te spelen na 2 volledige dagen te hebben rondgetjokkelt.

Een taxi terug naar het APA hotel dat we geboekt hebben en na een welverdiende maaltijd ben ik nu voor jullie het nieuws aan het schrijven.

Spannend morgen, en hier nog wat filmpjes zodat jullie eventueel mee kunnen genieten.

De filterinstallatie van Narita…hoe simpel kan het zijn.

Het spielerijtje van Johan

Matsue keurt het voer en een kijkje op de éénkleurigen

Kleine rondleiding opgroeivijvers

Meer afbeeldingen

Hehe, de lange reis zit erop !: afbeelding 1
Hehe, de lange reis zit erop !: afbeelding 2
Hehe, de lange reis zit erop !: afbeelding 3
Hehe, de lange reis zit erop !: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240