De kop is eraf

De kop is eraf

De Narita event is voorbij. Een leerzame school, maar moeilijk om een koi te bemachtigen. Eerst en vooral het nieuws van de koi die daar gebleven zijn, die ik in het voorjaar heb gekocht.

In totaal had ik 8 koi gekocht van Narita in het voorjaar die nog een extra seizoen zouden blijven zitten. Van deze 8 zaten er nog 5 bij Narita, de 2 Sakai zitten nog bij Sakai in de mudpond en de bijzonder mooie kohaku zit nog bij Matsue in de mudpond. Na een gesprek met beide kwekers, zouden deze in oktober/begin november boven water komen.

Ik heb de koi niet mogen bowlen, maar ik heb wel afgedwongen dat de verluchting en de stroming werd afgezet, zodanig dat we de koi redelijk goed konden zien en beoordelen. Natuurlijk is dat niet bevorderlijk maar het is niet anders. Hier het filmpje.

Dan maar even het event zelf bespreken. Ik zal eerst en vooral een overzichtsfilmpje laten zien van de aanwezige koi, want dat is toch wat jullie willen nietwaar? Kijk maar een kleine 10 minuten naar dit overzichtsfilmpje, dan kan je al warmlopen.

Ik zal je vertellen dat Ben, Johan en ik de koi minutieus bekeken hebben, en er enkel die koi uitgehaald die werkelijk aan bijna alles voldeden wat onze eisen betreft, want het zijn tenslotte moderne en kostelijke koi.

Ik denk dat we er in totaal een 10-tal hebben geselecteerd die voldeden aan de criteria, en daar was de kous mee af. Ik kan wel koi van een paar miljoen yen aanduiden, maar daar hebben we niets aan. Die kan ik gewoon niet verkopen, dus dan houdt het op.

De meest genomineerden waren de Sakai FF koi, en 1 Isa koi, en ik heb nog geprobeerd een koromo en een goshiki te pakken te krijgen. De Sakai zagen er patroontechnisch allemaal goed uit, en de kwaliteit was ook bijzonder hoog, dus dat was ons grootste aandeel.

Hoe ging het in zijn werk. Iedereen aanwezig, dus ook Ben en Johan mochten een post-it briefje met je naam plakken op het certificaat van de koi die je wenste. Hier krijg je een 2-tal uur voor, en dan is het etenstijd. Rijst met kip en kerrie, wel heel lekker !

Dan worden alle certificaten met de namen verwijderd en apart gelegd. Ryuki neem dan cerificaat per certificaat en roept de namen af van diegenen die hun naam eropgeplakt heeft en die mogen dan het befaamde koffielepeltje trekken.

Trekt men het koffielepeltje met de rode tancho vlek, dan wordt dit de eigenaar van de koi. Nog even een foto voor de bevestiging en het systeem en de volgende koi is aan de beurt. Ik heb er een filmpje van gemaakt en misschien kan je het zo het beste volgen.

Even een kleine anekdote. De meest populaire koi, die ik zelf ook heel graag wou hebben was de kohaku die je in in dit filmpje kan zien.. Er werden niet minder dan 60 briefjes geplakt op dit certificaat en zoals je op het vorige filmpje kan zien (op het einde) werden de briefjes in een box gedaan en werd de nieuwe eigenaar op deze manier geloot….helaas was ik het niet !

De koi die ik heb geloot, heb ik al geactiveerd op de website, en kan je al bewonderen, want ik ben er bijzonder blij mee. Ik zal ze nog even voorstellen.

Kohaku 1710001. werd door ons als de betere beschouwd. Niet alleen het speels patroon was belangrijk, ook de huidkwaliteit en de mogelijke foutenlast werd kritisch bekeken en ontleed.

Kohaku 1710002 was de duurste sakai bij Narita aanwezig, is vrouwelijk en heeft naast het superbe patroon ook een speelse uitstraling, dit in combinatie met een superieure huidkwaliteit en body is deze gewoon geschikt voor het grotere werk. Als ik deze op de veiling van sakai zou moeten kopen, kan ik er naar fluiten..niet mogelijk ! In mijn ogen echt een kohaku die je tijd moet geven en zijn ding laten doen !

Het is mogelijk om deze nog een jaar bij Narita verder te laten opgroeien, maar ik zou dit niet doen. Toegegeven ze zitten natuurlijk goed, maar jij kan het even goed. Het is een kostenfaktor en je geniet niet van je koi. Laat de koi gewoon overkomen en geniet er zelf van…

Moest je overwegen om de koi aan te kopen, dan moet ik het deze week nog wel weten, anders komen bijna alle koi op 18 oktober al in Arendonk aan !

Showa 1710003 is een koi waar ik lang aan getwijfeld heb om deze aan te kopen. Ik weet, en ik ben zeker, dat het een moeilijk te verkopen showa wordt. Wel is het de enige Isa met een solide, stevige en vooral goede body, die vrouwelijk is en waar serieus aan kan gewerkt worden. Ik hoop dat Ben deze even omschrijft in de reacties, want hij kan het beter uitleggen...

Het is dus iets voor de liefhebbers van koi met potentie en het is vooral Ben die aangedrongen heeft om deze aan te kopen. Al wie interesse heeft om eigenaar te worden van één van deze koi mag me contacteren. Ik ga er dadelijk de prijs opzetten…Alle prijzen zijn inclusief gratis verblijf in onze verwarmde winterbakken van 15 kuub ieder met niet teveel koi ! Ik moet mijn verwarmde buitenbak ook nog wel vullen met koi...hopen dat ik voldoende koi bij elkaar krijg...

Na dit gebeuren zijn we de Shinkansen opgestapt richting Okayama, zijn we gezellig met zijn allen gaan eten bij ons favoriete Yakuniku restaurant, en na mijn nieuwsitem ga ik mijn boekhouding op orde stellen, en dan ga ik proberen te slapen.

Morgen is een belangrijke dag. Ik heb er geen goed oog in, maar dat wil niets zeggen. Wel kan ik je vertellen dat er geen opensales bij Momotaro zijn bij gebrek aan tosai. Er zullen morgen 80 stuks geveild worden vanaf 12.00 uur en de rest overmorgen. Bij Momotaro weet je echter nooit iets zeker, en kan er altijd iets speciaal uit de mouw geschud worden.

Meer afbeeldingen

De kop is eraf: afbeelding 1
De kop is eraf: afbeelding 2
De kop is eraf: afbeelding 3
De kop is eraf: afbeelding 4
De kop is eraf: afbeelding 5
De kop is eraf: afbeelding 6
De kop is eraf: afbeelding 7
De kop is eraf: afbeelding 8
De kop is eraf: afbeelding 9
De kop is eraf: afbeelding 10
De kop is eraf: afbeelding 11
De kop is eraf: afbeelding 12
De kop is eraf: afbeelding 13

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137