Het moment van de waarheid

Het moment van de waarheid

Onverwacht, maar toch gebeurd. Ik had er een zwaar hoofd in, en dacht dat het niet zou lukken deze reis, maar de wind kan snel draaien.

Toen ik aankwam bij de Momotaro koifarm met Ben, Johan en de rest van de familie, werd er duidelijk dat ik vandaag mijn slag moest slaan. Waarom weet ik niet, maar dat zijn van die dingen die je moet aanvoelen en niet kunt uitleggen.

De aangeboden koi waren van hoge kwaliteit, en we hebben volop genoten. Johan had zijn keuze al gemaakt, en ik maar lachen. Lachen ? Waarom lachen, hij wees onmiddellijk naar een koi die absoluut niet haalbaar was, wat later ook zo bleek.

Belangrijker was… ik ruikte mijn kans, en voelde dat ik koi moest aankopen. Dat zijn nu eenmaal beslissingen die je moet nemen. Het resultaat zal zich echter laten zien, want wij waren alle drie dol enthousiast over het resultaat.

Vanaf 10 uur konden wij de koi bekijken en we hadden een bijzonder systeem uitgedokterd. Eerst en vooral de koi allemaal goed in de vaten bekeken, en zoals je van mij gewoon bent, heb ik voor jullie toch maar een filmpje gemaakt. van het aanbod.

Tussen mij en Ben werd een sein uitgewisseld van kopen of niet kopen. Ben stond vlak bij de vaten waar Maeda San de koi uithaalde en kon dan ook de koi van alle kanten goed bekijken wat bijzonder belangrijk is. Door een bepaalde beweging te maken wist ik dat hij goed genoeg was om aan te kopen.

Ik ging op mijn normale plaats staan, in het midden van de gang, rechtstaand en nooit op een stoeltje zodat ik de koi nogmaals kan bekijken en de uiteindelijke beslissing kon nemen. Het werkte voortreffelijk en vermits wij goed op elkaar zijn afgestemd, was dit een meerwaarde. Sommige Aziaten hadden het in de mot, en moesten goedkeurend lachen.

Johan had plaatsgenomen naast mij, en die had de boekhouding overgenomen zodat wij meer tijd hadden om in de hectiek alles rustiger te bekijken en te beoordelen.

Het was al vrij snel raak en de eerste koi werden vrij vlug aangekocht. Ik had mijn limiet iet of wat hoger gesteld, zodat ik nog meer kwaliteit kon aankopen, vergelijkbaar met verleden jaar. Maar ik veronderstel dat je dat ondertussen zelf wel zult gezien hebben.

Ik zou iedere koi apart kunnen bespreken, maar dan zit ik hier nog de hele nacht te tokkelen en dat is niet de bedoeling. Uiteraard is er al een flinke hap genomen uit mijn budget, en zal veel afhangen van de eventuele verkopen die ik kan doen. We zullen afwachten wat het morgen zal brengen.

Fijn is het wel om toch even een kort filmpje te laten zien van mijn nieuw personeel. Na het filmen hebben we nog een kleine rondleiding gedaan voor Johan, en hier heb ik mijn camera ook even in de aanslag genomen.

Het heeft de ganse dag geregend maar dat kon de pret niet drukken. Deze avond hebben we met de ganse groep van een aangenaam diner genoten, dat door Daisuke was georganiseerd. Hij kwam ook met het heuglijke nieuws dat hij na vele jaren trouwe dienst bij zijn vader, de Momotaro koifarm definitief heeft overgenomen. Hopelijk is dit gunstig voor ons. Het eten was een festijn.

Morgen staat er een zware dag op het programma. Ik zit een beetje in twijfel wat ik moet doen…ofwel morgen nogmaals een aantal Momotaro aan te kopen waarvan ik en Ben momenteel vinden dat er een geweldige vooruitgang is geboekt wat betreft de kwaliteit van het hi bij de Showa, ofwel dat ik afwacht wat de Sakai veiling zal brengen.

Ben en ik kunnen je niet uitleggen hoe belangrijk het is om de koi in het echt te zien, want je kan van een filmpje, hoe goed het ook gemaakt is, of van een foto, de kwaliteit niet 100% beoordelen. Je blijft afhankelijk van ons oordeel, maar we veronderstellen dat we dit in het verleden al dikwijls genoeg hebben bewezen.

We zijn hier met meer collega’s en die maken ook een voorselectie, en komen tot de conclusie dat de foto’s of filmpjes niet altijd kloppen met de werkelijkheid. Vooral de contrasten met hard of zacht beni en verschil in shiroji moeten door ons bevestigd worden, om nog maar niet te spreken van de onderliggende mogelijkheden en het opkomend fukurin.

Helaas hebben we voor de zoveelste keer op rij weer geen kohaku kunnen aankopen, tenminste niet de kohaku die door ons gewenst worden. Eeuwige zonde, maar het is niet anders.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240