Heimwee

Heimwee

Heimwee hebben we naar Japan… Ongeveer een jaar geleden hadden wij het geluk dat we naar Japan konden met Luc. Nu een jaar later heerst er een dikke vette heimwee…wat hebben we wat beleefd!

Het begon allemaal met een simpel gesprekje bij Luc, goh.. zouden jullie het niet leuk vinden om samen mee te gaan naar Japan, wel zo gezellig zei Luc!

Dat was natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd. We kenden elkaar nauwelijks maar we hadden beide het idee dat het wel goed zou komen… Wat contact via mail en facebook en al snel was de kameraadschap geboren. En wat we in Japan allemaal meegemaakt hebben heeft dat enorm versterkt.. Onze hobby beleven in de ultieme vorm! Het mekka van de KOI!

Het begon allemaal 12 maart, na lang uit te kijken naar deze trip ging het dan gebeuren. We konden eindelijk naar Schiphol om elkaar daar op te zoeken en met gierende banden te vertrekken naar Japan! Wat hadden we hier naar uitgekeken.

De vlucht verliep goed en ondanks dat de reis enorm vermoeiend was hebben we direct de eerste dag al wat kwekers bezocht. De indruk was overdonderend… wat gaan we allemaal nog zien!

Na een paar kwekers bezocht te hebben toch op tijd naar het hotel gegaan om even bij te komen en ‘savonds een hapje te gaan eten.

De dagen erop hebben we van kweker naar kweker gereden en enorm veel vissen gezien.

Om er even 2 uit te pikken… Toen we de eerste keer bij Otsuka kwamen zag Matthijs hier direct een monsterlijke Asagi zwemmen, Luc dacht dat deze veel te duur zou worden maar toch de stoute schoenen aangetrokken om deze vis te bowlen. Toen de vis in de bowl belandde zakte Matthijs bijna door z’n knieen zo onder de indruk was hij. Je kan het je achter je computer of turend naar je telefoon misschien niet voorstellen maar het is toch echt waar!

Uiteindelijk heeft Luc deze vis dan ook aangekocht! Ik heb haar toevallig zaterdag nog in de bowl gehad en wat is het een sublieme vis, de reden waarom we deze konden aankopen (konden betalen) was dat ze geen beni had aan de onderzijde. Het opvallende en gave is dat ze dit inmiddels wel ontwikkeld heeft en hiermee dus nog waardevoller geworden is! Echt genieten!

Het tweede moment was toevallig wederom bij Otsuka… de keer erna dat we er kwamen welteverstaan!

Paul zat zich te vergapen aan de chagoi’s die er rondzwommen, met de duidelijke gedachte… Tof… daar kan ik mooi over blijven dromen…

Echter had hij dit inmiddels ook hardop uitgesproken en na wat overleg hebben Olav en Matthijs brutaal de beste chagoi geschept en in de bowl laten zetten…

Toen Paul haar zag had hij exact hetzelfde dan ik had bij het zien van de Asagi. Matthijs moest Paul bijstaan om te zorgen dat hij niet flauwviel de vijver in… Wat een bouw… wat een netpatroon… wat een lengte… en nog maar yonsai… ONGELOFELIJK GOED!

Paul noemde nogmaals… ach… je hoeft geen prijs te vragen.. kan deze toch niet betalen…

Echter zou Luc Luc niet zijn als hij het niet gewoon zou vragen…

Toen kwam dan de prijs… verdorie.. Dat was veel geld maar viel toch mee naar wat we verwacht hadden! Na nog wat onderhandeling en een Olav en Luc die enorm hun best hebben gedaan om het haalbaar te maken is de vis door Paul in optie genomen.

De rest van de dag was Paul volledig stil.. Compleet onder de indruk van die chagoi… het zal toch niet mogelijk gaan worden…

Toen we in het hotel waren wou Paul natuurlijk gelijk zijn vrouw even bellen om te vertellen en te overleggen… werkte verdorie z’n telefoon niet! Dus snel gebeld met de telefoon van Matthijs om even te vragen of ze Skype wou opstarten.

Na een half uurtje kwam Paul binnen lopen… Het ging door! BWOAAHHHHHH een droom die uitkomt… een letterlijke droom… FANTASTISCH!

De chagoi was 84cm toen ze aankwam in de vijver van Paul… en inmiddels is ze al over de 90cm… Ongelofelijk wat een groei, we hebben het dus met elkaar toch wel goed gezien deze koi…

Voetnoot is nog dat de grootste chagoi van deze vrouwelijke oyagoi die Otsuka nog steeds volgt 115cm lang is.. En Paul zal zijn eigen chagoi vermoedelijk een eind over de meter gaan trekken!

Vervolgens nog even een stukje over deel 2 van onze reis.. het zuiden! We zijn hier met de Shinkansen naartoe gegaan! Goede keus want zo zie je toch vanalles van het land ondanks dat je er met hoge snelheid langs vliegt!

In het zuiden gingen we dan naar onze favoriete kwekers! Voor Paul (Polotaro) is dit.. hoe kan het ook anders Momotaro! En voor Matthijs was dit zoals de meesten van jullie zullen weten Sakai FF!

Ook hier hebben we enorm genoten! We hebben de oyagoi van Momotaro gezien en daar had Paul nog even een onderonsje met Daisuke… je kan het maar meegemaakt hebben!

Enorm indrukwekkend bedrijf, netjes verzorgd en sublieme koi van klein tot groot!

We hebben daar veel zeer goede koi in de bowl gezien, azukari vissen van Luc en klanten van Luc! Precies waar Momotaro voor staat! Als klap op de vuurpijl werden we hier uitgenodigd om ‘savonds bij Maeda thuis te komen eten!

Een beleving opzich, exclusief en niet veel mensen die dit voorrecht gehad hebben denken wij! We hebben hier dan ook optimaal van genoten!

Het bezoek aan Sakai FF was ook enorm indrukwekkend! Dachten we dat Momotaro groot was… Sakai FF is nog even een maatje groter, ook hier werkelijk briljante koi gezien van klein tot groot! En uiteindelijk zijn hier ook wat azukari vissen bekeken en wat vissen aangekocht door Luc! Wederom een bijzondere gewaarwording. De kwekers hier zijn van een compleet ander kaliber dan in het noorden. In het noorden over het algemeen geen grote kwekers met dito vishuizen.

In het zuiden is alles groot!

Allerlaatst toch nog even een dikke chapeau voor Takigawa! Hier hebben we ook veel goede koi gezien en aangekocht en verdorie… een no nonsense kweker met een koifarm die niet geëvenaard is! Alles in vorm gesnoeid en aangelegd als showtuin, en dat vele hectares groot! De vissen allemaal in zeer goede conditie!

Een hele correcte bijna verlegen man.. Maar wat een koi en wat een bedrijf! Echt wat anders!

KLIK HIER voor het filmpje van Takigawa Koifarm!

Voor de liefhebbers... ons verslag is volledig te zien als je op deze site op "nieuws" klikt en dan aan de rechter zijde op "Polleke en Matthijs in Japan"

Allerlaatst nogmaals dank aan Luc om dit mogelijk te maken en toch ook zeker aan Olav en Paul van Koibito voor de perfecte begeleiding… en natuurlijk alle plezier en lol onderweg!

Meer afbeeldingen

Heimwee: afbeelding 1
Heimwee: afbeelding 2
Heimwee: afbeelding 3
Heimwee: afbeelding 4
Heimwee: afbeelding 5
Heimwee: afbeelding 6
Heimwee: afbeelding 7
Heimwee: afbeelding 8
Heimwee: afbeelding 9
Heimwee: afbeelding 10
Heimwee: afbeelding 11
Heimwee: afbeelding 12
Heimwee: afbeelding 13
Heimwee: afbeelding 14
Heimwee: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240