The missing link

The missing link

Om even terug op het verhaal te komen van gisteren, in verband met de reactie van Jack over zijn voorkeur op dit moment voor de sanke, even dit korte nieuwsitem.

Een showa die me meteen opviel toen ik de koi zag verschijnen, en die tevens ook aan anderen was opgevallen, was deze bijzondere showa, die ik altijd, als ik hem tegen zou gekomen hebben, onmiddellijk zou aankopen.

Als je deze showa nu bekijkt, zie je dan niet de evolutie van de showa impressie naar sanke, of beeld ik mij dit nu in. Als je het hoofd wegdenkt, zie je dan niet gewoon een sanke ?

De koi heeft alles wat een koi moet hebben, is het nu een sanke of een showa, het zou mij niet kunnen deren. Deze staat zeker op mijn verlanglijst en ik zal er goed geld voor bieden, maar niet in die mate dat ik haar niet meer kan verkopen.

Alles wat ik zie is in mijn ogen de perfectie. Als eerste wat ik hier aanhaal is wel dat de koi nog evolutie nodig heeft, wat ik probeer met een inkleuring van het sumi te dromen. Natuurlijk wordt deze showa niet zoals ik haar inkleur, dat zou uitzonderlijk zijn, maar dat is wel hetgeen we allemaal durven dromen, en waar het in de koihobby om gaat.

Het wit is bijzonder sterk, het hoofd is nog kandijkleurig wat enkel toe te juichen is, het motoguru breekt langs beide kanten perfect door, en zal langzaam optrekken. Het hi is niet de perfectie, maar gewoon beter…

Nu moet ik wel toegeven dat wij dit hi niet kunnen houden. Droom verder, want dit hi kunnen wij nooit onderhouden of op hetzelfde pijl houden. Hoe ze het doen, ieder zal er wel zijn eigen oordeel over hebben, maar als je dit "in levende lijve" ziet, dan pas besef je wat ze in Japan klaarstomen. Dit hi is wel van uitzonderlijke kwaliteit, en bovendien begeleid door een sterk kiwa en gezond sashi.

En wat denk je van het sumi ? Kan het nog strategischer geplaatst zijn ? Ik denk het niet….Misschien hebben we hier wel een gelukje, alhoewel….misschien is zijn hoofd op dit ogenblik wat te wit, en is het risico wat groter, want of het sumi doorkomt, dat kan ik niet 100% garanderen.

Heb je de koi zijn zwemmen ? Sierlijk en charmant ondersteunt door een body die alle moderne eisen ondersteunt, zowel qua vorm, qua backbone, lang hoofd en ogen op de goede plaats, goed staartstuk…noem maar op. En weet je wat deze showa dan nog helemaal afmaakt ? Zijn totaaluitstraling binnen enkele jaren…

Eén goede raad…..kopen en niet op een euro kijken, laat Lucske het gezegd hebben. Daarna 2-3 jaar in Japan laten en je zult niet weten wat je voorgeschoteld krijgt. Kijk niet op een yenneke, want dan heb je haar niet. Ik ga echter toch meebieden, want je weet nooit.

En zeg nu zelf, is het geen overgang van de klassieke showa, maar dan eentje die de uitstraling van een sanke niet 100 maar 200% benaderd ? Daarom is het ook een kindai showa. (kindai = modern, niet meer en niet minder)

En Jack, nog sanke verliefd ?

Meer afbeeldingen

The missing link: afbeelding 1
The missing link: afbeelding 2
The missing link: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240