Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon

Misschien is het wel interessant om aan de lezers te laten weten hoe het allemaal begon ?

Noteer 2006, dat was zo ongeveer de tijd dat ik besloten had om enkele aankopen te doen koi uit Japan. Ik was toen al 6 jaar gestopt met werken. Mijn laatste vennootschap (Liberty trainingsmolens bv in Nederland) had ik in 1999 verkocht, en ik was vastbesloten om volledig te stoppen met werken.

Helaas kruipt het bloed waar het niet gaan kan en van 2000 tot 2005 had ik mij toegelegd op het oprichten van een internet bedrijf, dat nu nog altijd met succes draait. Dit heb ik overgelaten aan mijn zoon, die nu nog altijd mijn website ondersteunt.

Ik had indertijd (1999) een vijver laten aanleggen waar ik gefascineerd werd door koi. Pfff...wat waren die beesten duur. Hier begint natuurlijk het zakelijk aspect weer mee te spelen, en wat zij konden zou ik toch ook kunnen nietwaar ? Koi importeren, ik had in mijn voorgaande zaak niets anders gedaan dan alles over de hele wereld rondgestuurt, verkocht en opgebouwd. Ik reisde zowat iedere week ergens ter wereld wel naartoe, zowel naar Hong Kong, Japan, Dubai, als alle landen van Europa. Als ik er zo op terugblik moet ik dringend aan een boek beginnen, maar dan vanaf het moment dat ik 20 jaar was. Ik heb nogal wat dingen gedaan in mijn leven....en zeker niet allemaal dezelde...

In ieder geval was het zo, dat ik nogal snel wist hoe de vork aan de steel zat, en in maart 2006 liet ik mijn eerste koi overkomen. Alles gebeurde nog privé thuis, want ik moest nog proeven hoe alles in zijn werk ging. Gelukkig was ik goed bij de pinken en met de eenvoudige digitale camera's van die tijd was ik al zo verstandig om filmpjes te maken en die te gebruiken voor publiciteit.

Dit waren mijn eerste aankopen ooit.

Als ik er naar terugkijk, dan krijg ik dat goed gevoel weer over me heen. Ik had resoluut gekozen voor Momotaro, Het bedrijf, de mentaliteit, alles sprak me aan bij deze kweker. Tot op de dag van heden is dat nog steeds het geval.

Zoals je kan zien waren het uiteraard showa die ik aankocht. Het waren tosai van ± 35 cm, en allemaal uit de bekende bloedlijn van Shiro Showa, de toenmalige oyakoi. Ik herken ze nog steeds stuk voor stuk, en er komt een gelukzalige glimlach op mijn gezicht als ik het terugzie. Er moeten trouwens nog koi uit deze selectie ergens rondzwemmen.

Moesten er mensen zijn die nog koi uit deze serie bezitten, dan zou het me werkelijk een plezier doen, als ik hier nog wat informatie over zou krijgen. Valt het je ook op dat er veel "neuzekes" tussen de showa rondzwemmen ? Roodneuzekes, zwartneuzekes, het was blijkbaar een kenmerk en ik zou achteraf nog veel neuzekes aankopen.

Van een aantal weet ik nog waar ze naartoe gegaan zijn. Het waren vermoedelijk allemaal mannelijke koi. Goedkoop waren ze ook zeker niet, maar ik voelde dat ik iets wakker gemaakt had met deze koi. Plotseling kreeg ik regelmatig het bezoek van mensen uit Nederland en België. Verschillende van deze showa zijn toen vertrokken naar Zwolle, dat herinner ik me nog bijzonder goed, en deze mensen zijn nog steeds koiliefhebbers.

Naast de showa kreeg ik ook een levering van kohaku, shiro utsuri, sanke, kumonryu en doitsu oshiba shigure aan. Of deze samen gekomen waren of niet, is me niet meer duidelijk, maar gelukkig heb ik ze allemaal op film gezet.

Dit is de volgende serie..

Zelf was ik buiten de showa ontzettend verliefd op de kumonryu en de oshiba shigure. Dit was een mix tussen een kumonryu van 95 cm, die van een vriend van Maeda San was en een kigoi. Ik zou willen dat ik er nog zou kunnen aankopen van deze serie.

Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat mijn opvangfaciliteiten dat jaar niet zo geweldig waren. Toch ontwikkelden de tosai goed, en het verkopen bleek ook geen probleem. Het hek was van de dam, en mijn volgende bestellingen werden al vlug genoteerd. Zo kwamen er nog koi binnen in april en mei van datzelfde jaar, maar daarover in een volgend verslag wat meer...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137