Momotaro veiling 3-4 februrari

Momotaro veiling 3-4 februrari

De volgende veiling van Momotaro zit er aan te komen. Binnen enkele weken is het weer zover.

Of ik er bij zal zijn weet ik nog niet. Misschien boek ik nog een vlucht van Bali naar Okayama, ik moet het nog eventjes uitzoeken, want ik ben wel graag ter plaatse.

Het is wel belangrijk dat je aanwezig bent, want het is niet allemaal goud dat blinkt. Ondanks dat wil ik toch proberen om een nieuwe formule voor te stellen voor die mensen die interesse te hebben.

Neem ondertussen al een kijkje in de snoepjeswinkel van Momotaro. Het is weer de moeite om de brochure te downloaden en de prachtige koi te zien die aangeboden worden.

Ik heb de gemiddelde prijs genomen van de laatste 3 veilingen en over alle koi. Dit is enkel een indicatie, want er zijn natuurlijk koi die enorm hoog in prijs gaan, maar het is toch een goede indicatie hoeveel je kan bieden om kans te maken.

Een goede raad ! Probeer koi te selecteren die niet door iedereen geviseerd worden, want dan weet je vooraf dat je de bal misslaat. Probeer die koi te selecteren die meer dan goed zijn, maar die kleine foutjes in het patroon of body vertonen. Vergeef hun die foutjes, maar het is wel een manier om een koi uit het hogere segment vast te krijgen.

Wat ik wel bijzonder leuk vind is dat er een ouderkoi bij zit die ik vorig jaar nog heb kunnen aankopen voor een klant. (RyuJin) Helaas is die deal toen niet doorgegaan, maar ik vond het toen toch een eer dat ze me aangeboden was. Ik heb hier nog een filmpje van het gebeuren. Ze was toen 87 cm en ik dacht yonsai. Spijtig dat er van het aanbod geen gebruik is gemaakt, want dat kom je maar eens in je lifetime tegen.

Hier mijn voorstel:

Om kans te maken op een koi, en uitgaande van de prijzen van de voorgaande 3 veilingen, maak je kans op een koi vanaf 400 000 yen. Dit komt ruwweg overeen met ± 3000 euro op dit moment.

Als je interesse hebt voor een koi geef je ons de nummer van de koi door en ik stuur je een faktuur van 500 000 yen. Na ontvangst van deze faktuur stort je dit bedrag onmiddellijk op onze rekening zodat we je bod kunnen activeren.

Na de veiling zullen we je doorgeven of je bod succes gehad heeft of niet. Indien het bod niet hoog genoeg was, storten wij het gestorte bedrag onmiddellijk terug op je rekening. Dit is met de huidige PC banking methode bijzonder eenvoudig.

Indien je bod wel succesvol was zullen wij de juiste berekening doorgeven van je aankoop die er dan als volgt zal uitzien. Indien het bod minder is dan 500 000 yen, zal het correcte bod ook van toepassing zijn. Laat ons nu veronderstellen dat de koi slechts 450 000 yen is gegaan, dan wordt de faktuur als volgt opgesteld.

Prijs veilingkoi: 450 000 yen

Commissie Interkoi 15%: 67 500 yen

Totaal te betalen: 517 500 yen

BTW 21%: 108 675 yen

Te betalen totaal: 626 175 yen

Voorafbetaling: - 500 000 yen

Saldo te betalen: 126 175 yen (in euro = ± 935 euro)

Wij verzoeken je dan om tijdig het saldo te voldoen op onze rekening.

Tevens geven we je nog de mogelijkheid om de koi een seizoen in de mudpond te laten. Indien je dit wenst, dan wordt er 50 000 yen ex BTW extra aangerekend voor een mudpond seizoen. Zoals je weet geeft Momotaro een garantie van 100% op het eerste jaar mudpond, en 30% op het 2de jaar, gelieve daar rekening mee te houden.

Indien de koi ook een winter moet overblijven wordt er 5000 yen ex BTW per maand per koi aangerekend. Deze kosten moeten pas betaald worden, vanaf het ogenblik dat ik de rekening voor deze kosten ontvang, en is dus afhankelijk van hun faktuur.

Nog even op de valreep vermelden dat deze methode de goedkoopste methode is om een koi aan te kunnen kopen van een veiling. Als ik de koi zelf moet inkopen en gaan verkopen aan jullie moet ik andere risico bepalende faktoren geen berekenen, zodat een koi altijd veel duurder gaat worden.

Als er nog vragen zijn, gelieve dan contact op te nemen via arendonk@interkoi.eu.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240