Herhaling van gisteren

Herhaling van gisteren

Ik had bijzonder goede filmpjes ontvangen van Polleke, maar wat was nu het probleem. De file was 2 Gig groot en dat is hier een ramp om te ontvangen....dat duurt uren en uren, dus ik had de goede filmpjes pas heel laat kunnen downloaden. Daarom dat ik de filmpjes die gisteren gemaakt werden nu nog eens laat zien.

 

Dat Paul gisteren een Hoshikin showa had gekocht wisten we al, maar hij had ook nog een sanke gekocht terwijl ik het vorig jaar in Japan was. Deze werd gisteren ook gebowld. Het is volgens mij een dankbare sanke van Sakai FF uit de opensales reeks. 

Hier moet je niet aan twijfelen. Wel moet ik erbij vermelden dat de camera van Polleke het beni iets te veel fatsoeneerd. Met andere woorden het maakt het beni mooier dan in werkelijkheid, dus je moet een tintje minder in je hersenen verwerken. Dat het echter mooi egaal is van voor naar achter, en van een gezonde dikte dat staat als een paal boven water. Het filmpje van zijn Hoshikin Showa, samen met de andere showa mag natuurlijk niet ontbreken, en is zeker de moeite om te bekijken.

De volumineuze kohaku van Johan is een onvoorstelbare beer van een koi. Hier nog een filmpje bij aankoop. Aangekocht op 53 cm op de veiling, nu iets over de 71 cm en yonsai (41 maanden), een race naar de 80 cm.

Blijkbaar is het Sakai dag, want deze sanke komt uit de veiling van oktober vorig jaar, maar heeft  nog geen eigenaar gevonden. Ze doen deze sanke geen eer aan, want ik durf met een gerust geweten zeggen dat deze sanke nooit kan tegenvallen,  tenzij de opvolging niet op en top is, maar dat deze sanke toekomst uitstraalt, daar mag je donder op zeggen. Geef haar aub de mogelijkheid om verder te evolueren, ze verdient het.

Het kanon van Polleke mag natuurlijk niet ontbreken als hij zelf met de camera in aanslag staat. Ik zou zeggen zie hem glunderen, maar ik was er zelf niet bij, dus kan ik het ook niet gezien hebben. Maar ik ben zeker dat zijn oogjes geblonken hebben...

Kimiko is ondertussen al redelijk bekend, maar niet veel gebowld. Ik zie een grote verbetering in de maruten showa, een aanvaarding van onze waterkwaliteit en de uitstraling van kracht en toekomst. Heerlijk om deze showa zo te zien rondzwemmen.

Als laatste een sandan kohaku van Momotaro. Volgens mij een onbegrepen sandan kohaku die binnen enkele jaren menigeen zal laten verschieten. Het is niet de explosie van kracht die we hier zien, en waar iedereen verzot van staat, maar hier staat het woord "edelheid" in gegraveerd als je goed kijkt. Het zijn van die onvolprezen schoonheden die onopgemerkt meezwemmen, en die enkel door echte kenners gewaardeerd worden. 

Tenslotte nog een eerbetoon aan de showa van Ueno die ondertussen naar huis is vertrokken. Hier gaan we niets over zeggen, maar afwachten tot ze weer boven water komt. We zullen met de billen bloot gaan en je mag einde dit jaar of eind volgend jaar zelf beoordelen hoe deze showa is geworden !

Vermits ik hier een sanke laat zien die niet verkocht is, en ik ook nog in het bezit ben van een sanke die op dezelfde veiling werd aangekocht, zal ik vandaag deze 2 sanke in promotie zetten, maar dit voor slechts één dag. Vermoedelijk zonder resultaat, want de koopdrang staat op een laag pitje, maar als je op zoek bent naar "'in onze ogen" sanke met klasse, laat deze aanbieding dan niet schieten.

SANKE SA-V19-10210

Deze sanke heb ik zojuist laten zien, maar je mag nog eens genieten van de uitleg van Ben. Beter kan niemand het uitleggen, geloof me. Als de uitleg niet goed is, dan mag je er zeker van zijn dat Ben er niet achter staat, of dat de koi geen indruk op hem maakt, maar als je hoort dat de liefde voor de  koi aanwezig is, slaap dan gerust op je 2 oren. Ze is goed...zonder meer.

Mijn aanbod voor 1 dag:
Normaalprijs: 4 995 euro
Aanbod van vandaag: 4500 euro.
Te betalen: 2500 bij aankoop - saldo bij ophalen of maak gebruik van het afbetalingsplan.

WAT ZEGGEN ONZE BEOORDELAARS HIEROVER ?

01
Een Sanke waarbij de huidkwaliteit primeert en patroon technisch ook nog eens hoog scoort , geduld en ze zal je laten verschieten

02
Sanke met finesse, heeft veel lengte in zich ! Qua volume verwacht ik geen hele zware vis. Wat ik vooral mooi vind is het sumi dat toch vrij mooi tegen de beni platen aan ligt. Deze koi oogt nu misschien nog niet als heel aantrekkelijk maar laat deze eens evolueren en zie deze eens met het sumi wat meer ingevuld ! Deze gaat velen verrassen als ze haar sumi doorontwikkelt !

03
Geen commentaar

04
Ook hier weer een geweldige sanke voor latere dagen. Deze sanke heeft een geweldige kop body en staartstuk om enorm breed en groot te worden. Het beni en sumi zijn nu nog heel rustig ,maar zo goed en dik van pigmentatie dat het bekwaam mag worden geacht op latere dagen tot grootse dingen in staat te zijn. Ook het shiroji is van ongeziene kwaliteit. Moeilijk te zien voor de leek ,maar hier begint het echte grotere werk voor later.

Sanke SA-V19-10234

De sanke van Sakai FF zijn nog altijd de beste sanke ter wereld. Uit ervaring weet ik dat de ontwikkeling van dit soort sanke tranen van geluk kunnen brengen. De finesse en de schoonheid is soms niet te omschrijven. Denk eraan het zijn nog pubers, de volwassenheid heeft nog enkele jaren nodig. Maak gebruik van deze aanbiedingen, want zij zijn de deur naar je koikichi gevoel. 

Mijn aanbod voor 1 dag:
Normaalprijs: 4 950 euro
Aanbod van vandaag: 4500 euro.
Te betalen: 2500 bij aankoop - saldo bij ophalen of maak gebruik van het afbetalingsplan.

WAT ZEGGEN ONZE BEOORDELAARS HIEROVER ?

01
Een sanke die zo goed als geen minpunten heeft en hier koop je zekerheid mee,  patroon is natuurlijk persoonlijke smaak.

02
Sanke met het sumi op de juiste plekken, prima huid ! Frame lijkt niet zwaar genoeg om echt een zware body te kunnen dragen maar algeheel toch een hele verschijning !

03
Sanke met een hele lange en brede kop geef haar een paar jaar om te ontwikkelen (geluid aan bij het kijken)

04
Pracht van een sanke ,met super huidkwaliteit . Alle 3 de kleuren zijn hier  van zeer hoge kwaliteit. Het patroon is zeer aantrekkelijk en zal zoor het opkomen van het sumi nog meer tot haar recht komen. De koi is nu nog niet al te groot en breed,maar haar lange brede kop grote vinnen en staartpartij vertellen mij dat ze later wel eens kan verrassen.

 

Meer afbeeldingen

Herhaling van gisteren: afbeelding 1
Herhaling van gisteren: afbeelding 2
Herhaling van gisteren: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

4 reacties

Johan

Weer prachtige koi filmpjes twee Sanke om van te smullen beide zo prachtig mooi rood. Showa zou je eigenlijk live moeten zien wat een beer en imposante verschijning. Mooie filmpjes Polleke 👍🏻 Kunnen we nog even nagenieten

Polleke

Graag gedaan , we care we share 😜 . grtjs 


Wim DW

mooie updates - goede filmpjes - mooie uitleg - wat moet een mens nog meer.

Polleke

Zo is het Wim , zalig om te doen,meemaken en dat beleven met vrienden . Grtjs 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240