Wie van de drie wordt het

Wie van de drie wordt het

Kiezen tussen een showa met een super velleke of een showa met een superbody....welke zou jij kiezen. Ze hebben allebei iets om verliefd op te worden, maar kiezen blijft een moelijke zaak. Verstandig om dan even af te spreken en de koi te vergelijken.

Ik blijf bij mijn eerste keuze was  het antwoord, en welke het is wordt aan het einde van het filmpje duidelijk. Mister body heeft het gewonnen, en wat zeg je dan....Dankjewel. Nu zou ik zelf ook lang getwijfeld hebben welke het zou geworden zijn. Je hebt één voordeel...je kon geen slechte gekozen hebben.

Tegelijkertijd valt er weer een grote druk van mijn schouders, want het aankopen van beren van koi houdt ook in dat je telkens risico neemt dat moeilijk te overzien is. Tot hiertoe is het me altijd gelukt om mijn aankopen aan de man te brengen, maar wat als het één keer mis zou gaan....

De jumbo kandidaten zijn nu zo goed als allemaal opgesoupeerd, enkele uitzonderingen daargelaten. Ik ga ze hieronder op een rijtje zetten en eventuele kandidaat kopers mogen de laatste jumbo nog bekijken. Ik moet er wel even bijvertellen dat het altijd een zware strijd is om dit soort koi aan te kunnen kopen. Het balanceert telkens tussen heel duur of te duur, 

Je mag een bod doen op deze overblijvers, zolang het maar een fair bod is. Ik zal het altijd overwegen en een gepast antwoord geven, maar laat je niet verleiden om een belachelijk bod te doen, want dat sla ik op in mijn beperkte hersenpan....

Als eerste is er natuurlijk de showa die gisteren niet verkocht is, de SH-V19-10292, en ik zever nu niet, maar het is er ééntje van mijn persoonlijke favorieten. De combinatie tussen bijzonder hoge huidkwaliteit, uitstraling van de koi en toekomst mogelijkheden vind ik buiten proportie. Bovendien zal deze showa ook alle eigenschappen tentoon spreiden om jumbo te worden.

Welke blijven er dan nog over ?

SH-V19-10276

De zwarte duivels in plaats van de rode duivels. Klassieke showa met Dainichi-sumi dat bij de Momotaro showa geïntegreerd is, een combinatie die door Momotaro dikwijls wordt toegepast. Het zijn gewoonlijk de mannen die uit de Dainichi bloedlijnen wordt gebruikt. Je ziet het graag of  je ziet het niet graag, het is wel totaal tegenovergesteld aan de kindai showa van hierboven.

SH-V19-10291

Een showa die ik persoonlijk een goede toekomst toedicht. De mankementen worden haar vergeven, want  heeft  niet iedere koi zijn mankement ? Het venstertje is het eerste waar ze op afgekeurd zal worden door de klanten. Het beni in de vin is een ramp...Te weinig shiroji op het hoofd, wat ben ik toch een klojo dat ik zoiets aankoop.

Maar als je iets verder kijkt dan je neus lang is zie je een dijk van een showa met een huidkwaliteit om van te snoepen, een karakter dat je dadelijk een kick geeft en ik kan je garanderen dat het een duiveltje in een doos is die tevoorschijn komt. Indien ze niet verkocht is, neem ik ze mee naar de show, want iedereen moet van een koi zoals deze genieten.

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

7 reacties

KONDHO

SH-V19-10270, zou toch nog eens goed kijken, en ja zal wel dat smaken verschillen, evenals die maruten, hoop dat dit mensen op leeftijd, thuiswerkers of niet werkers zijn. In mijn geval ik zou blijven kijken. Proficiat met die keuze. Zijn nu wel veel uitzonderingen bij deze kweek, genen, ja hele goede. Vandaag is mijn keuze dan toch dat klojo visje. Zwarte kop ja, rood in de aanzet, en dan blijf eraf, perfectie van de imperfectie, de kwaliteit van beni en patroon, spierwit, en dan het zwart van de pappa.\"Indien rood oogje, meteen verkocht.\" Spiegelbeeld in de borstvinnen,ok  \"de foto\" zou er totaal anders uitzien. Dit is waarom ik uit mijne zetel kom,  Antwerpen doorkruis, en dan hoe kort ook deze kan bewonderen. Heel present in vijver 5. Hoewel ik het er dan wel moeilijk mee krijg haar zus 10276 er niet bij te houden \"Pollescamerabeni\" - fluororanje, voor de liefhebber enof verzamelaar. Heel speciaal. Hoewel de 10292 extreem hoge kwaliteiten heeft , de klik is er niet. Dan doe ik een Ueno met Hoshikin. Ivm. Karakter bedoel ik dan niet of ze graag op de foto gaan maar uitstraling, borstvinnen open, drie staatslagen  en ze staan paraat, nieuwsgierig  en onbevreesd, geen bullebak maar eentje die de rest op sleeptouw neemt. Zie vb. Showa Hoshikin in combinatie met 3  hi Utsuri Of de 1910004 Bekko, die voelt zich daar in vijver 5 ook wel heel goed thuis of de gouden ginrin- Chagoi. 


Johan

Als je beide showa zo in de bowl ziet zwemmen zou ik toch denken dat hier geen 10 cm verschil tussen beide koi te zien is. Verkochte showa is een beer van 74 cm degene die er naast zwemt SH-V19-10292 staat op de website op 63 cm. Misschien haar de volgende keer is meten 🤔

ben.

de andere hadden we ook gemeten,is ondertussen ook al 67.cm


interkoi

is aangepast

Johan

@interkoi 👍🏻


Johan D

Bekende stem hoor ik ! Proficiat met je aankoop , beer van een koi Nu Luc weg is worden er precies meer koi verkocht 😉😇

interkoi

Tja... Ben geeft ze weg... :) 😭


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240