Sanke Momotaro 1811023

Sanke Momotaro 1811023

Als je deze code leest weet je dat de koi gekocht is in november 2018, en dat het nummertje 23 was uit die reeks. Ik dacht dat het er in totaal 75 tosai waren die we geselecteerd hadden. Het is mooi van Jan dat hij ons een update geeft.

Toch zien we met verbazing de evolutie van deze dankbare sanke. Het eerste filmpje dateert van 13 november 2018, ze was toen om en bij de 20-23 cm en werd dadelijk door ons gebombardeerd tot een koi die vrij groot zou kunnen worden.

Toch werd ze niet snel verkocht, ondanks onze aanbevelingen. Vermoedelijk zullen ze ons niet geloofd hebben, maar wat zeggen jullie er nu van. Ze is ondertussen 61 cm en 17 maanden, en kan dus de groeipotentie met Japan wel degelijk aan.

De kleurintensiteit is niet hetzelfde, maar de sanke heeft altijd binnengezeten, wat natuurlijk niet bevordelijk is voor de ontwikkeling van de kleur. Bovendien hebben wij niet de kennis om de kleur er zo intensief op te krijgen als in Japan. Ik sta altijd verbaasd als ik de dikte van het beni zie in Japan, ondanks het feit dat onze koi het normaal ook voortreffelijk doen eens ze in de buitenvijvers zitten.

De lengte van 61 cm is meer dan goed, zelfs enorm voor een 17 maanden jonge koi, de body is gestroomlijnd, het hoofd staat er goed op, en de tejime bevat de wenselijke 3 streepjes. Het sumi zou nog wat meer moeten samentrekken, maar dat vraagt tijd, het is nog een tiener niet vergeten. Hier kan je nog het één en ander van verwachten....

Jan ging ze nu buiten zetten, en ik hoop dat het geen steriele vijver is. Ze heeft natuurlijke aquatische voeding nodig in de vorm van fytoplanton, zoöplankton en andere natuurllijke voedingsmiddelen die je in een gezonde vijver tegenkomt.

Zoöplankton: Belangrijke diergroepen in het zoöplankton zijn diverse kleine kreeftachtigen, zoals de eenoogkreeftjes, de kieuwpootkreeftjes (watervlooien, alleen in zoet water) en de larven van Euphausia (krill, alleen in zeewater). Naast organismen die zich tijdens het hele leven in het plankton bevinden, zijn van veel organismen alleen de larvale stadia in het zoöplankton aanwezig. Tijdens de overgang naar het volwassen dier verplaatsen de larven zich naar de waterbodem. Dit is onder andere het geval bij weekdieren, stekelhuidigen, hogere kreeftachtigen en zelfs vissen. In deze diergroepen zitten allemaal soorten die soms massaal hun eitjes (of de daarop volgende ontwikkelingsstadia) deponeren in de waterkolom en die dan korte of lange tijd in het zoöplankton aanwezig zijn. (wikipedia)

Fytoplankton (een combinatie van de Griekse woorden, φυτον (phyton) "plant" en πλαγκτός (planktos) "dwaler") is plankton dat voor de energievoorziening afhankelijk is van fotosynthese. Hiertoe behoren zowel algen als bacteriën zoals blauwalgen. Fytoplankton is de grootste primaire producent van zuurstof op aarde. Het is de voedselbron van zoöplankton en van veel hogere dieren. (wikipedia)

Ook de zweefalgen kunnen van belang zijn, ondanks het feit dat als je zweefalgen intyped in google, je iedereen hoort om deze te bestrijden. Natuurlijk willen we geen groene soep, maar een controleerbare groene samenstelling van je vijver, wat moeilijk te controleren is trouwens, is een verbetering van de glans, de teri van de koi, en bevordert de gezondheid. Wij zijn voorstanders van de erwtensoep, maar we begrijpen wel dat mensen dat niet willen.

Maar ach ja, wie zijn wij....

Vandaag zet ik enkele koi in de kijker. Ik ga er geen promotie aan koppelen. Vind je ze goed, contacteer me dan, ik geef je de best mogelijke prijs.

1811034

1811035

1905002

1905004

 

 

Meer afbeeldingen

Sanke Momotaro 1811023: afbeelding 1
Sanke Momotaro 1811023: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Johan D

555


Jack

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml