De eersten gaan al naar huis

De eersten gaan al naar huis

Er zelf van genieten, dat is het motto, en zo gebeurde. Mijn verzoek om koi niet te lang bij mij te laten zwemmen wordt gehoord. Gisteren gingen de eerste koi naar huis, en kunnen ze de voorjaarsperikelen mee doorstaan indien nodig.

De eerste showa van dienst is de showa van Ben, met name de Showa met de fantasierijke naam "69". De showa heeft al een lange weg afgelegd en zou de 80 cm kunnen aantikken. Rudy was er blij mee, en dat is het voornaamste.

Voor de oudgedienden die nog de tijd meegemaakt hebben van de Shiro Showa bloedlijnen een 10-tal jaren geleden, dan zal je de bouw van deze showa nog wel herkennen. Dat was voor de beroemde showa die alles op haar grondvesten liet daveren, lion queen.... die in 2014 Grand Champion werd op de AJKS.

Maar Shiro Showa heeft veel gevoelens losgekweekt in die tijd, en het zijn zoete herinneringen die overblijven. Mijn eerste aankopen anno 2006/2007 waren ongetwijfeld een aantal bekende showa in die tijd die uit de Shiro Showa bloedlijn kwamen. Op de foto bijgevoegd, samen met Maeda San zie je nog de aankoop van deze 5 showa, toen een onvoorstelbare droom.

De nieuwe investering op lange termijn van Ben ging ook mee naar huis. Hij droomt weer van een ontwikkeling die zijn weerga niet kent, en dat is het waar koikichi het voor doen. Niet de afgewerkte koi, maar de koi die moeten afgewerkt worden. Ditmaal is het niet Momotaro, maar Ueno die het voorrecht krijgt. 

Het filmpje dat gisteren gemaakt werd is van bedenkelijke kwaliteit, daarom dat ik er nog even een degelijk filmpje van de showa heb bijgedaan. Ik weet nu al hoe ik de ontwikkeling kan inschatten, en ik weet nu al wat ik eind dit jaar of volgende jaar te zien zal krijgen. Focus deze showa in je gedachten en probeer deze te projecteren naar de toekomst. Ik zal de updates ongetwijfeld blijven geven, maar eerst nog een filmpje van toen ik haar aankocht op 25 november 2018.

Maar het was gisteren een drukke dag voor Ben. Er werd ook gebruik gemaakt van het fantastische aanbod dat ik gisteren voorgesteld had. Alleen de filmpjes ontbreken, daarom moet ik het doen met de laatst gemaakt filmpjes.

Paul had goed geluisterd naar de uitleg van deze showa van Hoshikin, en vooral heeft hij gebruik gemaakt van mijn promotie aanbod van dit weekend. Geef hem maar eens ongelijk. Een prracht van een showa zal dit worden. Veel van de showa van Hoshikin blijven er nu niet meer over...

En toen kwam Theo op de proppen. Hij had vorige week al zijn voelhorens opgestoken voor deze kohaku van Takigawa, maar toen hapte hij nog niet toe. Slim als hij was kwam hij gisteren op hangende pootjes terug om gebruik te maken van het lopende aanbod. Geef hem eens ongelijk ! Machtige kohaku van een machtige kweker...complimenten Theo, een dijk van een kohaku.

AANBIEDING VAN ZONDAG 2 FEBRUARI. 

Om deze zondag en het einde van de weekend promotie glans bij te zetten zal ik ook nog een daverende  showa in de aanbieding zetten. Als je deze bulldog ziet, dan kan je niet anders dan eventjes slikken. Op haar 30 maanden en bijhorende lengte van 74 cm, een jumbo pur sang.

Wie interesse heeft om deze showa aan te kopen moet mij maar even contacteren, en een eventuele overeenkomst overleggen. Ik ben best bereid om bij deze mastodont een duit mee in het zakje te doen. Maak gebruik van deze mogelijkheid, het zijn de laatste jumbo die nog beschikbaar zijn. Indien gewenst kan je ook gebruik maken van het bijgevoegde afbetalingsplan.

leaseplan

 

Meer afbeeldingen

De eersten gaan al naar huis: afbeelding 1
De eersten gaan al naar huis: afbeelding 2
De eersten gaan al naar huis: afbeelding 3
De eersten gaan al naar huis: afbeelding 4
De eersten gaan al naar huis: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

9 reacties

David

Ik zie dat de showa van Ben wel wat beni kwijt is gespeeld boven zijn rechter oog. Hoe verklaar je dit, als deze showa toch van zo een hoge kwaliteit is? En gebeurt dit vaker?

ben.

Dat noemen ze een breeklijn David en dat gebeurd inderdaad veelvuldig .Vooral voor op een koi waar deze het hardste groeit,daar zetten de breeklijnen dikwijls het beste door. Soms ten nadele van de koi en soms in het voordeel .In het achterste gedeelte van de koi,breekt dit veel minder snel omdat de koi daar veel minder uitdijt. Als daar breeklijnen zich vertonen en je hoopt dat het los groeit van elkaar om zo een mooi patroon te krijgen,let dan goed op dat het al redelijk los staat van elkaar anders kan het lelijk aan elkaar groeien ,of net niet genoeg breken om een mooi patroon achter te laten . Het gebeurt ook wel eens op de schouder dat het ongewenst aan elkaar groeit,maar veel minder snel. In dit geval zeker niet nadelig,nu is er meer ruimte gekomen om mooi tsubo sumi te maken.


KONDHO

Proficiat aan Paul en Theo, Takigawa is echt wel super visje algemene uitstraling kwaliteit,... hopelijk heeft Theo een grote vijver, idem voor Paul ook dit is geen klein visje, en eentje met een toekomstpotentieel, karakterkopje, zuiverheid,...Showa ten top. Denk dat hier prijstechnisch de beste koopjes waren. Dit is een mix die een kweker pas laat gaan omdat hij het wil. Soms, gebeuren er in het leven al eens zaken die zorgen voor een noodzaakregel. Echter het vet is nu wel van de soep als je kijkt naar die Hoshikins de 14 of de 8 of Ben zijn favoriet uit deze reeks, zou wel goede Shiro zijn.  Nu we toch beginnen, kan nog gekker, Ben die drie kleppers verkoopt, voor eentje van Ueno die ze aan de straatstenen niet kwijt krijgen, \"69\" \"grote rode draak\" ja. En blijven proberen, hebben Luc zelfs jaartje extra mudpond gekost, zal hem leren. Kijk nu die 47 of ja de 45, serieus? Was je nu maar bij .... geweest. Tweede bril gratis. Maar elk zijn voorkeur he. En dan de Showa in optie tot 20-2-2020 met haar kleine zusjes, is niet omdat ge de beste genen bij elkaar zet dat er wel iets goed uit voortkomt. Of die met die zwarte kop , rood in de vinnetjes , vorm borstvinnen, patroon warriger dan de kronkels in mijn beperkte grijze massa. Tja, waarom zou een mens op een zaterdag laat staan zondagmorgen uit zijn zetel komen, om dan naar wat visjes gaan te kijken zoals in oersaaie\"vijver 5\" en begin nu niet over die foto\'s of filmkes, hebben ze het niet zelf gedaan wel altijd iets. Maar zelf batterij plat of het licht is niet goed, per ongeluk gewist, het regent, serieus. Anders moet ge van daar naar Japan vliegen, Die visjes verkopen hunzelf wel, Ben (Polle, Johan,... En aangesproken vergetenen ) doen de rest wel. Met zo een beperkte keuze aan kwaliteit Sanke zou ik er ook niet aan beginnen😊

Polleke

Kondho , keep the spirit alive . Het was gezellig idd . Please to meet you . 

KONDHO

@Polleke Ja, kan ook maar proberen he. Geleerd van de meester. Meester Ben. Geluk zit hem in de kleine dingen enof dit genieten was. En voor wie leren wou, gene zever actie waar nodig, rust laten waar rust is. Geen voorkeursbehandelingen maar het beste voor elk visje. Dank u. 


interkoi

De showa die aangeboden is staat in optie tot 22-2-2020 . Een mooie datum toch! 

Johan

Een optie met veel 2 erin maar een showa die absoluut een nummer 1 is robuust, breed en formidabele uitstraling. Verbaasd dat ze nog beschikbaar was misschien vanwege de bizarre hoge vaste klanten korting actie maar kan mij niet voorstellen dat deze daar ook in valt. Dure veiling koi

interkoi

@Johan stond niet bij de hoge kortingen johan... was offline gezet

KONDHO

@Johan Denk voor jou de 45 Ueno, zelfs een grijze vos laat al eens ...


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240