En wat vinden jullie ervan ?

En wat vinden jullie ervan ?

De Grand Champion 2020 is bekend, de 93 cm kohaku van Dainichi is het geworden. De vraag is wat vinden jullie er zelf van. Hou je niet in....

Ik wil gerust mijn mening ventileren voor wat het waard is. Niemand zal de enorm stevige body ontkennen, niemand zal het sterke beni ontkennen of het shiroji, allen van bijzonder  hoogwaardige kwaliteit, daar hoef ik geen doekjes om te winden, dat staat als een paal boven water.

Wat heeft ze dan meer dan de andere deelnemers ? De saaiheid van de kohaku primeert, wat aan creativiteit ontbreekt zal wel goed gemaakt worden door de overige kwaliteiten veronderstel ik. Maar let eens goed op het kiwa en sashi, en dan te bedenken dat ze nog door de fotoshop machine is gezwommen ! Het heilige kiwa  het heilige sashi waar velen het zo over hebben bij aankoop van een koi...

Ik heb er van dit type nog enkele rondzwemmen, denk maar aan deze Dainichi Kohaku, (proficiat Sven) zou zomaar een zuster zijn. Ik kan me goed voorstellen dat de kohaku indruk achterlaat, ik kan me voorstellen dat het een brok explosieve materie is, maar wat dan van de droom, de creativiteit, de uitstraling, noem maar op, alles ontbreekt...het blijft voor mij een saaie kohaku.

Het zal me niet in dank afgenomen worden misschien, en het is algemeen geweten dat ik niet echt een Dainichi fan ben, maar geef mij maar de waardige GC runner up van Max Koifarm, de flamboyante sanke met een body en patroon dat tot de verbeelding spreekt.

Als je het niet met me eens bent, prima hoor ! 

Maar vanaf dit jaar ga ik alleen nog maar dit soort saaie types aankopen ! (grapje), neen dan stop ik nog liever met de koihobby. The show is over now, nu kunnen we beginnen met het echte werk en kunnen we speelse en creatieve koi, gekoppeld aan een stevige body en toekomstperspectief gaan aankopen, want ik vertrek in maart naar Japan. 

DE KOI VAN HET WEEKEND !

Vandaag ga ik proberen een koi aan te prijzen die ik meer dan goed vind. Het is geen Sakai, geen Momotaro, geen Dainichi, maar een Ueno Showa ! Hiroki Ueno is een kweker op het eiland Kyushi, dat een 4-500 km gelegen is van Okayama waar wij meestal vertoeven. Hij heeft het bedrijf overgenomen van zijn vader en kweekt voornamelijk Showa, maar ook kohaku en sanke. 

Hij heeft zijn stiel geleerd op de Sakai fish farm en hij is inderdaad gespecialiseerd in Showa, waarvan ik er een aantal jaren geleden enkele aangekocht heb tijdens een Narita event, waar ik nu de vruchten van draag. Kortom, ik vind zijn showa bijzonder mooi en elegant, met zin voor creatieviteit. Helaas heeft de kweker niet de naam van de groten, maar zijn showa krijgen mijn grootste waardering.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik het eerste jaar van de mudpond teleurgesteld was in de ontwikkeling. Daarom heb ik ze een jaar langer door laten ontwikkelen in zijn koifarm en wat ik toen te zien kreeg was boven verwachting.

Het was een investering die  niet loonde, want ik kreeg geen enkele van deze showa verkocht, tot dit jaar....eindelijk kon ik enkele klanten overtuigen van de klasse van deze showa. 3 van de 5 showa zijn ondertussen verkocht, zwemmen nog bij Interkoi en vandaag zal de eerste vertrekken. Hou het nieuwsitem van morgen in de gaten.

Maar pen je gedachten nu eens neer bij deze 66 cm sansai showa die nog niet verkocht is ? Ik weet zeker dat veel mensen deze showa maar al te graag zal aankopen. Helaas is het voor veel mensen niet mogelijk om deze niet aan te kopen wegens te duur !

Waarom geen gebruik maken van onze nieuwe leasingformule ? Ik zet een voorbeeld van een afbetalingsplan van de showa van Ueno hieronder. Je maak ook het plan aanvragen en zelf het bedrag invullen voor een koi die je wil aankopen. Het zal automatisch je voorschot en afbetalingen berekenen, ofwel geef jij me je wensen door en bereken ik het voor je ! 

leaseplan

 

DE BEOORDELAARS

01
Een showa die nu al veilig laat zien wat je kan verwachten , het zal niet de grootste worden maar als je een showa verwacht met ingevulde patronen dan is dit je kans, want vele maken het niet waar wat deze nu al laat zien . Deze showa zou wel eens de mooiste showa van een vijver kunnen zijn .

02
Een ueno showa ten voeten uit. Prachtige menware, goed shiroj en beni dat toekomst in zich heeft. Echt een briljant klassiek patroon. Ik ben op dit type showa per direct verliefd. Als ook ben ik groot fan van Ueno showa. Vooral om het type showa dat hij kweekt !

03
Deze klassieke Showa mag gezien worden en geeft enorm veel zekerheid in haar patroon. Sumi is van heel hoog kwaliteit en glimt prachtig.Koi is met 66 cm vermoedelijk eind dit jaar over de 70 cm goed onderweg. Voor mij een koi die je niet op detail moet gaan bekijken maar in zijn geheel en dan komende jaren wel is kan uitgroeien naar een hele mooie verschijning in de vijver.

04
Een show waar op dit moment een beetje moeilijk doorheen te kijken is . Het beni is op dit moment een beetje  teruggetrokken .toch is dit beni van goede kwaliteit en eenmaal weer buiten in de juiste vijver zal het mogelijk weer gaan floreren.

De koi heeft een machtige body en een geweldige beenderstructuur .Bij de kweker ueno gaat het allemaal iets rustiger dan bij sakai en momotaro, wat niet inhoud dat deze vissen niet groot en breed kunnen worden .Er word gewoon wat langer over gedaan .

Ik ben er dan ook van overtuigd, dat als deze vis in het opfok programma van momotaro of sakai  meegedraaid zou hebben, dat je in body en lengte niet eens zo veel verschil zou zien .Vooral de body zou dan veel imposanter geweest zijn, iets wat nu voor later bestempeld is maar zeker zal komen. Verder laat de koi een mooie menware zien, heel mooi motoguru en het sumi op de juiste plaatsen.

 

Meer afbeeldingen

En wat vinden jullie ervan ?: afbeelding 1
En wat vinden jullie ervan ?: afbeelding 2
En wat vinden jullie ervan ?: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

4 reacties

KONDHO

Kan saaier, en moet super zwaar zijn, tja. Dat kopje alleen is twee handjes vol. Verder heb ik weinig met dit showgedoe, staat heel ver van wat we mogen verwachten, toegegeven zij hebben de kennis om deze zo te \"presenteren\". Ideaalbeeld of niet, en voor hoelang?Ueno is echt wel hele goede vis, beni tijdelijk wat minde present maar diep en egaal, eenmaal het sumi er helemaal doorkomt (pekzwart-kolenzwart)zoals in de iets grotere witte zone komt deze nog meer in balans. Dit zijn vissen mits de juiste zorgen en heel wat geluk nog minstens 5 jaar verbeteren om dan nog zekere eens 5 jaar van te kunnen genieten.  Mag er twintig worden ook, maar dan zitten we toch bij de uitzonderingen. Als je ziet wat Ben heeft laten zwemmen voor zo ééntje, deze is wel heel speciaal. Zou leuk zijn dit groepje binnen jaar of drie terug te zien, laat deze maar rustig doen, 80 cm. Moet haalbaar zijn, en zelfs dat hoeft niet, als je de sierbundel, staartstukken en borstvinnen ziet mag je zeker dromen van meer.Welke nu de beste is van dit groepje , zal worden en of blijven. Je kan deze ook afgewerkt aan het x voudige kopen, prijsje pakken,en dan zien achteruitgaan. 


William William

Het is toch wel een fantastische Kohaku, de schoonheid van eenvoud, of de schoonheid van wat eenvoudig lijkt maar niet eenvoudig is.  


Johan

Luc ben het helemaal met je eens. Wel er bij zeggen dat alle titel kandidaten prachtige imposante koi zijn waarvan wij live waarschijnlijk van omvallen als we het in de bowl bakken bekijken. Dus voor mij zijn het allemaal kampioenen 🏆


phil

Inderdaad Luc, zat met dezelfde gedachten wat een saai patroon om naar te kijken. Geef mij maar de sanke.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240