Herindeling van de vijvers

Herindeling van de vijvers

Er was werk aan de winkel. Hoe erg het ook is, we moeten realist zijn en we weten dat we een prachtige zomer hebben gehad, maar dat het najaar stilaan is aangebroken met de winter in de wachtrij.

Bovendien zullen er binnenkort nieuwe koi aankomen vanuit Japan en reorganisatie is aanbevolen. Nu vroegen mensen zich af hoe wij koi uit de groene soep te pakken kregen en daarom maar even een kort filmpje gemaakt van ons sleepnet.

Een handig ding dit sleepnet dat ik overigens besteld had bij Wisikoi die mij overigens perfecte service verleenden. Ik ben er in ieder geval blij mee, want op deze manier is het eenvoudig om je koi samen te brengen en te bowlen.

Ik was vast besloten om het aantal koi te tellen, maar zoals altijd was ik na 5 koi de tel al kwijt….pfff…een wederkerend probleem, maar och, op één koi zal het ook niet steken.

In ieder geval hebben we de kans gehad om samen met Ben de koi één voor één te bekijken, even om te draaien, de kieuwen te bekijken, proberen het geslacht te bepalen wat nog altijd een onderschat probleem is, en eventuele akkefietjes te behandelen.

Gelukkig was zo goed als alles tiptop in orde, en daar kan ik alleen maar blij om zijn. Koi die veel voer krijgen, buiten zwemmen en kunnen genieten van de natuur is nog altijd een graadje moeilijker….ze moeten sterk zijn en gewapend, niet klinisch grootgebracht, maar dat is mijn filosofie...

Alhoewel het niet allemaal Grand Champions zijn ben ik echt wel tevreden over het resterende aantal koi die er nog rondzwemmen. Er zijn er maar weinig die niet beantwoorden aan onze verlangens, en bovendien wat heel belangrijk is…we genieten er na zo lange tijd nog altijd van.

Ik heb bewust de koi niet gefilmd, ik nodig liever de mensen uit om zelf te komen kijken. Ondertussen waren er wat klanten binnengekomen, dus moesten we ook sneller doorwerken. Alles zit nu buiten, en ik ben bezig om mijn binnenvijvers voor te bereiden op de komst van de nieuwelingen.

Let the battle begin….

Wel was er vrij veel interesse voor showa gisteren, en die heb ik niet veel meer. Hetgeen er nog zit is goed en interessant, maar het aantal is beperkt.

David was een nieuwe klant en vond een luisterend oor in de uitleg van Ben. Nu kan Ben het geweldig uitleggen, maar onderschat de moeilijkheid niet ! Daarom vroeg ik aan Peter om eens zijn beoordeling te geven, en dat kan je dan ook horen aan het eind van Dit filmpje… . Well done Peterken, maar ik luister toch liever naar de commentaar van Ben, ik hoop dat je me dat niet kwalijk neemt !

Tenslotte werd het de showa van Momotaro die ik begin dit jaar kocht op de veiling. David was tevreden met zijn aankoop, en met een groei van 11 cm in niet geforceerde omstandigheden toch een optie op de toekomst…

De showa van Ueno sprak me echter bijzonder goed aan dit keer. Terwijl zij verleden jaar een aantal rode schubjes presenteerde die absoluut niet wenselijk waren, kwam ik tot de constatatie dat dit gewoon weer aan het verdwijnen was…wat een leerschool en wat een rare ontwikkeling.

Ik kan dit nog laten zien aan de hand van dit filmpje van enkele maanden geleden, waar je kan zien dat er ongewenste rode schubjes te voorschijn komen…werk aan de winkel….

Ondertussen hebben alle koi hun plaats opnieuw gevonden en ik kan het natuurlijk niet laten om een filmpje te maken van deze prachtige vijver die nu bevolkt wordt door een 27-tal koi tussen de 60-70 cm met een paar kleinere die een optie op de toekomst nemen, een machtig gezicht hoor !

Bovendien hebben ze nu ongeveer 1.3 kuub per koi wat ruim voldoende is om de winter evenutueel door te komen, een luxe die zelfs niet overal te vinden is. Je kan zien hoe de koi hun nieuwe habitat al zwemmend gaan verkennen, mooi om te zien.

Of hier nu een bepaalde rangorde in zit is me niet duidelijk. Wel was ik vergeten mijn camera af te zetten, zodat dit filmpje zo maar eventjes 20 minuten duurt, maar je kan het altijd afzetten als het begint te vervelen.

Geloof het of niet, nadien kwam Pieter nog even op bezoek met zijn vrouwtje, waarvan ik de naam helaas vergeten was. Hele degelijke mensen die niet veel komen, maar wel trouw hun ding doen. Toeval of niet, ze kwamen min of meer voor dezelfde koi waar David ook voor kwam.

De showa die echter op hun verlanglijstje stond was juist naar zijn nieuwe vijver en ondanks het feit dat de showa die het beste aansloot bij hun wensen in deze bowl zat, kon ik mijn overtuigingskracht niet gebruiken om ze over de drempel te helpen.

Even nadenken is niet aan de orde, want dan weet ik dat de verkoop niet doorgaat en gelijk had ik…spijtig, het had mijn dagje goedgemaakt…dus niet.

Dit waren de showa die getoond werden en daarbij zat mijn dagje erop. Het was een plezierige dag met een fantastisch weertje….

Ik weet dat ik het niet mag zeggen, maar ik raad de koopjes jagers aan om toch eens langs te komen. Ik zou nog 20 koi kwijt willen vooraleer ik naar Japan vertrek en het materiaal dat er nog zit is nog de moeite waard.

Wel ben ik blij verrast met het feit dat ik gisterenavond nog de door ons genomineerde sanke heb verkocht aan een dierbare klant die wel de naam Ben heeft, maar niet onze Ben is…

Oeps dit ben ik nog vergeten

Vermits ik alle koi toch apart heb bekeken moest ik deze toch even in het zonnetje zetten. Dit was de keuze van Johan. Deze sanke pikte hij er op de valreep nog uit tijdens zijn reis in Japan die hij vorig jaar met ons maakte.

Hij kocht hem zelf niet en zal er nu wel spijt van hebben. Een deugdelijke sanke met veel toekomstpotentieel of zie ik dat verkeerd. Een kata sumi plek zou de koi in waarde verdubbeld hebben, maar helaas dat heeft ze niet... Well done Johan...of Interkoi Nederland ondertussen....

En geloof het of niet, maar dit wonder van de natuur ben ik ook nog vergeten te vermelden.Wat een machtige kohaku. Probeer hier eens iets van te maken, dan weet je niet meer waar het einde is...een kohaku van Matsue...dankjewel, ik kan niet meer genieten dan het bekijken van deze prachtige kohaku...

Tja, het klopt, praten is zilver, zwijgen is goud, maar ik zou me ongelukkig voelen moest ik meelopen en iedereen naar de mond praten...FTS...zou Johan zeggen en gelijk heeft ie...

En dan nog iets: Ik ben vandaag open van 10.00 tot 12.00 uur

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240