Een mukashi ogon van Takigawa

Een mukashi ogon van Takigawa

Een klant die me heel dierbaar is liet zich verleiden door één van de machtige karayama’s of mukashi ogon, of hoe je de koi ook wil noemen.

Karayama is mijn eigen benaming voor de mensen die het nog niet weten, want het woord is een neologisme door mezelf samengesteld uit karashigoi en yamabuki.

Er resten nu enkel nog 2 goudgele karayama’s die ik in principe toch yamabuki kan noemen momenteel die een goudgele kleur hebben, een body om van te genieten en die ik misschien volgend jaar wel meeneem naar de show.

Deze werd zo maar eventjes 65/ 66 cm gemeten en nog altijd 2-jarig (25 maanden) zijn het serieuze kanonnen die zowel lengte als breedte maken.

Ik ben benieuwd wat deze in de toekomst doen, maar afgaande uit vorige verkopen van de eerste karayama’s en de commentaren van de eigenaars zijn het groeikanonnen eerste klas.

Ik veronderstel dat deze monsters, éénmaal bij hun eigenaars nog eens een extra groeischeut krijgen in een rustige omgeving zonder gestoord te worden. Het is nu éénmaal het lot van de koi hier dat dit niet mogelijk is, wat hun ontwikkeling iet of wat remt.

Om nog maar niet te spreken over hun enthousiast karakter dat alle klanten verbaasd doet opkijken die ze aangekocht hebben. Wijdbeks komen ze telkens aangestormd met volle overgave om zijn behoeder tegemoet te treden. Liever en speelser dan eender welke chagoi of karashigoi krijg ik soms als commentaar.

Nu maar hopen dat deze karayama dezelfde gevoelens kan teweegbrengen als de andere die het huis al verlaten hebben, het is hem van harte gegund…

Ondertussen waren Sjakie en zijn gevolg ook gearriveerd. Meer dan 300 km hadden ze gereden om mij te zien…of was het om de koi op te halen, dat was me nog niet helemaal duidelijk.

Sjakie was één van de klanten die mijn uitdaging voor de show had aanvaard. 50% aanbetaling voor de sanke 1710031 van Taniguchi. Bij een eerste prijs kreeg je de sanke aan die slechts de helft van het normale bedrag was.

Bij een 2de plaats kreeg je nog een korting van 25% op het normale bedrag van 1000 euro. Wel was er een maartje aan verbonden.

Toen ik de sanke selecteerde om mee te nemen naar de show in Arcen, was ze 39 cm, dus de perfecte maat om mee te nemen naar de show, maar na enkele weken was ze doorgestoten naar 42 cm.

Mooi zou je zeggen, maar je moet wel bedenken dat de sanke het dan moet opnemen tegen andere kandidaten die 49-50 cm zijn, en dat is een totaal andere ballgame…

Uiteindelijk scoorde ze toch een 2de plaats, wat in mijn ogen een meer dan puike prestatie is. Ondertussen heb ik ze vandaag 43 cm gemeten en zag ze er gelikt uit.

Een bloedmooie sanke van Taniguchi met goede genen, en een vermogen om toch uit te groeien naar een dankbare 65-70 cm als het niet meer is. Er werd beloofd om de koi de volgende jaren opnieuw in te zetten op de shows, dus opvolging is verzekerd…

De mogelijkheid om zelf een koi te kiezen en een bod uit te brengen op een koi lokt toch aardig wat mensen die bloed geroken hebben en een kans willen wagen.

Deze kleine sanke behoort niet tot de gewenste grootheden, maar is niet onverdienstelijk.

Als je een monster van een sanke zoekt, zit je niet op de goede golflengte, maar als je een degelijke sanke zoekt die nog wat in zijn mars heeft, een aardige lengte zou kunnen maken, maar toch met een goede huidkwaliteit, tsubo sumi en een toch wel aardige uitstraling, dan vind ik dit een geschikt alternatief.

Grootheden worden er maar weinig verkocht, want die kosten bijzonder veel geld. Dit is een geschikte sanke, waar je na wat jaren en wat begeleiding een hele dankbare sanke van kunt maken, en waar je vooral niet arm van wordt…de keuze is aan de klant…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137