Zaterdag 13 oktober

Zaterdag 13 oktober

Ik heb besloten om op zaterdag 13 oktober de koi uit de groeivijver te halen, voor te stellen en één voor één te presenteren.

Hoe zal het in zijn werk gaan ?

Met een sleepnet zullen ze allemaal afgevangen worden en zullen de koi in 2 grot vats gezet worden waar je ze kan bekijken. Hier heb je rustig de tijd voor. Op een bepaald moment zullen we de koi in een blauwe bowl zetten de koi presenteren aan de aanwezigen.

Het doel is uiteraard om de koi te verkopen. Indien er meerdere kandidaten zijn om dezelfde koi aan te kopen, wat hoogst twijfelachtig is, zal er geloot worden. Vooraleer de koi gepresenteerd wordt zullen we een prijs bepalen aan de hand van de beoordeling van de koi door ons.

Ik zal tegelijkertijd ook zorgen voor een hapje en een drankje tijdens deze eerste mini presentatiedag, en het enige wat we nodig hebben is een dagje zonder regen.

Het is wenselijk dat je je aanmeld indien je aanwezig wil zijn. Dat maakt het me makkelijker om de nodige voorzieningen te treffen. Doe me een plezier en geef me even een seintje.

Indien er niemand komt, zullen wijzelf ten volle genieten van de koivoorstelling.Het is ook de bedoeling dat de koi die verkocht zijn uit de groeivijver meegenomen worden naar hun nieuwe verblijfplaats. Uitstellen van ophalen is geen optie. Ik moet helaas streng zijn....

Het is dan ook de wens dat iedereen die een koi in de groeivijver heeft zitten waar hij eigenaar van is, deze komt ophalen, want de nieuwe koi komen eraan en ik moet plaats ruimen voor nieuwe gasten.

Het is bovendien de beste periode om de koi over te zetten, niettegenstaande het feit dat mensen denken dat het in het voorjaar beter is.De koi zijn sterk, bereiden zich fysiek al voor op de winter dat volgens mij in hun biologische klok is ingeprent, en hebben nog 2 maanden om zich in hun nieuwe habitat aan te passen.

De mensen die toch denken dat het beter is de koi in het voorjaar over te zetten moeten zich de vraag stellen of de koi die net uit de winterperiode komen of pas geïmporteerd zijn van Japan, en dus op dat moment eigenlijk het zwakste zijn... of deze het beste gewapend zijn tegen de voorjaarsperikelen die deel uitmaken van de mogelijke voorjaarsproblemen bij koi….je mag zelf het antwoord geven….

Meld je aan indien je wil komen.

Ik heb een zware, zij het plezierige dag voor de boeg, maar in de loop van de volgende dagen zal ik alle koi die in de groeivijver zitten nogmaals online zetten zodat je deze goed kan bekijken.

Oeps, bijna vergeten...ik kreeg gisteren nog een filmpje aan van de showa die zaterdag verkocht werd met een impressie van zijn nieuwe woonplaats. Altijd mooi om te zien waar de koi naartoe gaan:

"Zoals je kunt zien eet hij al goed mee met de rest ????. En zo heb je ook al een impressie van waar hij terecht is gekomen ...(bedankt David....)

RONDVRAAG

Is er toevallig iemand uit de buurt van Zevenbergen die toevallig deze week of zo naar Arendonk komt en eventueel 3 grote bowls kan meebrengen van Aquadistri. Deze moeten dan wel door de week opgehaald worden. Een kleine vergoeding is op zijn plaats.

Meer afbeeldingen

Zaterdag 13 oktober: afbeelding 1
Zaterdag 13 oktober: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240