Daar gaat de senior tategoi

Daar gaat de senior tategoi

Het is voor één keer dat ik het volledig eens was met de jury, het was de onvervalste senior tategoi van de Belgium koishow, en ieder die daar niet mee akkoord was moet zijn koikennis bijschaven.

Een showa die zijn weerga niet kent in mijn bescheiden ogen, en ze gaat naar een vijver die ik in de toekomst nog kan opvolgen. Eén nadeel…ik zal ze nooit meer op een show mogen inzetten en dat vind ik eigenlijk heel erg.

Het is kiezen tussen 2 opties…bij mij laten en ze niet de nodige ontwikkeling kunnen geven, of verkopen en ze alle kans geven op ontwikkeling.

Bovendien was de showa niet meer mijn eigendom….ze was in handen van iemand die helaas ons Belgenland gaat verlaten en me gevraagd had om voor zijn koi nog een goede plaats te zoeken, maar daarover later meer.

Dit zijn voorlopig de laatste beelden. Ik zal ze in de toekomst vermoedelijk nog wel eens kunnen zien en zal dan zeker een update geven.

Showa met deze kwaliteit van het beni zijn zeldzaam, en dan nog eens geflankeerd door atarashi sumi dat in de toekomst nog eens gaat verbeteren, en bovendien gedragen door een shiroji dat beide kleuren nog eens extra in de verf zet…een zeldzaam mooie showa…

Nog eens een vergelijk tonen toen aankocht op 13 december 2016 en je kan weeral een mooie ontwikkeling volgen.

Het mooie van dit verhaal is dat we hier niet één koi hebben zwemmen van Interkoi, maar in het totaal wel 20 koi van Interkoi die ik allemaal nog herken en nu opnieuw mag bewonderen.

Ik zeg bewust bewonderen, want hier krijg je te zien hoe mensen koi kunnen laten ontwikkelen die luisteren naar goede raad. Ja, ik weet het, een botte uitdrukking, maar een waarheid als een koi.

Nu moet ik er wel bijvermelden dat dit wel koi zijn uit de hogere regionen, dus niet de eerste de beste. Het is mij een eer en een genoegen om nu even een aantal filmpjes te laten zien van potentiële GC’s die helaas nooit hun kansen zullen kunnen waarmaken.

Laat ons beginnen met de topper, beter krijg je bijna niet te zien, en ik ga er geen ellenlang verhaal bij vertellen over de kwaliteit, dat vertelt de koi je zelf wel.

Een sanke om je duimen en vingers van af te likken. Zou deze kans maken op eender welke show in Europa ? Bovendien is de koi nog steeds in ontwikkeling, het is zelfs moeilijk om er niet over te filosoferen.

Deze sanke van Sakai is zelfs 82 cm gemeten. Wat moet je er nog meer aan toevoegen ? Jawel hoor, het sumi is door het warme weer wat teruggetrokken en zal in de winter weer volop terugkomen.

En wat te vertellen van deze sanke. Op het eerste gezicht lijkt ze groter dan de vorige, maar dat komt door de enorme body. Ze is ocharme slechts 78 cm…

Een 2de filmpje kan niet ontbreken. maar mijn batterij was plat en ik moest mijn mobieltje inschakelen….eeuwige zonde…

Met haar 76 cm een beer van een kohaku. Deze komt van Taniguchi en zo heb ik er nog meer in de maak. Er zitten wat schoonheidsfoutjes op, maar daar is gisteren aan gewerkt. Deze herken ik nog bijzonder goed, want iedereen lachtte me uit toen ik deze als tosai aankocht.

Ik werd voor zot verklaard over deze HQ kohaku van Taniguchi en herinnner me nog hoe ik afgemaakt werd in de toenmalige forum….dingen die je niet vergeet….

Over dat bijwerken moet je niet teveel mijmeren, dat is voor softies. Het is nu éénmaal de waarheid als een koe, dat iedere koi, iedere GC, vooral in Japan ieder schoonheidssalon heeft doorlopen.

Erover praten is not done…erover zwijgen vind ik persoonlijk belachelijk want zelfs de eenvoudigste gewone koi zijn onderhevig aan schoonheidsspecialisten, vanaf hun geboorte…

Trouwens het zijn niet de kwekers die dit willen, het zijn de koikichi die dit verlangen, want iedere koi wordt afgekeurd voor ieder schoonheidsfoutje….de hand in eigen boezem steken is dan ook niet uit den boze.

Nu wil ik toch van alle lezers weten, maar dan ook van alle indien mogelijk. Zijn dit mogelijke GC kandidaten, of zijn ze dit niet. Zo ja, klik dan op 1, zo nee klik dan op 2 en laat je gevoelens achterwege aub.

Er zijn nog een groot aantal koi te gaan, maar die zal ik telkens in een ander nieuwsitem laten zien. Ze zijn zeker interessant, maar dit zijn de toppers…

Ik heb nog een heel oud filmpje gevonden met de koi die er voorheen inzaten. Het filmpje is van 2012 en dit was het oude bestand dat ondertussen helemaal door ons is vervangen...

Oh ja vergeten...

Om deze resultaten te mogen tonen, heb je vijveraars nodig die algen als hun hoogste goed beschouwen en zich niet laten verleiden door klinische vijvers...

FTS...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137