Herindeling van de vijvers

Herindeling van de vijvers

Nood breekt wet, en soms moeten we de vijvers herindelen om nieuwe gasten op te vangen.

Ik doe het liever niet dan wel, maar het is soms noodzaak. De verwarmde buitenvijver met algen was overbezet en moest ingedeeld worden.

De koi die naar Dubai en Spanje moesten vertrekken hadden echter een extra vijver in beslag genomen zodat ik even moest improviseren.

Na hun vertrek heb ik de bewoners van de groene vijver moeten bowlen en heb er tegelijkertijd een filmpje van gemaakt.

De 5 Taniguchi kohaku werden even gemeten en ik kon het niet nalaten om deze in de groene vijver terug te zetten. Eentje daarvan heb ik even apart genomen, want die vertrekt naar Zwitserland

Peter zocht achter een goede sandan kohaku, maar ik kon niets gevonden krijgen aan de opgegeven prijs/kwaliteit voldeet. Deze jumbo tosai echter bezat alle kenmerken om uit te groeien tot datgene wat Peter in zijn hoofd had. Enkel de tijd zal bewijzen of ik gelijk had.

Trouwens alle 5 kohaku van Taniguchi die uit Sakai Kohaku ouderdieren komen zijn de moeite om te bekijken. Dit is het spul dat je nodig hebt om goede resultaten te boeken, en als je wil leg ik het verschil ook nog eens uit tussen de doordeweekse koi en dit spul…

Een meevaller dan weer zijn de 3 Ogata kohaku. Ik had er niet echt een goed oog in, maar Ben zei…wacht even af. Dit zijn koi die alles hebben om goed te ontwikkelen. Ik denk dat ik hem gelijk moet geven, want de ontwikkeling is meer dan goed, en je zit hier toch weer met een goedkopere reeks dan de Momotaro of de Taniguchi…Ze kunnen echter niet in de verwarmde groene vijver blijven wegens plaatsgebrek.

De ginrin benigoi van mijn lievelings Oyakoi TM Kohaku, blijven me bekoren. Er zijn er niet veel meer van over. Slechts een 6-tal zijn er nog aan te kopen, waarvan ik er nog 2 in de verwarmde vijver heb laten zitten. Niet geselecteerd, maar met mijn ogen dicht geschept bij wijze van spreken.

Tenslotte nog de De doitsu sanke van Ogata. Klein maar fijn en bijzonder mooi. Exclusief patroon siert deze koi, geen alledaagse verschijningen. Ja hoor, ook in de verwarmde vijver….

Tenslotte nog de 11 belangrijke Ueno Showa. Even een filmpje van deze selectie die komende zaterdag worden voorgesteld en besproken. Vermoedelijk zullen er nog een aantal andere tosai mee voorgesteld worden, maar daarover later meer.

De verwarmde vijver staat momenteel op 25° en de bedoeling is dat deze nog minstens 2-3 maanden zo zal blijven staan, zodat we de ontwikkeling van de 20 bewoners nu op de voet kunnen volgen.

Ueno Dag 14 mei

Natuurlijk gaat de Ueno dag gewoon door nu zaterdag. Ik heb eerlijk gezegd wat te weinig tijd gehad de laatste dagen om je voldoende te informeren, maar later deze week een extra verslag hierover.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240