Het 2de momentum: de 3 musketiers actie

Het 2de momentum: de 3 musketiers actie

Ik dacht dat ik mijn momentum al gehad had bij de aankoop van de 1ste twee jumbo, maar als je niet brutaal bent, en je weet hoe je bepaalde mensen kunt ompraten, dan kan je ook geen momentum creëren.

Daarom maar weer de stoute schoenen aangetrokken om te proberen nog wat uit de brand te slepen, ondanks het feit dat ik al te veel geld had uitgegeven.

Kansen moet je echter zelf maken en je moet niet wachten totdat ze aangeboden worden, want dat werkt gewoonlijk niet.

Hetgeen ik nu aanbied heb ik de Aktie van de 3 musketiers genoemd omdat de koi zich mooi naast elkaar nestelde in de blauwe bowl en dat gebeurd niet makkelijk.

Je begrijpt het al, we zijn naar Momotaro gereden om te proberen nog het één en ander te verzilveren. Ik had flink aangekocht op de veiling, en dat geeft weer iets meer kracht, en die moet je gebruiken als het nodig is.

Money talks, het is nu éénmaal zo en we zullen er zo mee moeten leren. Geloof me, ik verkoop heel graag en ik vind het geweldig om nog meer te verkopen, maar ik geef geen rotte bal om geld. Je hebt het alleen nodig….

Wat houdt de Aktie van de 3 musketiers nu in

Ik heb een gouden deal kunnen sluiten met Daisuke. Ik mocht 4 koi uitkiezen uit zijn belangrijkste vijver met grote vissen. Het waren allemaal sansai en nisai. Het was de beloning van het feit dat ik een groot aantal koi op de veiling had ingekocht.

Toen ik de vissen samen in de bowl had gezet, moest hij weer respectvol lachen….Het is gewoon zo dat je ook respect krijgt als je goede vissen kunt picken….Het is dan wel zo dat ze het niet graag hebben omdat ze niet beantwoorden aan de vooropgestelde prijs, maar toch kunnen ze hiervoor laten voelen dat ze respect hebben, en dan krijg je de gunfaktor.

Hier kunnen jullie nu ook mee van profiteren

Ik zet de koi hier even op een rijtje en ik leg even de prijs uit die erbij hoort. Ik moet er dan nog bijzeggen dat de 3 musketiers, allen sansai zijn, buiten die van 75 cm, dat moet ik nog afwachten. Het kan zijn dat die yonsai is, want dat wist onze hulp niet zeker, hij dacht dat ze alle 3 sansai waren, maar dat zal het verschil niet maken.

Ze zijn alle 3 zelfs showwaardig, en de 2 kindai-achtige showa zijn zeker nog niet af. Ik heb deze goed bekeken en er zit nog zeker enige sumi plekken op goede plaatsen om de showa te vervolmaken.

Ik begin met showa 1810008 – 75 cm

Dit zijn showa waar ik ontzettend van kan genieten. Geen patronen a la carte, maar een speels patroon dat het beste in je bovenbrengt. De koi is helemaal nog niet afgewerkt en je kan nog veel potentieel zien in het sumi dat hopelijk de koi nog beter zal maken. Het blijft een spel van welles of nietes, maar ik weet uit ervaring wat het sumi kan doen.

Het beni is wel zo sterk en zo stabiel dat hier niets op aan te merken is. De fukurin die de koi zijn extra uitstraling geeft is wel zo duidelijk aanwezig dat je er ter plaatse verliefd op wordt. Een machtige koi voor de toekomst, en volgens mij geschikt om mee te doen met eender welke show.

Met zijn 75 cm al een serieuze bodybuilder en god weet waar het eindigt. Er zit in ieder geval nog een dikke rek op…

Mijn aanbod is geldig tot morgenavond Japanse tijd, dus ongeveer zaterdag 13.00 uur Europese tijd. Daarna vervalt het aanbod, want dan ga ik even er tussenuit om terug op Belgische bodem te verschijnen.

Normale verkoopprijs 5 750 euro

Aanbod geldig tot 13.00 uur: 5 250 euro

De prijs is echter exclusief transport. Ik weet niet precies hoeveel het gewicht is voor het transport. Ik schat dat het ongeveer 45 kg zal zijn, wat dus zal neerkomen op een 370 euro ex BTW. Je krijgt in ieder geval een kopie van de transportprijzen te zien, die je pas achter af moet betalen.

Showa 1810009 – 65 cm

Volgens mij en Olav de beste showa van de 3, maar schoonheid zit in het oog van de toekomstige koper. Bijzonder interessante showa voor de toekomst. Laat je niet beïnvloeden door de foto, maar kijk wel degelijk naar het filmpje.

Uitmuntende uitkwaliteit met een beter dan gemiddeld shiroji. Weer een speels patroon dat de verveling doorbreekt, maar oh zo mooi kan zijn. Let op het opkomende sumi dat hier een belangrijke rol gaat spelen en je weet echt niet waar het eindigt.

Normale verkoopprijs 5 750 euro

Aanbod geldig tot zaterdagmiddag 13.00 uur: 5 250 euro

De prijs is echter exclusief transport. Ik weet niet precies hoeveel het gewicht is voor het transport. Ik schat dat het ongeveer 35 kg zal zijn, wat dus zal neerkomen op een 275 euro ex BTW. Je krijgt in ieder geval een kopie van de transportprijzen te zien, die je pas achter af moet betalen.

Showa 1810010 – 70 cm

De meer traditionele showa die iedereen in principe graag ziet. Indien het sumi op het hoofd zich nog wat verder doorzet, dan krijg je een prachtige hashiware en moest het naar de neus trekken wat zeker niet onmogelijk is, dan krijg je er nog een prachtige menware bij.

Je mag haar nu al op de show inzetten, terwijl de 2 anderen misschien nog een jaartje of 2 nodig hebben om de finishing touch te vervolledigen. Zuiver beni, sterk sumi, goed frame, prachtig hoofd, wat wil je nog dat ik meer zeg. Hier koop je 80% zekerheid, en dat is wat veel mensen willen. Met zijn 70 cm ook niet de kleinste…

Normale verkoopprijs 5 750 euro

Aanbod geldig tot zaterdag middag 13.00 uur: 5 250 euro

De prijs is echter exclusief transport. Ik weet niet precies hoeveel het gewicht is voor het transport. Ik schat dat het ongeveer 40 kg zal zijn, wat dus zal neerkomen op een 320 euro ex BTW. Je krijgt in ieder geval een kopie van de transportprijzen te zien, die je pas achter af moet betalen.

Voor mensen die het financieel wat zwaar hebben, maar toch een koi zoals deze willen aanschaffen geef ik de raad om met mij contact op te nemen. De koi zijn betaald, en ondanks het feit dat ik al veel te veel geld heb uitgegeven, ben ik altijd bereid tot een bepaalde overeenkomst die het de koper iets makkelijker maakt.

Ik heb echter niet 3 maar 4 koi aangekocht in deze deal, maar de kohaku die ik aangekocht heb, wil ik niet op deze manier verkopen.

Een yondan kohaku van 80 cm, nog maar yonsai is niet van de poes. Het zijn koi die je moet koesteren, laten overkomen en er nog eventjes wat tijd in steken om het beste uit de koi te halen.

Het beni is iets zachter of lichter zoals je wil dan op het filmpje, maar dat kan de pret niet bederven van deze joekel. Een patroon om van te snoepen, een body om verliefd op te worden, geen venijnige ontwikkelingen die je liever niet ziet, wat moet ik er nog meer over zeggen.

Het is geen showkoi, zoveel is zeker, maar als je een machtig beest in je vijver wil hebben met een patroon dat door iedereen gewild is, dan is er geen uitleg meer nodig. Waag je kans als je deze koi wil aankopen, stuur me een mail en ik zal je informeren over de prijs.

Tenslotte nog even over de overstroming dit jaar om je een idee te geven van de ravage die er is gebeurd. Hier was niets meer van te zien, maar er is wel enorm veel schade geleden. Ik heb het er eventjes met Daisuke over gehad en die vertelde me dat er 600 tosai/nisai zijn verloren gegaan. Deze koi werden in het voorjaar verkocht, waaronder dus ook 2 van mij.

Buiten de 600 koi werd is alle fry verloren gegaan en hij sprak van 6-7 000 000 fry. Dit is nu wel iets makkelijker op te vangen, omdat het maar enkele dagen duurt om opnieuw fry te kweken, maar toch..

Ik durf er geen prijs op plakken, maar ik weet dat de gemiddelde, ik spreek nu wel degelijk over de gemiddelde verkoopwaarde van veilingvissen rond de 5000 euro is, dan weet je dat er ongeveer 3 000 000 euro is weggezwommen om van de fry dan maar niet te praten.

Verzekering is niet mogelijk voor levende koi waar je geen waarde op kan plakken. De meeste tosai, nu nisai waren al verkocht en moeten allemaal vergoed worden. Het is maar om je een idee te geven van de tegenslag.

Er is ook goed nieuws…het schijnt dat de nieuwe fry of de nieuwe productie goede koi heeft gegeven. Laat dit een troost zijn.

Tenslotte wil ik nog even melden dat het me altijd bijzonder veel deugd doet als er toch feedback wordt gegeven via de reacties. Het is een hele taak om toch te proberen een interessant nieuwsitem te schrijven iedere dag, en actie heeft behoefte aan reactie. Hou je dus niet in, het moet niet iedere dag, maar af en toe een woordje daar doe je me gewoon plezier mee, en het doet echt geen pijn.

In dit geval kan je me al zeggen welk jullie keuze zou zijn van de 3 musketiers !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240