De mooiste Kohaku ooit is verkocht

De mooiste Kohaku ooit is verkocht

Het verhaal kan soms decadent of pompeus overkomen, en wij waren er getuigen van, maar het is een feit dat S Legend verkocht is, en niet aan de verwachtte nieuwe eigenaar.

Vroeger werd Loulan aanzien als de mooiste koi ooit, maar ik denk dat dit achterhaald is. Misschien toch nog eens mooi om te lezen, want ik heb het verhaal van Loulan in de jaren stilletjes nog wel eens in een nieuwsitem geplaatst. Speciaal nu voor de beginnende koikichi.

Of de strijd der titanen correct gestreden is, is mij niet duidelijk, want ik hoor niet thuis in het wereldje van de supertop. Feit is dat niet de verwachtte winnaar van de strijd Ryuki San is, maar wel Ying N’Wei of zoiets in die aard. Uiteraard treed zij ook alleen maar op als bemiddelaar in de verkoop, en van Ryuki weet ik het niet zeker. Dus wie de echte eigenaar is, kan ik op dit ogenblik niet zeggen.

Het verhaal moet in ieder verteld worden, en de gepaste publiciteit moet erbij gemaakt worden. Of deze tenslotte rendabel zal zijn weet ik niet, want met zijn 9 jaar kan S-Legend toch al als wat bejaard beschouwd worden.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ze er nog geweldig uitzag, maar de eerste rimpeltjes begonnen zich toch te tonen. De puttekes waren zichtbaar aanwezig, maar stralen deed ze sowieso.

Ik ga er niet te lang over uitweiden, maar er zijn nog veel mensen die geen FB hebben en die worden ook graag op de hoogte gehouden. Daarom dit volledige verhaal van S-Legend in 8 minuten.

Over naar de perikelen van de dag. Ik kan je garanderen dat het een vermoeiende dag was. Bijna 300 koi moesten er gebowld worden en de veiling begon al om 9 uur. Hier een klein overzicht van het aanbod vandaag.

Zoals gewoonlijk moeten wij op momenten toeslaan dat het mogelijk is om een koi aan te kopen, en dat is helaas altijd bij de mindere, maar daarom niet slechtere goden.

Ik had biedingen lopen tot 800 000 yen, en dat zijn al serieuze biedingen (delen door 130) maar de 3 koi die geviseerd werden eindigden respectievelijk op 1 300 000, 2 900 000 en 4 000 000 yen. Het is niet anders, en ik begrijp volledig dat het voor veel mensen geen haalbare kaart is.

Het enige wat ik kan zeggen is dat we in ieder geval de goede koi hebben uitgekozen om te selecteren als dit een troost kan zijn. Om moedeloos van te worden.

Telkens als we een koi wilden aankopen, wat voor ons de betere koi waren, dan werden we geconfronteerd met torenhoge bedragen…om zot van te worden. Daar sta je dan 8 uur naar koi te kijken, en geloof me, je wordt het zo moe als kouwe pap…

Om het wat geloofwaardig te maken, heb ik een filmpje gemaakt, want straks geloven jullie me nog niet. Dit is de sanke waar het over ging.

Ik heb ook een filmpje gemaakt met een overzicht van de aanwezigen en de infrastructuur van het nieuwe complex dat nu 2 jaar bestaat.

Hier zie je hoe de koi voorbereid worden om getoond te worden op de veiling. Alles is perfect geregeld zodat er geen misverstanden gebeuren.

De duurste koi die verkocht werd bracht zo maar eventjes 12 000 000 yen in het laatje, en velen gingen over de toonbank tussen de 1 en de 5 miljoen.

Dan heb je de koi die ik probeer aan te kopen, dat is tussen de 300 en 800 000 yen, en dan zelfs nog het liefst in opdracht anders is het risico te hoog. De rest zit gewoon onder de 300 000 yen, maar daar zijn er niet veel van.

Veel meer heb ik niet meer te vertellen, ik ben moe en wil gaan slapen….

Ik hoop dat jullie tevreden waren met de verslagen, morgen ga ik de boekhouding bijwerken, want ik moet proberen centjes te pakken te krijgen, en zaterdag neem is een dag vakantie…ik heb het verdiend…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137