Als 2 honden vechten voor een been...

Als 2 honden vechten voor een been...

En de rest van het spreekwoord ken je vermoedelijk wel. Bij het bekijken van de opensales koi viel er één koi op die ik perse wou hebben, een tancho die zuiver was, betaalbaar en groot, namelijk 70 cm.

Je kent het systeem van de opensales vermoedelijk nog niet van Sakai, dus nog snel even uitleggen. Bij aankomst moet je een nummer trekken van 1 tot 8, en je krijgt ook een petje op met het nummer dat je trekt.

Als de opensales begint, dan wordt het startschot gegeven door Kentaro, en moeten de petjes met nummer 1 en 2 racen om een koi te pakken te krijgen, en dat kan er soms hectisch aan toegaan.

Daarna komen de petjes 3 en 4 in actie, de petjes 5 en 6 en daarna de petjes 7 en 8. Telkens mag je één koi picken, maar als de petjes 7 en 8 aan de beurt zijn, dan mogen deze 2 keer visjes pakken. Daarna gaat het weer naar beneden, dus 5 en 6 en zo verder...

Ik heb er bewust geen filmpjes van gemaakt want dat heeft vorig jaar nogal wat kritiek te slikken gehad, gaande van ongepast gedrag, weinig respect voor de koi en zelfs tot dierenmishandeling, dus dat wil ik jullie nu besparen, maar zal je op de social media zeker nog wel ergens vinden. Ik wil het verhaal van vorig jaar nog wel eens laten lezen voor de nieuwkomers, of het filmpje laten zien.

Zelf had ik nummerke 7, dus ik kwam als laatste aan de beurt, maar Olav had nummerke 1 en die moest voor mij lopen om de tancho te picken. Nu was er echter nog een probleem. Ook boxmeer koi was aanwezig en wou dezelfde koi…gehakketak alom, want wie was de snelste.

Ik had 100% vertrouwen in Olav, want die is sowieso de snelste en die moest racen tegen Jansen, dus dat zou een makkie moeten zijn. Staan ze daar te kibbelen wie de snelste zou zijn en terwijl het startschot wordt gegeven, schiet er een Aziaat onder hun neus door en pikt de prachtige tancho op…

Tof…heb dan maar vertrouwen, ik weet zeker dat ik hem sowieso gehad zou hebben ! Het is trouwens wel iets beter geregeld dan voorgaande jaren. Vroeger moest je vechten om een net te pakken te krijgen en werd er in de vats tot treurens toe gevochten voor een koi. Dit jaar hadden ze voor de vats foto’s gehangen met de nummer van de koi, en moest je de foto’s afgeven aan een staflid van Sakai die dan rustig de koi kon nemen en wegbrengen naar de vijver die voor ons aangeduid was.

De meeste vats zijn ingedeeld in vrouwelijke en mannelijke nisai, alles apart natuurlijk. Daarnaast zijn er nog een aantal vats met 3-jarige vrouwelijke koi waar ik gewoonlijk bij sta te kiezen. Buiten worden er zakken gelegd met allemaal vrouwelijke nisai, en daar moet je dan de koi gaan kiezen in de plastic zak.

Niet aangenaam vermoedelijk voor de koi, maar gewoonlijk is er buiten wat stress geen probleem. Als de meesten mensen gekozen hebben, wordt er een time-out gedaan en worden de prijzen aangepast. De beste vissen zijn dan helaas al weg, tenzij je geluk hebt.

Zelf heb ik in de eerste ronde enkel de sansai gekozen, want persoonlijk hou ik niet van deze manier van koi kopen, en heb in totaal 4 grote sansai te pakken gekregen waar ik eigenlijk heel blij mee ben.

Ik moet wel zeggen dat mijn fotograaf deze keer heel slechte foto’s heeft gemaakt die de koi geen eer aandoen. Het was wel zijn verjaardag, maar dat heeft niet geholpen.

De filmpjes zijn menselijker en ik zet ze hier op een rijtje. Je moet wel begrijpen dat de meeste vissen ontzettend gestrest zijn door de hectiek die er mee gemoeid is. Het zijn interessante koi die van goede kwaliteit zijn zonder in superlatieven te vervallen, maar die de moeite waard zijn om ze een kans te geven en verder te ontwikkelen. Niet vergeten, ze zijn nog maar 2 jaar en enkele maanden eigenlijk.

Sansai sanke, 67 cm - 1810003. Een sandan sanke waar een bijzonder mooi patroon opzit. Ze is sowieso wat gestresst, maar er zit een mooi stukje sumi op de goede plaatsen en is zeker een koi met visie voor de toekomst.

Prijs bij aankoop tijdens Japanreis: 3950 euro.

Een spectaculaire sanke, 70 cm - 1810004 moet je in het echt zien, want ze is in the flesh bijzonder spectaculair. Ze heeft wat ongelijk kieuwen, en ik moet dat vermelden, maar je ziet het niet als ik het niet zeg ! In mijn ogen een denderende aanwinst met een uitstraling in het echt die je zeker zal bekoren.

Prijs bij aankoop tijdens Japanreis: 4750 euro.

Een rustgevende nidan kohaku over 70 cm - 1810005. Machtige body, Sakai uitstraling ten top, goed en stevig beni, ik kan geen foutjes vinden en de koi straalt gewoon rust uit in de vijver…Er zijn meerdere mensen die graag een rustgevende grote koi in de vijver hebben…dit is er eentje.

Prijs bij aankoop tijdens Japanreis: 3950 euro.

Een alternatieve kohaku van 62 cm - 1810006. Iedereen weet dat ik van speciale uitstralingen hou en deze kohaku behoort daar ook toe. Wij schatten achter in de 50 cm, maar ze was 62 en als ze je kan bekoren dan koop je een deugdelijke Sakai voor een aanneembare prijs. Moeder was Sweet Memories en als je dan nog niet gecharmeerd bent dan weet ik het niet.

Prijs bij aankoop tijdens Japanreis: 2250 euro.

Het was een prettige dag vandaag met weinig stress en eindelijk wat rustiger. Het zal morgen wel anders zijn. Ik heb enkele opdrachten, maar ben bang dat die niet hoog genoeg zullen zijn. We zullen zien zei de blinde.

Er was nog een mini auction met de mindere koi uit het aanbod van morgen, maar daar heb ik niet aan meegedaan. De prijzen waren acceptabel, maar de koi beantwoorden niet aan mijn smaak.

Zelfs Tjaard wist me te vertellen dat de kohaku van Momotaro beter van frame en opbouw waren dan de sakai, en dat is iets wat hij niet zo makkelijk zegt. Ik ben echter Momotaro man in hart en nieren, en wil ook graag Sakai vissen inkopen, alleen de echte goede die ik bij Momotaro wel kan inkopen kan ik bij Sakai niet gekocht krijgen.

Hij is nu éénmaal de populairste kweker, en je moet hier tevreden zijn met het minder goede aanbod om te kunnen scoren. Hierbij moet ik ook nog vertellen dat ik hier enkel op aanvraag biedingen zal uitbrengen op koi.

Je hebt de koi kunnen bekijken, ik wil ze voor jou nakijken of ze voldoen aan de eisen, en dan moet je je bod maar doorgeven. Kom echter niet af met 2-400 000 yen voor een goede koi, want dat is totaal naast de pispot plassen….

Als toemaatje nog een filmjpe van enkele koi uit de mini veiling..De kohaku scoorde ondanks dat het een man is toch 1 200 000 yen.

Meer afbeeldingen

Als 2 honden vechten voor een been...: afbeelding 1
Als 2 honden vechten voor een been...: afbeelding 2
Als 2 honden vechten voor een been...: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137