Soms moet je een gokje wagen

Soms moet je een gokje wagen

Denk nu niet dat ik niet begrijp hoeveel geld het is voor een koi. Ik ben me daar terdege van bewust en geloof me, ik blijf met mijn 2 benen op de grond staan.

Als je moest weten en begrijpen hoeveel risico het is om 26 koi van deze kwaliteit aan te kopen om deze aan te bieden in onze landen, dan zullen velen zich al lang terugtrekken.

Het is veel makkelijker om goedkopere koi aan te kopen, met veel minder risico op verlies, geloof me. Nu heb ik het geluk dat ik een brede klantenkring heb, maar zoals gisteren gezegd, ik heb de lat vrij hoog liggen.

Ik ben dus al blij dat ik al een aantal koi heb verkocht en er een aantal in optie heb gezet, en misschien worden opties nog geannuleerd !

Bovendien, en ik weet dat jullie oordeel al is gemaakt, zijn op dit ogenblik mijn winstmarges zo beperkt, dat ik me zelfs geen foutje kan veroorloven.

Ik moet me dan ook sterk maken en even bevestigen dat de prijzen die ik momenteel hanteer sowieso blijven staan, tenzij je beslist om de koi aan te kopen terwijl ik nog in Japan ben, en dat is tot zaterdag avond.

Een aantal zullen er sowieso in Japan blijven, een aantal zullen er naar huis komen. Wat is nu het beste ! Altijd een moeilijke vraag.

Als ze in Japan blijven en ze ontwikkelen goed, wat vrij normaal is met deze kwaliteit, dan is het altijd prima, men is gelukkig. Als de ontwikkeling minder is, dan zijn de mensen teleurgesteld natuurlijk, en het is zo dat ik er zelf dan ook problemen mee heb, maar het blijven levende wezens.

Je kan de natuur niet forceren, ik kan er alleen maar voor zorgen om een zo goed mogelijke aankoop te doen om de resultaten te verzilveren. Het is me al dikwijls gelukt en eerlijk gezegd heb ik nog nooit zoveel goed onderbouwde aankopen kunnen doen.

Het is nu éénmaal een hobby die vatbaar is voor financiële middelen. Maar als je ziet welke resultaten ik altijd kan voorleggen, en die zijn niet uit de lucht gegrepen, dan heb je toch genoeg bewijs in handen.

Het is geen kunst om 1 goede koi aan te kopen die er boven uitsteekt in mijn ogen. Het is de kunst om een breed assortiment aan te kopen die over het algemeen boven het gemiddelde uitspringt.

In deze veiling was mijn collega Tjaard zelfs mijn concurrent en moesten we soms tegen elkaar opbieden. Frapant was dat we regelmatig onze zinnen hadden gezet op dezelfde koi.

Sommigen koi werden gunde ik aan Tjaard, sommigen werden door Tjaard aan mij gegund, maar af en toe ging het ook bikkelhard tegen elkaar !

Wat ik op prijs stel, is dat we toch het oog hadden voor dezelfde koi, terwijl Tjaard een totaal andere insteek heeft dan ik. Ik beschouw Tjaard zonder meer als de betere koikenner, dat geef ik zonder meer toe, maar ik heb iets wat Tjaard niet heeft ! Maar dat breng ik even niet ter sprake...

Wel is het zo dat we min of meer uit dezelfde school komen, want Ben ging vroeger heel dikwijls bij Tjaard op bezoek en zo werden ideeën en begeestering over koi gedeeld. We hebben als het ware van elkaar geleerd, maar ieder met zijn eigen insteek. Wat ik belangrijk vind is dat de klanten zich veilig moeten voelen bij Interkoi !

Ik sta nu vertrekkensklaar om naar de opensales te gaan van Sakai, en probeer nog wat goedkopere vissen aan te kopen voor een aantal van mijn klanten. Laat ons hopen dat het me lukt !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240