De boekhouding is ook bijgewerkt

De boekhouding is ook bijgewerkt

Er wordt niet bij nagedacht, maar het is een hele boekhouding die ik in orde moet houden om alles zonder problemen te laten verlopen.

De koi die in Japan blijven moeten op de juiste plaats gezet worden, de fakturen moeten geschreven worden voor die mensen die een koi hebben gekocht, de juiste opties en verkopen moeten worden genoteerd…dus alles is min of meer opgekuisd.

Opties die niet genomen worden, verkopen die op de laatste moment toch nog afspringen, de juiste aankoopprijzen en de juiste verkoopprijzen bepalen en noteren… geloof me het is een heel gedoe.

En dan al die nummerkes en cijfertjes, maar als dat éénmaal op punt staat dan is het een geweldig systeem. In notime haal ik alle informatie boven als ik de juiste codenummer heb. Ongeveer 15 000 filmpjes staan er nu op youtube, je kan meer dan 4000 nieuwsitems ophalen, en er staan ondertussen 2075 koi in het archief.

Dit jaar is het wel heel vervelend geweest tegenover andere japanreizen. Opties werden genomen, nadien weer geannuleerd, verkopen werden geschrapt, ik moet zeggen dat ik dat niet gewoon ben, en het was dit keer echt storend. Daar moet ik iets op vinden tegen volgende reis….

Ondertussen heb ik mijn lesje wel geleerd en is er een bepaald systeem ontstaan, en eerlijk is eerlijk, ik maak toch zelden foutjes dacht ik zo….

De prijzen zijn verdwenen maar het voordeel van de koop terwijl ik in Japan ben blijft nog gelden tot deze avond. Je kan er nog gebruik van maken.

Ik ben al van deze vroege morgen bezig, en het is hier nu 16.25 uur, ongeveer 9.25 europese tijd terwijl ik dit schrijf. Nog een tijdje werken, hopen dat ik nog iets verkoop en dan wat slapen want ik moet er morgen uit om 4.30 uur. Mijn trein vertrekt om 6 uur.

Uiteraard is er niet veel meer te melden. Alleen kan ik nog een gevoelssfeer meegeven van deze reis, misschien vind je dat wel leuk.

Het was de bedoeling dat ik bijna niets zou kopen. Dat had ik me stellig voorgenomen ! Ik heb nog nooit zoveel gekocht als deze reis ! Zo zie je dat je geen voorspellingen moet maken over wat je plannen zijn.

Als de kans zich aanbied moet je ervan profiteren op het moment dat de mogelijkheden zich aanbieden. Mijn persoonlijke mening is dat ik nog bijna nooit een assortiment koi in deze orde van grootte en in deze kwaliteit heb kunnen aankopen.

Ik heb mijn strategie ook iets aangepast, en mijn aankoopbudget flink verhoogd. Dan kom ik juist in die klasse die ik op de kop kan tikken, met het nadelige gevolg dat de koi wat duurder worden. Het is een gok die ik neem. Mislukt het dan heb ik veel bijgeleerd….

Ik ben bijzonder gelukkig met mijn Momotaro koi, ze zijn van buitengewoon goede kwaliteit. Vooral de kohaku hebben mijn hart gestolen, en ondanks het feit dat ik de showa iets minder vond, heb ik er hele mooie exemplaren van kunnen op de kop tikken.

De Sakai koi is een ramp aan het worden. Het betere segment krijg ik niet meer te pakken. De kohaku waren sowieso zeker niet beter, en Tjaard was het daarmee eens.

Ik vind het sowieso niet zo erg, want ik ben nu eenmaal een momo man…

Het is mogelijk dat ik nog een update krijg van Narita. Daar zwemmen nog een aantal koi rond die ik daar heb zitten, en mijn begeleidende dealers zijn er nog naartoe. Er is nog een Narita event morgen, en dat brengt altijd veel volk op de been.

De aangekochte koi komen 18 oktober naar Arendonk als de planning doorgaat. Er zullen wel een groot aantal koi in Japan blijven om verder te ontwikkelen. Wie dus nog een koi wil laten overkomen moet even de koi bekijken die gaan blijven. Ik zet deze hieronder op een rijtje:µ

Kohaku KO-V18-10112

Kohaku KO-V18-10157

Kohaku KO*V18-10210

Kohaku KO-V18-1045

Kohaku KO-V18-1081

Sanke SA-V18-10181

Sanke SA-V18-10208

Sanke SA-V18-10303

Showa SH-V18-10221

Showa SH-V18-10229

Dit zijn de koi die NIET verkocht zijn en die normaal nog een jaar langer azukari zullen blijven.Enkele opties zijn nog in onderhandeling, dus de lijst is niet 100% juist misschien. Moest je nog een koi willen laten overkomen, dan moet je het me nu zeggen, dan kan ik het nog geregeld krijgen.

Morgenavond ben ik weer thuis.

Oh ja, bijna vergeten. Ik heb enkele filmpjes op FB gezet, maar ik weet dat er ook mensen zijn die FB niet hebben. Dan zet ik de filmpjes hier maar even zodat zij die ook kunnen bekijken.

De weg van het hotel naar het station

Het standbeeld bij het station in Okayama

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137