Lucky number 3

Lucky number 3

Ik was vrij vroeg wakker vandaag, altijd trouwens na een Japanreis en ik ben ook een ochtendmens. Dat moet ook wel, anders kunnen jullie s’morgens niet de koikrant lezen.

Het was 3 uur, Lucky number 3 zou je het kunnen noemen, maar dat is het niet waar ik het over wil hebben, daar kom is seffens op terug.

Eerst een klein overzicht van wat ik aangekocht heb. Ben ik tevreden ? Ik ben bijzonder tevreden over mijn aankopen, en zoals eerder al gezegd was ik niet van plan veel aan te kopen.

Ik had echter niet veel materiaal meer zitten, en moest dus toch stappen ondernemen. Het blijft moeilijk om te weten welke stappen je moet ondernemen, want na deze reis staan er nog 2 Japanreizen in de planning.

8 November is mijn volgende reis geboekt, en dan neem ik Ben mee. Deze zal er vooral op gericht zijn om tosai aan te kopen. Ja, je leest het goed…tosai.

Momotaro houdt die week een veiling die enkel tosai te voorschijn tovert, en die wil ik zeker meepakken. Ik weet het, ik koop liever nisai, maar ik wil een aantal tosai aanschaffen voor mijn nieuw opgroeiproject 2019.

Daarenboven zijn er nog een 60-tal koi die ik te voorschijn moet toveren die in het begin van dit jaar in Japan gebleven zijn als Azukari. Deze staan niet op de website, maar zullen in die periode opnieuw aangeboden worden, en dan zit je met een lagere prijsklasse, wat voor velen misschien beter nieuws is.

Zaterdag tover ik de Matsue tosai te voorschijn, en die hebben me enorm gecharmeerd. In totaal zitten in deze vijver 27 koi die opnieuw in the picture zullen verschijnen.

Ik hoop dat de mensen verstandig genoeg zullen zijn om een greep te doen uit deze collectie, want die liegt er niet om en zal niet overdreven duur zijn.

De maatvoering van deze koi is rond de 50-55 cm, dus niet veel minder dan de koi die aangeboden worden op de veilingen in Japan, maar de prijs is veel vriendelijker. In mijn gedachtegang zullen ze gaan tussen de 950 en 1450 euro, tenzij er verrassingen uit de bus vallen.

Dat kan ik enkel zien als ze terug boven komen. Ik heb ze ook onder de knop nieuw koiaanwinsten geplaatst, want het zijn tenslotte nieuwe aanwinsten geworden. Straks zal ik de prijzen van de overige koi opnieuw vermelden, iedereen heeft de kansen gehad die in Japan voorgeschoteld werden.

Over naar Lucky number 3. Zelf hou ik altijd nummer 13 aan als mijn geluksgetal, maar eigenlijk ben ik helemaal niet bijgelovig, dus zal het alleen maar zijn om het noodlot uit te dagen.

Maar zeg nu zelf, is het niet een exclusiviteit dat het "cijfer 3" zo duidelijk zichtbaar aanwezig is op de koi. Een patroon dat iets symboliseert is altijd speciaal. Ik heb het cijfer 3 ook even omlijnt in het zwart, zodat iedereen het ook duidelijk kan zien.

Bovendien is ze met haar 75 cm ook niet van de poes. Exclusiviteit ten top noem ik het en als ik niet zoveel koi aangekocht op de veiling had ik ze nooit in handen kunnen krijgen. Koi zoals deze krijgen het predicaat gunfactor….en daar moet je van profiteren.

Er is trouwens al veel vraag geweest naar deze 75 cm mastodont, want met zijn 3 jaar is het bovendien nog een koi met toekomst, een koi die nog serieus wat kan ontwikkelen.

Ik zet ze deze week even in promotie, te beginnen met 5250 euro. Iedereen mag op deze opmerkelijke showa bieden met een minimum van 100 euro. Bovendien wil ik ze laten zitten tot begin volgend jaar om mee te dingen naar een eerste prijs op de Euregio koishow. (indien gewenst natuurlijk)

Ik laat nog even een filmpje zien van dit numeriek wonder van de natuur, deelgenoot van de 3 musketiers. Ook hier weer het magische getal 3.

De drie valt onmiddellijk op, maar dat niet alleen. Buiten een sigaarvormige body, het uniek patroon beschikt ze nog eens over een geweldige fukurin die door het ouder worden alleen maar intenser kan stralen.

Wie wil bieden, stuurt me een mail…….

13 OKTOBER

Ik heb de koi die op 13 oktober definitief uit de opgroeifaciliteit komen nu zaterdag even onder de knop "nieuwe koi aanwinsten" gezet. De foto's...daar moet je niet naar kijken, die zijn nog van de tijd dat ze tosai waren. Het zullen nu totaal andere koi zijn....

Spanning ten top....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240